A 3,5 éves fiammal hova tudok menni, hogy ne kerüljek diliházba miatta?
Tudom, valami hihetetlen csúnyán fejeztem ki, magam, de sokszor már egyszerűen elfeketedik előttem a világ, és szívem szerint elmenekülnék.
Kezdem a kisebb problémákkal: fél év alatt (mert azóta várom el) nem volt képes megszokni/tanulni a kérem, köszönöm, légyszíves, bocsánat szavakat. Már megkaptam, hogy én szoktatom e az illedelemre.
A nővérével rendszerint durvul. Folyamatosan tönkreteszi a műveit (rajzába firkál, felrúgja a babáit, az általa hajtogatott dolgokat fellök stb stb..
Engem egész nap kiidegel. Mostanában már sírásig feszíti a húrt. Direkt olyanokat csinál, amiért tudja nagyon jól, hogy haragszom, mérges leszek,nem engedek... Mindenben csak kárt tud tenni, alig van építő tettei.
Ha takarítok, neki muszáj az összesepert koszon átgázolni, vagy még bele is rúgni, A vízet sugárba eresztené egy kézöblítéshez. A sampont, folyékony szappan már eldugtam, mert egymás után 3 alkalommal öntötte az egészet a kádba. A maszatos kezét, keni a szekrénybe, székbe, mikor hova. A papír helyett asztalra, falra, ágyra, mikor hova rajzol. A könyveket gyűri tépi, már nincs egyben egy sem. Ha bezavarom valahova, vagy elküldöm a tűzhelytől, és a tarkója, háta magasságában tolok picit rajta, megadva az irányt, hogy induljon el, úgy csinál, mintha 100 tonnával ütöttem volna a hátába, és ezzel ellöktem!! Ez valami hihetetlen bosszantó! Az elektromos dolgokat nyomogatja (mosógép, távirányító, tv, számítógép..)
Ezeken nyilván azért vagyok kiborulva, mert nem erre nevelem, ezeket soha nem engedem meg, nincs enyhülés! És mégis, mint aki süket, érthetetlen, neveletlen, szófogadatlan.
Attól félek utálni fogják az oviban, iskolában a temperamentuma miatt. :(
Annyira utálok vele üvöltözni, mert igen, a 10. rászólás után (egy témán belül) már valahogy nem tudok vele higgadtan beszélni. És a hiszijeiről még nem is beszéltem. Úgy csinál, mint akit egész nap ütnek vágnak, és be van zárva egy szobába, ahol nem csinálhat semmit.
A nővére még ennyi idős sem volt, mikor leszokott az ilyen viselkedésről, de mondjuk ő fele ennyire rossz nem is volt.
Hova forduljak vele, mert úgy érzem, nem bírom tovább, lassan feladom. :(
Sarokba állítás ha a 3. Figyelmeztetésre sem reagál!
5 percet álljon ott, nem jöhet ki, csak ha bocsánatot kér!
Amúgy a nevelési tanácsadóban tudnak tippeket adni!
én 2,5 évesem is hasonló :D
mondjuk én szigorú vagyok, nem szólok 10x, 2. után megy a büntibe, a sütő, mosogató, stb. nyomkodásáért a kezére kell csapnia (magának) káromkodásért a szájára.
igaz enyém használja a kérem szépent és a köszönöm szépent, büntinek meg csak azután van vége ha bocsánatot kér.
szerintem ez a hülyeség sorozat napi szinten a dackorszak rész lehet, mert régebben felfogta, hogy nem szabad, most újra feltérképezi a határokat :) marha jó... :D
Szia!
A válaszokra én is kiváncsi lennék mivel nekem is ilyen a 3 éves kisfiam.
Eddig sok mindent próbáltam de semmi nem vállt be.
a hidegviztől kezdve a fenékre csapásig sok mindent de mintha lepattana róla a fenyítés a magyarázat stb.
Bocs hogy nem a kérdésre válaszoltam.
egyetértek a 6-ossal, próbálj meg hatni rá rábeszéléssel, beszélj, beszélj, magyarázz, de mindig legyél nyugodt, nekünk még beválik a humor, ami bizonyos pillanatokban nagyon nehéz, de mindig bejön! a kiabálás, esetleg rácsapás SEMMIT nem használ, hanem pont ellenkezőleg csak olaj a tűzre
meg próbálj meg egy kicsit szemléletet váltani
gyerek, nem csinálhatja azt amit egy felnőtt
engedj meg bizonyos dolgokat, olyat is amit mi nem csinálunk, de ő szeretné, mert gyerek :) és mindent meg akar ismerni, kipróbálni, felfedezni
mi csak azt tiltjuk ami rá veszélyes, illetve a károkozást sem hagyom
de pl nálunk simán ugrálhat a kanapén, nyomkodhatja a telefont, a távirányítót, mert most őszintén, mi kárt tesz benne? max elgangol egy csatornát :) és akkor mi van? nem történik katasztrófa
nálunk beülhet az autóba és ott is nyomkodhat mindent, mert mindent vissza lehet állítani
a mosógépet húzd ki az áramból, azt mindjárt nyomkodhatja azt is
jelölj ki egy falrészt, engedd meg hogy arra rajzolhasson
véleményem szerint pont azért ilyen, mert túl sok a tiltás, állandóan falakba ütközik, ami feszültséget szül benne, és CSAK AZÉRT IS csinálnia kell
Az ilyenekm miatt nem kell nekem soha gyerek. Én nem bírnám ki anélkül hogy megverjem. Szóval rossz szülő lennék.
17/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!