Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan neveljem a gyerekeimet,...

Hogyan neveljem a gyerekeimet, hogy jó testvérek legyenek? Milyen hibákat kerüljek el a nevelésük során?

Figyelt kérdés
Két kisgyermekünk van. A férjemmel azonban mindketten egykék vagyunk, nincs tehát tapasztalatunk abban, milyen ha az embernek testvére van. Olyanok válaszát várom, akiknek van testvére és el tudják mondani, hogy ha visszatekintenek a gyerekkorukra, mi az amiben úgy érzik, hogy anno a szüleik hibáztak, mit tettek volna másként a helyükben a jobb testvérkapcsolat érdekében.
2010. szept. 29. 16:11
1 2
 1/11 anonim válasza:
30%

A gyerekneveles az osztonosen jon!

Ha a paroddal hasonlo a neveltetesetek, akkor ebben (a gyereknevelesben) nem lesz problema!

2010. szept. 29. 16:17
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem klassz volt a gyerekkorom,van egy ikertesóm :)de válaszolok!Legyél mindig egyformán igaszságos,ne kivételezz egyikükkel sem.A civakodásban(mert az tuti lesz)csak akkor "szólj" bele ha 100% ra tudod melyikük volt a ludas,amúgy rendezik ezt a gyerekek ügyesen :)Ennél többet neked nem kell tenned,a testvérek nagy többsége imádja egymást,folyton civakodik :) de számít is egymásra!Tuti hogy jó tesók lesznek!
2010. szept. 29. 16:21
 3/11 anonim válasza:
Az attól függ,hogy milyen személyiségek mint pl. a bátyám aki elképesztően nárcisztikus ezért sokat veszekszünk néha elég durván is de az öcsém viszont hasonló jellem mint jómagam és ezért vele jól kijövünk.Tehát minél kevesebb az ellentét annál jobb a testvérség.
2010. szept. 29. 16:22
 4/11 anonim válasza:

16:21

Te mázlista én mindig is akartam egy jó ikertestvér(én lennék a gonosz)

2010. szept. 29. 16:23
 5/11 anonim ***** válasza:

Par napja panaszolta a baratnom,hogy az o kapcsolata azert nem jo a batyjaval,mert az anyjuk kulon vilagban nevelte oket egymastol,igaz 6 ev a korkulonbseg,de mara mar nagyok a lany 25 eves,de soha nem egyeztek.Pl.jartak tancsuliba mindketten,de kulon-kulon,szoval naluk "csak kek es rozsaszin" volt minden.Nem tudom milyen nemu gyerekeid vannak,de szerintem igy ne neveld oket :).Koztunk a hugommal szinten 6 ev van,mi mindig jol egyeztunk,a mai napig :)

24/N

2010. szept. 29. 16:50
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld őket egyformán kezelni , nem kivételezz egyikkel sem, egyformán szeresd mindkettőt és mindkettőnek mutasd is ki hogy egyformán szereted őket.

Ha az egyik jobban viselkedik vagy tanul ne mond azt hogy nézd Marci Peti sokkal jobb mint te vagy sokkal jobban tanul vegyél róla példát...

2010. szept. 29. 19:00
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha az egyik gyereknek veszel valamit( nem alkalomra) akkor a másiknak is kell. Mindkettőt ugyanúgy kell szeretni,persze minden szülő azt mondja hogy egyformán szereti a gyerekeit, de a gyerekek sokszor új látják a másik több figyelmet kap,több szeretetet, néha van alapja.
2010. szept. 29. 19:02
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi négyen vagyunk és közel egymáshoz, a legidősebb és a legkisebb között is csak 7 év. Mindig szuper volt a kapcsolatunk és baromi testvériesnek neveltek minket. Ha bántottuk is egymást, vagy valaki önző lett volna, azért nagy fejmosás volt. És nagyon igazságosak voltak, egyformán jutott a szeretetből és mindenből. Édesanyám zseniálisan egyensúlyozott, mindannyiunknak megvolt a kivételezett ideje, én a harmadik vagyok és lány mindig én kísértem vásárolni, amikor magának keresett ruhát, vagy ilyesmi, az öcsémet iskolába kísérte el nagyon sokáig, a bátyámnak sokat olvasott, a nővérem meg leginkább mindenből egy kicsit kiharcolt, őt titkon mindig kompenzálta kicsit, hiszen ő egy darabig egyke volt. Most 30 környékén vagyunk és a testvéreim a legjobb barátaim egyben, minden héten találkozunk.
2010. szept. 29. 23:40
 9/11 anonim ***** válasza:
Hűűű, ilyen Anya szeretnék lenni, mint amilyen az előttem válaszoló Édesanyja! :)
2010. szept. 30. 11:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Köszi, ezt megmondom Neki!:)
2010. szept. 30. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!