Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan neveljem a gyerekeimet,...

Hogyan neveljem a gyerekeimet, hogy jó testvérek legyenek? Milyen hibákat kerüljek el a nevelésük során?

Figyelt kérdés
Két kisgyermekünk van. A férjemmel azonban mindketten egykék vagyunk, nincs tehát tapasztalatunk abban, milyen ha az embernek testvére van. Olyanok válaszát várom, akiknek van testvére és el tudják mondani, hogy ha visszatekintenek a gyerekkorukra, mi az amiben úgy érzik, hogy anno a szüleik hibáztak, mit tettek volna másként a helyükben a jobb testvérkapcsolat érdekében.
2010. szept. 29. 16:11
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Bizony, az igazságosság nagyon fontos! Meg hogy ne példálózz az egyikkel, ha a másik rossz.

Én pl kifejezetten utáltam sokáig a hugomat (a felszínen), mert eleve elvette tőlem azt az időt, amit előtte anyu rám szentelt. Aztán, mikor nagyobb lett, azért utáltam, mert ő jobban teljesített, aranyosabb, segítőkészebb stb. volt. Nem voltam ám én olyan "neveletlen", csakhogy mindig ezt kaptam a fejemhez,. hogy vehetnél a hugodról példát, és pont ezért csináltam tovább a hülyeségemet. Mert nem mindegy, úgyis ő a kis kedvenc. Nagyon haragudtam! Aztán jött egy eset, amikor szívem mélyéről valami hatalmas óvással, szeretettel kiálltam hugom mellett. Na, onnantól kezdve lettünk "elválaszthatatlanok". Azóta is a legjobb barátaimhoz is sorolom, szinte naponta beszélünk, és ahogy tudunk, találkozunk.

Köztünk amúgy 6 év van, úgyhogy pont fel tudtam már fogni azt, hogy mennyit foglalkozik anyu vele, és velem...

2012. aug. 2. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!