Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hogyan kerüljek közelebb a...

Hogyan kerüljek közelebb a családban lévő babákhoz?

Figyelt kérdés

Elsőre furcsa lehet, hogy itt teszem fel a kérdést, de gondoltam, többen vannak itt olyanok, akiknek egy ideje nem sikerül teherbe esniük. A lényeg, hogy 2.5 éve szeretnénk már babát, de eddig sajnos nem sikerült. Kezd nagyon nyomasztani a dolog, és mostmár éjjel-nappal csak ez jár a fejemben, ráadásul a környezetünkben mindenhol van pici baba.

Ami aggaszt, hogy lassan fél éves a sógornőm kisebb fia, és nem tudok hozzá közeledni. Mikor meglát, elsírja magát, én pedig ettől még rosszabbul érzem magam. A nagyobb fia már 6 éves és imádjuk egymást, rendesen nagy a „szerelem”. Viszont a kicsivel is szeretnék ilyen jóban lenni.

Mit tehetnék, hogy javuljon a helyzet? Más is van így ezzel?

2012. máj. 11. 14:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Óh hát nyugodj meg nem veled van a baj, a kicsik ilyenek! Ha új arcot látnak megijednek, és ilyenkor még csak az anyuci kezeiben a legjobb. Ha többet lát téged, hozzászokik az illatodhoz, biztos nem fog kitörni rajta a sírás. De az is lehet hogy megérzi hogy feszült vagy, próbálj meg nyugodt lenni. A baba meg biztos odaér hozzátok egy nem várt pillanatban!:)
2012. máj. 11. 14:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ne erőltesd. A baba valószínűleg az az érzékenyebb típus, valamiért nem tetszel neki. Ne csinálj ebből nagy ügyet, ha egy légtérben vagytok, ne próbálj erőlködve vele foglalkozni, csak légy ott, hogy szokja a jelenléted.

Ne akard mindenáron felvenni meg ilyesmi.

Ha nagyobb lesz, majd maga fog közeledni.

2012. máj. 11. 14:32
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Tudom én, hogy nem szabad erőltetni, csak elég rosszul viselem. :(

Mostanában minden nagyon érzékenyen érint, ami babákkal kapcsolatos. Egyébként viszonylag gyakran találkozunk velük, és a pici imádja a férjem. Tehát nem hiszem, hogy idegennek tart, valószínűleg tényleg érzi rajtam a feszültséget.

Csak ezt nem tudom, hogyan kezeljem. :(

2012. máj. 11. 14:39
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem az a tapasztalatom a pici babákkal, hogy nagyon érdeklődőek tudnak lenni a környezetük iránt. Pl. ha felveszed és kedvesen beszélsz hozzá és közben megmutogatod neki ami körülveszi őt érdekesebb dolgok, akkor egy idő után abbahagyja a sírást. Pl. a 4 hónapos kisfiam imádja nézni az akváriumban a halakat, vagy a kertben nézni ahogy a fák levelei mozognak a szélben, ezektől mindig megnyugszik. Meg kell találni a közös hangot, mi az ami Őt érdekelheti. Amúgy megértem amit írtál, hogy nyomaszt 2,5 év próbálkozás után, hogy nem jön a baba. Én is így voltam aztán kénytelen voltam belátni, hogy orvosi segítségre van szükségem és kiderült, hogy próbálkozhattunk volna akármeddig ... végül első lombikra sikerült és sajnálom hogy nem mentem el hamarabb. Nem tudom, hogy Te voltál-e már vizsgálatokon, de szerintem már attól jobban éreznéd magad ebben a témában, ha felkeresnél egy jó meddőségi szakembert.
2012. máj. 13. 23:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!