Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vállalnátok harmadik babát a...

Vállalnátok harmadik babát a mai világban?

Figyelt kérdés

Második gyermek után most mernétek vállalni harmadik babát?

Ha igen akkor arra lennék kíváncsi milyen anyagi körülmények között éltek, van-e hiteletek, kb mennyi pénzből gazdálkodtok havonta? Saját lakásban vagytok vagy albérletben, esetleg szülőknél?

Ha nem akkor miért nem?

Ja csak azért érdekelne, mert kíváncsi vagyok hogy ha most megszüntettek minden támogatást(kevesebb GYED, GYES, SZOCPOL)mennyire bevállalósak a mai emberek?

Ja és hány évesek vagytok?

2009. júl. 17. 23:59
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
0%
.
2009. júl. 19. 14:01
 22/31 anonim ***** válasza:
86%

tegnapi 18:13-nak:

Gondolom nekem szólt a válaszod.

Sajnálom, hogy nem jött össze a melód, de mivel előtte volt elég sok munkában töltött időd, így jár az álláskeresési járadék és az álláskeresési járadék mind a tgyás-hoz, mind a gyed-hez ad jogalapot (igaz, egy kicsit evickélni kell az ellátások között). Az új gyed törvény sem tesz különbséget az így szerzett jogalap és a "rendes" munkaidőben töltött jogalap között, úgyhogy ugyanúgy jár(na) majd neked két évig a gyed, mintha ténylegesen dolgoznál. Úgyhogy nem igazán értem, hogy miért, mire ez a keserűség. Épp ezért fenntartom azt a véleményemet, hogy aki eleget dolgozott, annak nem változott a gyed ideje.

2009. júl. 19. 21:43
 23/31 anonim ***** válasza:
Munkanélkülin csináltam végig a terhességet alkalmival dolgoztam de mivel munkanélküliről mentem tgy-ra mert az jár,ezért nem kapot gyedet.
2009. júl. 20. 07:52
 24/31 anonim ***** válasza:
100%
Azért írtam, hogy evickélni kell az ellátások között, mert így, ahogyan te írtad, így tényleg nem jár gyed (vagyis ha a munkanélküliről tgyás-ra és onnan gyed-re menne az ember, akkor nem). Viszont ha a tgyás letelte után visszamész munkanélkülire és mint álláskeresési járadékban részesülő munkanélküli igényled a a gyed-et, akkor jár, hiszen csak az lehet álláskeresési járadékon, aki dolgozott előtte és így lesz jogalap a gyed-hez.
2009. júl. 20. 11:16
 25/31 anonim ***** válasza:
33 éves vagyok, a férjem 35, a fiam másfél. Van egy 45m2 lakásunk pesten, amit hitelre vettünk. Az autónk cégautó, saját nincs. Átlagosan keresünk. Most vagyunk úgy, hogy a gyereknek /csak neki/ mindene megvan, ami az egészséges fejlődéshez kell. Ne gondoljatok nagy dolgokra, minden nap gyümölcs, túró rudi hetente 1-2 db, új cipő, amikor kell, ruhák a Tescoból, de tiszta, mert msoószerre még jut. Ellenben nekünk már meg kell gondolni, hogy mikor veszek bármit is magamnak. Szerettünk volna még egy testvért neki, de így nem merünk, mert ha bármelyikünk is elveszti a munkáját, komoly veszélybe kerül a megélhetésünk. Amíg van munkánk, addig jó, mert nekem jó a régi ruha is, tudom, hogy a fiamért van, de ha bármi változna, már gáz lenne. Az én véleményem az, hogy felelőtlenség lenne több gyereket vállalnunk.
2009. júl. 20. 13:10
 26/31 anonim ***** válasza:
11.16 Ez komoly??? És lehet visszamenőleg is igényelni? Ezekről miért nem kaptam felvilágosítást?
2009. júl. 20. 16:06
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Visszamenőleg legjobb tudomásom szerint azért nincs rá lehetőség, mert álláskeresési járadékot visszamenőleg nem folyósítanak.

Azért nem kaptál felvilágosítást, mert sajnos nem minden ügyintéző előtt ismeretes az OEP főigazgató helyettesének az ezzel kapcsolatos körlevele, illetve két oep főosztály által készített állásfoglalás. A munkanélküli hivatalban meg nem tudom, hogy egyáltalán tudnak-e róla.

Magát az állásfoglalást beszkennelve nem találtam (pedig egy itteni válaszoló elküldte, na mindegy), de ha beírod a google-be, akkor elég sok olyan oldalt kiad, ahol konkrét dátumokkal segítenek.

[link]

2009. júl. 20. 17:49
 28/31 anonim ***** válasza:
Nagyon köszi ennek most a végére járok nem hagyom annyiban a dolgot!
2009. júl. 20. 20:34
 29/31 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen, remélem kisebb agyvérzés nélkül el tudod intézni. A végeredményről szívesen hallanék :)
2009. júl. 21. 09:56
 30/31 anonim ***** válasza:
Még annyit kérdeznék hogy ha már másfél hónapja gyest kapok akkor is visszamehet munka nélkülire?
2009. júl. 21. 10:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!