Vállalnátok harmadik babát a mai világban?
Második gyermek után most mernétek vállalni harmadik babát?
Ha igen akkor arra lennék kíváncsi milyen anyagi körülmények között éltek, van-e hiteletek, kb mennyi pénzből gazdálkodtok havonta? Saját lakásban vagytok vagy albérletben, esetleg szülőknél?
Ha nem akkor miért nem?
Ja csak azért érdekelne, mert kíváncsi vagyok hogy ha most megszüntettek minden támogatást(kevesebb GYED, GYES, SZOCPOL)mennyire bevállalósak a mai emberek?
Ja és hány évesek vagytok?
tegnapi 18:13-nak:
Gondolom nekem szólt a válaszod.
Sajnálom, hogy nem jött össze a melód, de mivel előtte volt elég sok munkában töltött időd, így jár az álláskeresési járadék és az álláskeresési járadék mind a tgyás-hoz, mind a gyed-hez ad jogalapot (igaz, egy kicsit evickélni kell az ellátások között). Az új gyed törvény sem tesz különbséget az így szerzett jogalap és a "rendes" munkaidőben töltött jogalap között, úgyhogy ugyanúgy jár(na) majd neked két évig a gyed, mintha ténylegesen dolgoznál. Úgyhogy nem igazán értem, hogy miért, mire ez a keserűség. Épp ezért fenntartom azt a véleményemet, hogy aki eleget dolgozott, annak nem változott a gyed ideje.
Visszamenőleg legjobb tudomásom szerint azért nincs rá lehetőség, mert álláskeresési járadékot visszamenőleg nem folyósítanak.
Azért nem kaptál felvilágosítást, mert sajnos nem minden ügyintéző előtt ismeretes az OEP főigazgató helyettesének az ezzel kapcsolatos körlevele, illetve két oep főosztály által készített állásfoglalás. A munkanélküli hivatalban meg nem tudom, hogy egyáltalán tudnak-e róla.
Magát az állásfoglalást beszkennelve nem találtam (pedig egy itteni válaszoló elküldte, na mindegy), de ha beírod a google-be, akkor elég sok olyan oldalt kiad, ahol konkrét dátumokkal segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!