Vállalnátok harmadik babát a mai világban?
Második gyermek után most mernétek vállalni harmadik babát?
Ha igen akkor arra lennék kíváncsi milyen anyagi körülmények között éltek, van-e hiteletek, kb mennyi pénzből gazdálkodtok havonta? Saját lakásban vagytok vagy albérletben, esetleg szülőknél?
Ha nem akkor miért nem?
Ja csak azért érdekelne, mert kíváncsi vagyok hogy ha most megszüntettek minden támogatást(kevesebb GYED, GYES, SZOCPOL)mennyire bevállalósak a mai emberek?
Ja és hány évesek vagytok?
Még másodikat se vállalnám mert nem lenne egészséges. Máról hónapra élünk és az én kajám ki is esik belőle. Csak maradékozok. Eredetileg lehetne valamivel több a pénzünk de van autóhitel, van egy + lakás aminek a részlete bár alasony a rezsije (alapdíjak+ közösköltség) mégis viszi a pénzt, mert üres a lakás, nincs bele bérlő.
Bár internettnek sem kéne lenni,mégis van mert a hűségnyilatkozatot csak úgy dobhatod vissza ha egészbe kifizeted azt amit két év alatt fizetsz havopnta.
MOst emeltek mindent villanyt, lakbért, gázt. Ha leszakad a ruha rólunk nem lesz másik, A gyerekét is kapjuk. (szerencsére)
Amíg nem volt családom szépen éltem és nem is lenne most sem bajom. Ám a férjem magával hozott a házasságba egy autót, lakást és a gyereket is ő kívánta.
Neki nem drámai a dolog mert szegénységben nőtt fel 11 testvérrel és tudja mi az éhsség. De én még közelébe sem jártam a nyomorúságos életnek. Hát most fogok. Még bírom tartani magam, de ha képtelen vagyok úgy látni a dolgot, hogy a lányomat is eltartsam rendesen egyedül, tuti összeomlok. Nem hogy második, meg harmadik gyerek!
1. Ha dolgoztál az igénylést megelőző két évben, akkor két évig fog járni a gyed, ezért írtam, hogy aki eleget dolgozott, annak a gyed-et nem nyirbálta meg senki.
2. Nem az állam tart el most sem, mert mint írtam, dolgoztam ÉS adóztam, vagyis az általam befizetett adókból kapom most az ellátást.
3. Ha azért szülnél gyereket, hogy ne haljon ki a nemzet, akkor már régen rossz.
4. Miért, szerinted mennyit kéne, hogy kapjál gyed gyanánt? Amikor egy pár felelősségteljesen (!) vállal gyereket, akkor igenis belekalkulálja, hogy jóval kevesebb lesz a havi jövedelme, míg anya otthon van.
12:22-es
Egyik nagyon kedves válaszolónak : Én 10 évet dolgoztam a kislányom születése előtt ja és ugyanúgy adóztam mint te vagy bárki más...Sajnos pont a terességem első heteiben változtattam munkát...és nem jött össze az új munkahely.
Nem sajnáltatom magam de gondolkozz mielőtt ítélkezel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!