A ti gyereketeknél idősebb gyerekeket hogy nevezitek a játszón?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy pl. amikor a fiammal egykorú (3év) vagy fiatalabb gyerekről beszélek, akkor azt mondom, hogy pl. "add oda a lapátot a kisfiúnak/kislánynak. De ha egy nagyobb, 5-7 éves gyerek az illető, az a fiam szemében már nem kisfiú/kislány, hanem mi? Nagyfiú/nagylány?
Tudom, nem egetrengető probléma, de sokszor zavarban vagyok, hogy hogy szólítsam a nagyobbakat:)
2012. júl. 10. 13:59
11/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Persze, az én szememben is kislány, kisfiú még a 10 éves gyerek is, de mivel a fiam szemszögéből már nem azok, illetve ők sem érzik magukat annak, inkább maradok a nagylány, nagyfiú megszólításnál:)
2012. júl. 11. 08:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!