Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A ti gyereketeknél idősebb...

A ti gyereketeknél idősebb gyerekeket hogy nevezitek a játszón?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy pl. amikor a fiammal egykorú (3év) vagy fiatalabb gyerekről beszélek, akkor azt mondom, hogy pl. "add oda a lapátot a kisfiúnak/kislánynak. De ha egy nagyobb, 5-7 éves gyerek az illető, az a fiam szemében már nem kisfiú/kislány, hanem mi? Nagyfiú/nagylány?

Tudom, nem egetrengető probléma, de sokszor zavarban vagyok, hogy hogy szólítsam a nagyobbakat:)

2012. júl. 10. 13:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
akkor is kisfiú vagy kislány a megszólitás szerintem
2012. júl. 10. 14:00
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
5-7 éves az még kisfiú/kislány szerintem, de ha véltlenül nagyfiút mondok, akkor sem történik semmi
2012. júl. 10. 14:02
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszer a csúszdánál lekislányoztam egy kb. 5 évest, mire villámokat szóró szemmel kikérte magának, hogy ő már nagylány!

Olyan cuki volt, azóta kínosan ügyelek arra, hogy aki szemlátomást nagyobb a fiamnál, azt nagylányozom/nagyfiúzom.

2012. júl. 10. 14:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább nagylányozzad, mert az ilyesmire inkább büszkék.

Amúgy mondhatsz "nagy kislányt" is. :o) (bár a "nagy kisfiú" már hülyén hangzik. :D )

Nem rég született a harmadik lányom, nálunk nagy kislány, kislány és mini lány van éppen. :o)

2012. júl. 10. 14:16
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is azokat nagylányozom, nagyfiúzom le, akik nagyobbak az én gyerekemnél. A többiek kislányok és kisfiúk.

Ez a rész tiszta is így számomra.

Amit nem tudok eldönteni, hogy ki meddig fér a nagylány kategóriába és mikortól néni? Például egy 20 éves lányra mit mondjak? Néni vagy nagylány???

Ti mit mondtok ilyenkor?

Nyilván nem a játszótéren vannak a 20 évesek, hanem pl liftben, közértben, stb...

2012. júl. 10. 14:17
 6/11 krisztivan ***** válasza:
Én is nagylányozok.De az 5-ös kérdése igen érdekes.20 évesen nagylány?Néni?
2012. júl. 10. 14:20
 7/11 anonim ***** válasza:

Én is nagyfiút/nagylányt mondok. A lányom (6 éves) is nagyon büszke rá, ha nagylánynak nevezem, és akkor általában ennek megfelelően is szokott viselkedni. :)

A 20 év körüli korosztállyal már én is inkább bajban vagyok. :)

2012. júl. 10. 14:24
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
szólíthatod őket akár lovaknak is mi kisfiú kislánynak hívjuk!
2012. júl. 10. 14:46
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

4 vagyok.

Én egyszer úgy jártam a buszon, hogy felszálláskor segített feltenni a kocsit egy 13-14 éves forma fiú. Nagyon megköszöntem neki. Aztán mi hátul ültünk, ő meg a busz végében állt. Látta, hogy készülődünk leszállni, és még jóval a megálló előtt odaszólt, hogy segít majd a leszállásnál is.

Ahogy közeledett a megálló, toltam a kocsit az ajtó elé és egy akkor odaérkező férfi (aki szintén le akart szállni), mondta, hogy majd segít. Erre én mondtam neki, hogy köszönöm, de már a fiatalember megígérte, hogy segít. A srácon látszott, hogy örömében csillog a szeme, és kihúzza magát. :o)

Viszont arra emlékszem, hogy 18 évesen ki voltam akadva, amikor "lenéniztek".

Szóval nehéz elcsípni, kinek mi esik épp jól, próbálkozni kell, amúgy meg ennyi frusztrációval mindenkinek meg kell tudni birkóznia. :D (Nekem is sikerült...)

2012. júl. 10. 14:59
 10/11 anonim ***** válasza:
Kislány, kisfiú nekem még az 5-7 éves gyerek.
2012. júl. 10. 22:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!