Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy kezeltétek volna ezt...

Ti hogy kezeltétek volna ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Kisfiam 3,5 éves, eleven, barátkozós, könnyen elcsábul a rossz felé.

Játszótéren volt egy 5 év körüli kisfiú, akivel a fiam elkezdett játszani. Egy kislány is szeretett volna velük játszani, ő is 3,5 éves. Homokoztak, várat építettek.

az 5 éves nem engedte oda a kislányt, majd homokkal dobálni kezdte és már akkor csúnyán beszélt.

Fiam csak nevetett, de nem mondott semmit, nem dobált, építette a várat.

A kisfiú minden mondata ocsmány volt. Pl.: "szétb..szom a fejedet kis pics...a, ez (homokozóforma) egy szar, nagy szar, a te várad egy romhalmaz, egy mocskos semmi."

Teljesen ledöbbentem. Fiam még nem ovis, és azonkívül, hogy nehezen kezelhető, mozgékony, nem beszélt soha csúnyán.

Most elkezdte utánozni a fiút, hogy "szar,szar,szar"

Többször rászóltam, hogyha ilyen csúnyán beszél, akkor hazamegyünk és így csak a buta gyerekek beszélnek.Ezt a fiú is és az apja is hallotta. Semmit nem szólt az apja. A fiára egyáltalán nem.

Az 5. ilyen ocsmányságnál hangosan mondtam, hogy azonnal megyünk, én nem hallgatom ezt a csúnya beszédet és nem is akarom, hogy így beszélj fiam, megyünk.

Persze a fiam visított, hogy nem akar menni. Úgy rángattam ki a játszótérről.

Párom szerint rosszul reagáltam le az egészet.

Ti mit tettetek volna?

2012. jún. 23. 12:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Én szóltam volna a kisfiú apjának, hogy nem helyénvaló a kisfiú viselkedése, és találjunk valami megoldást erre. Nem kioktató stílusban, nem haragosan, inkább úgy tényszerű közlésre törekedtem volna.
2012. jún. 23. 15:02
 12/17 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van és helyesen cselekedtél. Másik szülőnek meg ilyenkor hiába szólsz, ha ott van és ő is hallja mit mond a gyereke, ennek ellenére nem tesz semmit, akkor az se fogja meghatni, ha te kioktatnád a helyes viselkedésről.
2012. jún. 23. 16:55
 13/17 anonim ***** válasza:

Kövezzenek meg, én rászóltam volna a gyerekre. Légy szíves hagyd abba ezt a buta beszédet, mert a kicsik eltanulják tőled. Ha ez nem használ, akkor mégkérem a szülőt, hogy hallgattassa el vagy vigye el a gyereket. Ezt a dolgot a szemeteléshez tudom hasonlítani, csak ez verbális szemét. Ez a dolog egyértelműen tűrhetetlen, ez túlmegy a véleménykérdés fogalmán.

Utálom én is, ha beleszólnak a dolgomba, de ha netán a lányom csúnyán beszélne vagy durvulna, és én nem venném észre, abszolút jogosnak tartanám, ha valaki a megfelelőmódon (nem tettleg és nem durván) helyére tenné. Talán hatásosabb is egy idegentől, mint a szülőtől.

Párod, már ne haragudj, de más hogyhívjákjával akarja verni a csalánt...

2012. jún. 23. 21:31
 14/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Még ilyen nem volt a játszótéren. Soha nem láttam ezt a gyereket. Nagyon felidegesített az egész, amit csinált és az, hogy az apja mellette állt az árnyékba és sehogy nem reagált az egészre.

Legközelebb tényleg nem a fiamat viszem el, hanem rászólok a gyerekre és szólok az apjának.

Csak tényleg annyira meglepett, hogy csak arra gondoltam, hogy el innen, el, de gyorsan, nehogy a fiam eltanuljon tőle bármit is.

Nem nagy játszótér, kb 5mx10m. És csak mi 3 család voltunk ott.

2012. jún. 23. 21:36
 15/17 anonim ***** válasza:
Ez azért nagyon durva, hogy az apja rá sem szólt....minősíthetetlen.Te pedig helyesen cselekedtél, bár lehet hogy túl drasztikus voltál, talán el kellett volna egy hintához, vagy más játékhoz csábítani a fiadat, hogy ne legyen hiszti.De nagyon elszomorít amiket látok, hogy ilyen négy-öt évesek milyen durvák, csúnyán beszélnek stb....én is féltem a fiam.
2012. jún. 23. 22:57
 16/17 anonim ***** válasza:
Szerintem jól csináltad. Más gyerekét nem nevelheted, csak a sajátodat. A fiú apjának kellett volna az egész helyzetet megoldani, de nem tette (érthetetlen). Hallotta ő is, hogy rászóltál a fiadra, a csúnya beszédért, amit az ő fiáról utánzott. Neked már nem volt más választásod. Ha a párodnak nem tetszett, miért nem oldotta meg másképp?
2012. jún. 23. 23:41
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem rögtön rászóltam volna a nagyobb gyerekre, pedig én is konfliktuskerülő vagyok alapjáraton. Az, hogy hazavitted, mert ő is elkezdett a figyelmeztetés ellenére csúnyán beszélni, szerintem nem gáz.

Azt látom felénk is, hogy sajnos sok szülő hagyja a gyerekét gorombáskodni a játszótéren, főleg a kisebbek rovására - néha mintha kajánul néznék, hogy ettől lesz majd "életrevaló"... vagy csak ennyire nem érdekli őket :(

2012. jún. 24. 06:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!