Hogy kezeltétek volna az alábbi helyzetet? Nagyon felidegesített:S
Játszótéren játszottam a gyerekeimmel (10 hós és 2,5 évessel)...Oda jött egy anyuka a lányával (7-8 éves lehetett).
Elkezdett homokozni a kislány, anyuka meg leüllt a padra.
A lányom megnagyon barátkozó típus, egyből oda ment hozzá játszani, nézte hogy mit csinál....nem rombólt össze semmit, csak ott volt, meg beszélt a kislánynak, aki elkezdett cuppogni hogy tönkre teszi ezt meg azt..
Szóval látszódott hogy egyedül akar játszani,így ide hoztam a mi homokozó szettünket, hogy akkor mellette játszunk. Persze a lányom még így is csak a kislányt nézte, meg néha oda-oda üllt mellé, ami nagyon nem tetszett a kislánynak.....
Próbáltam megmagyarázni a 2.5 évesemnek hogy hagyja a kislányt mert egyedül szeretne építeni, nem akarja hogy ott legyünk, persze ebből hiszti lett...állandóan próbáltam magunk mellett tartani,aztán átmentünk egy másik homokozóba mert meguntam hogy ilyen irigy a kislány még nézni sem lehet.
Anyuka persze nem szólt semmit,csak napozgatott a padon...
Csak én gondolom rosszúl hogy annyit lehetett volna mondani a gyereknek hogy figyelj kislányom ne legyél már irigy, hagyd hogy nézze ahogy építesz???
Miért nem nevelnek egyes anyukák?
Én is elmondtam az enyémnek hogy hagyni kell egyedül játszani a kislányt, ráeröltetni nem lehet magunkat...mindezt egy 2.5 évesnek...
a nagy gyerek anyukája meg úgy üllt mellettünk mintha süket és vak volna......
Ráadásúl a kislánynak már most iszonyat bunkó stílusa volt...mi lesz vele később??
Ráadásúl ha ilyen magának való nem értem miért hozzánk telepedtek le mikor volt elég homokozó rész máshol is....
Én beültem volna homokozni a két és féléves lányommal, és kitúrtam volna onnan a 8 éves másikat ;)
Ha nem játszik a kölykömmel, akkor kapja be, majd játszom vele én!
30/F
Nem értem,pedig már olyan nagy gyerekek akikkel értelmesen, okosan le lehet üllni....
Múltkor a kislányomat egy nagylány majdnem lelökte a csúszdáról mert ő előbb akart csúszni...anyuka szintén semmit nem szólt rá...nah ott viszont én már azért rászóltam hogy talán nem kellene lelökni a kisebbet.....
A "legviccesebb" hogy elkezdett volna még nekem feleselni a kislány ...
És anyuka így sem reagált semmit.....
ja meg közbe katonásat akart játszani egy másik kislánnyal és a másik csak akkor csúszhatott ha ő azt mondta -mehetsz katona!...és utána közölte nekünk hogy a katona azt jelenti szolga.....
Aztán mondtuk neki hogy picit el van tévedve....
Minden esetre olyan volt mint egy kis Hitler....
3# nagyon eredeti terv, de azért kicsit túlzás :D
Nem igazán értem egyáltalán hogy mi az hogy a 7 éves durrog a 2,5 évesre?? :O Nálunk a játszótéren úgy megy ez hogy ha idősebbek is vannak kinn azért az anyukájuk vagy apukájuk oda szól, hogy "..vigyázz, mert ott a baba, óvatosan csúszkálj..." vagy hasonlók. Még a romáknál is megvan ez - nem kell félre érteni, nincs velük bajom, de azért van pár akinek a modorán lehetne javítani - a hasonló korú kisgyerekeknél meg azt lehet észre venni hogy inkább odaadják egymásnak a játékukat "cserélnek" és így élvezik az egészet. Talán ez tényleg azon múlik hogy az anyukák hogy foglalkoznak a gyerekkel. Mert mitől válhat egy 6-7 éves kis gyerek magának valóvá??
Szia!
Teljesen megértelek, az én lányaim is ilyen barátkozósak, és emiatt nekünk is volt pár hasonló esetünk. Én is mindig a szívemre szoktam venni, ha épp benne vagyok egy hasonló szituációban. Aztán utólag átgondolva mindig arra jutok, hogy nyilván nem véletlenül olyan az a másik gyerek, amilyen. Önző, magánakvaló szülőnek ppont olyan a gyereke is.
A nagyobbik lányom már 5 és fél éves, ő most már ott tart, hogy veszi a lapot, ha ilyesmi gyerekkel találkozik, és otthagyja. De azért mindig elereszt valami kis megjegyzést, hogy milyen buta gyerek, vagy hasonló. (Én meg ilyenkor, és csak ilyenkor hagyom is, hadd mondja.)
Csak annyit tudok mondani Neked, hogy kitartás, idővel majd megtanulja a gyerkőcöd kezelni az ilyen helyzeteket. Lesznek még szívfájdító eseteitek, de lesz cserébe sok pozitív élmény is!!!!
Sokszor én is meglepődök, mert olyan gyerekek állnak le játszani az enyéimmel, akikről sose gondoltam volna. Pl. nagyhangú, kicsit koraérett tinilányok, vagy 12 éves kiskamasz fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!