Ti hogy kezeltétek volna ezt a helyzetet?
Kisfiam 3,5 éves, eleven, barátkozós, könnyen elcsábul a rossz felé.
Játszótéren volt egy 5 év körüli kisfiú, akivel a fiam elkezdett játszani. Egy kislány is szeretett volna velük játszani, ő is 3,5 éves. Homokoztak, várat építettek.
az 5 éves nem engedte oda a kislányt, majd homokkal dobálni kezdte és már akkor csúnyán beszélt.
Fiam csak nevetett, de nem mondott semmit, nem dobált, építette a várat.
A kisfiú minden mondata ocsmány volt. Pl.: "szétb..szom a fejedet kis pics...a, ez (homokozóforma) egy szar, nagy szar, a te várad egy romhalmaz, egy mocskos semmi."
Teljesen ledöbbentem. Fiam még nem ovis, és azonkívül, hogy nehezen kezelhető, mozgékony, nem beszélt soha csúnyán.
Most elkezdte utánozni a fiút, hogy "szar,szar,szar"
Többször rászóltam, hogyha ilyen csúnyán beszél, akkor hazamegyünk és így csak a buta gyerekek beszélnek.Ezt a fiú is és az apja is hallotta. Semmit nem szólt az apja. A fiára egyáltalán nem.
Az 5. ilyen ocsmányságnál hangosan mondtam, hogy azonnal megyünk, én nem hallgatom ezt a csúnya beszédet és nem is akarom, hogy így beszélj fiam, megyünk.
Persze a fiam visított, hogy nem akar menni. Úgy rángattam ki a játszótérről.
Párom szerint rosszul reagáltam le az egészet.
Ti mit tettetek volna?
A párom ott ült és a kislány nagypapája is és építettek ők is.
Én a 16 hósommal voltam, de sokszor odamentem, mert nem hittem el, amit hallok.
A párom szerint vagy a fiúra kellett volna rászólnom vagy szólni az apjának. Aki ugye 3m-re állt tőlünk és mindent hallott.
Fiamnak tetszett ez a helyzet, hogy a kislányt megtámadja a nagyobbik. Nevetett rajta és ő hajtogatta, hogy " ne gyere ide, a mi várunk"
Szóval hajlamos a rosszra, az ilyen "erős" gyerek viselkedése tetszik neki. Ezek szerint.
Én úgy gondolom, hogyha szólok az apjának, az akár el is küldhet melegebb éghajlatra, mert nem az én dolgom az ő fiát nevelni.
De nem mindig tudom kimenteni az ilyen helyzetből. Ősztől ovis lesz, vegyescsoport. Tuti, hogy ott is a legelvadultabb gyerekkel fog barátkozni, akkor mit fogok csinálni?
Eddig illedelmes volt, köszön, megköszön mindent, szépen kér, csúnya szavakat nagyon kerülünk itthon. Nekem ez fontos, hogy ne beszéljen alpárin.
Hogy az 5 éves és a kislány dobálták egymást homokkal, csak nézte a fiam, ő nem dobált. De mi lesz legközelebb?
Ha látja, hogy nem szólnak a szülők azokra a gyerekekre, akkor úgy gondolja, hogy az a jó viselkedés.
A kislány nagypapája azért hagyta, hogy a kislány is visszadobjon, hogy megvédje magát a kislány. Ne hagyja, hogy "eltapossák"
Tehát nem csinál semmit, de ha te igen, az rossz......érdekes felfogás, de nem ez volt kérdés.
Én nem vittem volna el a játszótérről, hanem odébb hívtam volna, de a férjemnek azért megmondtam volna, hogy "kicsim, egy dolog az ha valaki nem szereti a konfliktust, de másik dolog az, ha nem viselkedik FÉRFI módjára...mit ültél ott mint egy teszetosza?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!