Lázas lett a lányom, tanácsok?
Délutáni alvásból úgy kelt fel, hogy tisztára meleg volt az egész teste. Akkor megmértem 38,8 fok volt neki (39,3 volt popsiban). Adtam neki Panadol szirupot, mert ez volt most itthon, de egyfolytában csak forró volt. Most megmértem 39,2 fok volt! Beültettem kádba, hűtőfürdőbe.
Mit csináljak még?
Mire figyeljek?
Mikor menjek orvoshoz vele?
Kérlek, ne nézzetek hülyének a kérdés miatt, egyszerűen csak még soha nem volt lázas, és azért mégis aggódok.
Az a baj, hogy hétvége van, sőt hosszú hétvége, így gyerekdoki nincs, és gyerekorvosi ügyelet sem (csak felnőtt van itt, de azokat kihagynám...). Ha nagyobb baj lesz (remélem nem), akkor 30 km-rel odébb, gyerekkórházba kell őt vinnünk. Ezt szeretném megelőzni, ezért kérem a tanácsaitokat.
Másfél éves most a kislányom.
Köszönöm!
Közben szegény elhányta magát, még feljebb ment a láza, úgyhogy csak kihívtam az ügyeletet, és szerencsére elég normális volt az orvos.
Írt fel Germicidet, bár azt mondta, hogy a Nurofen kúp is jó, és hűtőfürdőztessem még, illetve ha még hányna adjak neki ellene valamit, plusz C vitamint is adjak neki. Ja és itassam ezerrel, hát próbáltam.
Úgyhogy megfürdettük még egyszer és most adtam neki kúpot.
Most teljesen elfáradt, úgyhogy letettük aludni. Remélem éjjel nem lesz nagyon vészes a helyzet.
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Viburcol kúp homeopátiás nyugtató nyugtalan hasfájós babáknak, gyerekeknek. Nem lázcsillapító. Sima Germicid kúpot kaptatok? Ilyenkor ha lehet érdemes Germicid-C-t adni mert abban van görcsoldó is ami segít elkerülni a lázgörcsöt. S nyugtatja is.
Hányás ellen ha van otthon B6 vitamin összetörve, szétrágatva, vízben oldva adhatod ahogy elfogadja. Azért rághatja szét mint a cukrpt mert nincs rossz ize.
Vagy Demalgonil kúp is jó hányásra. most hagyd aludni éjfél körül mérj neki lázat és adj Germicidet. Ha nagyon magas a kúp mellé priznic.
Reggelre jobban kell legyen akkor etesd itasd meg. napközben legyen minid valami hideg inni való, éppen hűttő hideg és igya kortyonkét.Ilyenkor az jobban esik ráadásul holnap is nagyon meleg időnk lesz. bármit ihat amit szeret. Enni is ugyan így.
egy diet. és kétgyerekes anyuka.
Szia, most látom csaj a kérdésed!
Köszönöm jobban van, ma szinte már nem is volt semmi baja. Láza lement reggelre, max. egy kicsit nyűgösebb volt ma, de semmi komoly.
Szóval fogalmam nincs mi lehetett ez tegnap, egy nap alatt jött és ment is tulajdonképpen ez a valami...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!