Himlőre vonatkozó jó tanácsok?
Figyelt kérdés
3 évesünk valószínűleg himlős, már napok óta figyelem, mert az unokahúga már az és nap mint nap együtt játszanak. Holnap reggel megyünk csak orvoshoz. Adnátok néhány tanácsot?? Első gyermek, nincs tapasztalatom. Előre is köszönöm, Ági2012. jan. 2. 20:49
1/7 anonim válasza:
Sokan azt mondják, hogy nem jó a rázókeverék. Amikor kisfiam az lett, a gyógyszertárba mégis ajánlották a hintőpor mellett, amit felírt a dokinénink. Este a rázókeverékkel kentem (fürcsi után, fültisztító pálcikával minden egyes pöttyöt külön-külön, nagyon sok volt rajta, nagyon tetszett neki:-) ). Mivel ez nem jön le, a hintőpor az lejön. Nappal hintőporral kentem naponta 4 x is. 4-5 napig jöttek a pöttyök, de az elsőre kijött pöttyök már a 2. napon kezdtek leszáradni. Így 1 hét alatt már mind száraz volt. Rövid tusfürdős zuhanyzás. Tusfürdőt használjatok, mert le kell mosni rendesen a bőrét. Nappal lehet csak zuhanyozni, hűsíti a bőrét. Mi kaptunk cseppet viszketés ellen. Jobbulást.
2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!! Akkor szabad fürdetni?? Mert két dolog maradt meg bennem még akkorról, amikor az Öcsémék voltak himlősek, hogy kimenni és fürödni nem szabad. Akkor ez nem így van??
2012. jan. 2. 21:04
3/7 anonim válasza:
Otthon, csak lazán öltöztesd. Tévhit, hogy jó melegen kell ilyenkor öltöztetni. Ha bebugyolálod, csak a vírust táplálod, megkönnyítve a szövődmények kialakulását. Ha lázas kaphat lázcsillapítót, de nem hűtőfürdőzhet. Egyébként zuhanyozni nem csak lehet, hanem kell is, hogy a kiütések után a kis sebek ne fertőződjenek el. Rázókeverékkel és hintőporral nincs tapasztalatom, nekünk nem volt rá szükségünk. November végén négy gyermekemen söpört végig. Három hét alatt az összesen végigment.
4/7 anonim válasza:
3-as vagyok. Tíz napig nem szabad kivinni. Nem csak azért mert fertőz, hanem mert nagyon legyengíti az immunrendszert. Fürdeni nem, zuhanyozni viszont szabad.
5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm Csajok, akkor így csinálom majd!! A főnökömnek már szóltam, hogy nem kezdek még idén... A bent maradás lesz a kemény dió, mert iszonyat örökmozgó a fickónk :)
2012. jan. 2. 21:19
6/7 anonim válasza:
huh nagyon orulok ezeknek a kerdeseknek es a valaszoknak is nagyon feltem a gyerekemet a himlotol ugy erzem hogy nem tudnek mit kezdeni elso gyerek 20hos kislany ugyhogy koszike valaszolok ment mindenkinek a zold kezecske
7/7 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló, én sem tudom hogy megy majd Nálunk, de ez a sok pozitív hozzászólás megnyugtatott!! :) Az biztos, hogy extra türelem kell majd, de csak menni fog!
2012. jan. 2. 22:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!