Lázas lett a lányom, tanácsok?
Délutáni alvásból úgy kelt fel, hogy tisztára meleg volt az egész teste. Akkor megmértem 38,8 fok volt neki (39,3 volt popsiban). Adtam neki Panadol szirupot, mert ez volt most itthon, de egyfolytában csak forró volt. Most megmértem 39,2 fok volt! Beültettem kádba, hűtőfürdőbe.
Mit csináljak még?
Mire figyeljek?
Mikor menjek orvoshoz vele?
Kérlek, ne nézzetek hülyének a kérdés miatt, egyszerűen csak még soha nem volt lázas, és azért mégis aggódok.
Az a baj, hogy hétvége van, sőt hosszú hétvége, így gyerekdoki nincs, és gyerekorvosi ügyelet sem (csak felnőtt van itt, de azokat kihagynám...). Ha nagyobb baj lesz (remélem nem), akkor 30 km-rel odébb, gyerekkórházba kell őt vinnünk. Ezt szeretném megelőzni, ezért kérem a tanácsaitokat.
Másfél éves most a kislányom.
Köszönöm!
Hűtőfürdő jó. Borogathatod a végtagjait, homlokát is vizes zsebkendővel.
Ha lefekteted, ne takard be nagyon, csak annyira, hogy ne izzadjon, mert ha izzad, az azt jelenti, hogy nem tudja leadni a hőt. A lázcsillapítók betegtájékoztatójába ezt bele is szokták írni.
Többféle lázcsillapítót is adhatsz neki egymás után, ha más a hatóanyaguk. Pl.Mexalen kúp kisgyerekeknek, vagy Nurofen szirup.
Ilyen magas lázra nem elég a Panadol.Lázcsillapitó kúpod nincs otthon?A hútőfürdő jó,az is segit neki lehúzni.Ha nincs kúpod otthon,recept nélkül lehet kapni Mexalen-t,ügyeletes gyógyszertárba sztem nem ártana elmennetek és beszerezni,mert éjszaka még jobban belázasodhat!
Eddig amit irtál,jól csináltad,hogy mit tegyél még:ne öltöztesd túl,vékony pizsit adj rá és ne is takard be nagyon,amúgy is most meleg van ő meg lázas.Ha kiizzad,az jó,mert azt jelenti,megy le a láza,akkor öltöztesd át,nehogy megfázzon!Itasd sokat.Ha az éjjel is magas láza lesz,sztem reggel vigyétek el a gyerekkőrházba,amiről irtál,jobb ha látja orvos is!
Mielőbbi gyógyulást kivánok!!!
. Borogathatod a végtagjait, homlokát is vizes zsebkendővel.
ISTENŐRIZ!!!!!!
Nem tudom ügyeletes gyógyszertár van-e de saladj el és kérjél Nurofen kúpot a Panadol mellé, nézd meg ,hogy Panadolod van-e elég. S ha tudsz kérj inkább kúpot,mert a nagyon magas láztól hányhat.
Folyamatos lázcsillapítás Mikor kapott Panadolt? most Adhatsz neki Nurofent.
a hűtő fürdő nagyon jó, éjjel prizniceld, ami teljes törzs borítást jelent a fent leírt módszer a végtagok hűtése csak még magasabb lázat csinál.
Tehát a két lázcsillapítót adhatod váltva 4-5 óránként folyamatosan amíg csak hőemelkedése nem lesz. Vagy 3 óra elteltével egymás után.
Fontos a sok folyadék tehát itasd.Enni azt adj amit lefogad. Ha a hétvégén nem múlik el a lázas állapot szerdán irány a gyerekorvos. Nem kell megijedni a láztól. Azért kell 3-4 napos lázas állapot után doki feltétlen ,mert a tartós magas láz kimeríti a szervezetet és a másik, meg,ohgy olyankor már tényleg kell az antibiotikum.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Viburcol kúp van itthon, de még soha nem próbáltam, nem tudom, hogy ezt adjam-e neki, vagy inkább akkor vegyünk valami mást?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!