Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vajon mi csipkedi össze a fiamat?

Vajon mi csipkedi össze a fiamat?

Figyelt kérdés

A mostanit megelőző hétvégén (húsvétkor) anyóséknál voltunk, ahol sikerült is egy-két bolha csípést összeszedni. Tőlük kedden este jöttünk haza. Szerda reggelre lett még néhány újabb csípés a fiamon, úgyhogy kiságy takarítás következett, lepedő csere, matrac porszívózás. Azóta nem is jelentek meg újabb pöttyök senkin.

Egészen tegnap (vasárnap) reggelig. De akkor viszonylag sok. És ezek a csípések máshogy néznek ki mint a bolha csípés, szerintem ez nem az, de már ötletem sincs hogy mi lehetett. Vasárnap nem takarítottam kiságyat, nem jelentek meg rajta újabb pöttyök. Elkezdtem fenistil géllel kenni neki, meg adni a fenistil cseppeket is.

Ma reggelre nem lett újabb csípés, úgyhogy kezdtem fellélegezni, de azért újabb lepedő csere, újabb matrac porszívózás jött. Kimostam az összes plüsst, takarót, mindent ami az ágy közelében van, kihúztam az ágyat a helyéről, kiporszívóztam alatta is, domestossal felmostam alatta. A matrac egész délelőtt kint szellőzött.

Ebéd után kicseréltem a pelust a fiamon, és megdöbbenve újabb csípéseket találtam, amik végül is a délelőtt folyamán keletkezhettek, mivel reggel még nem voltak rajta. Átnéztem a ruháját, semmilyen rovarra/bogárra utaló nyom nincs benne. Mégis folyamatosan csípi valami...

Budapesten lakunk, nincs háziállatunk, a társasházban (8 lakás) senkinek nincs semmilyen állata. Rendszeresen takarítok, ha pókot látok a sarokban, azt leszedem.

Mégis mi a nyavaja lehet ez? Ja és minket nem csíp semmi, csak a fiunkat... Vagyis a bolha engem is szokott csípni, de mivel rajtam most nincs csípés ezért is gondolom, hogy ez már nem bolha (akkor tuti megtalálna engem is)!

Van bárkinek ötlete, hogy mi lehet ez? És legfőképpen tanácsa, hogy mit csináljak?

2012. ápr. 16. 13:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszi az érdeklődést!

Nem lett rajta azóta újabb csípés szerencsére!!! Kopp-kopp!!!

Tegnap du elvittem a gyerekorvoshoz, és bizonytalan ő is... Ő valamilyen bogárra gyanakszik, de azt mondja, ahhoz túl sok a csípés. Mondta, hogy kezdjem el a fenistil cseppet (mondtam hogy már elkezdtem), és várunk két napot. Ha szerdáig nem javul, vagy újabb foltok jelennek meg, akkor elviszem bőrgyógyászhoz! Ezt javasolta a gyerekorvosunk!

2012. ápr. 17. 14:02
 12/15 anonim ***** válasza:

Az ágy poloska nem egyedül "támad", elszörnyedtél volna, ha láttad volna a kisfiam kiságyát, több 100 ilyen dög bújt meg benne, pedig amint rájöttünk, hogy miről van szó, már jött az írtó. A férjemet szétcsípkedték. A kicsiket pedig nagyon nehéz felfedezni, mert olyan a színük, mint az emberi bőrnek, ha megszívják magukat, akkor pirosak lesznek.

Árulkodó nyom lehet esetleg, ha a párnán, takarón, hálóruhán vérpöttyök vannak, mert az ember álmában összenyomja őket amint csípnek.

2012. ápr. 17. 20:47
 13/15 anonim ***** válasza:
örülök, hogy nincs újabb csípés, reméljük a legjobbakat..:-)
2012. ápr. 17. 21:13
 14/15 A kérdező kommentje:

Mára lett 3-4 újabb folt... :(

Úgyhogy holnap megyünk a bőrklinikára, hátha ott meg tudják mondani mi ez?! Mostmár gyanítom, hogy mégse csípés.

A gyerekorvos ma azt mondta, hogy akár bárányhimlőnek is kinézhet, de teljesen tiszta a torka is, még hőemelkedése sem volt, szóval fogalma sincs, hogy mi lehet.

2012. ápr. 18. 13:45
 15/15 anonim ***** válasza:

Na, ez tuti...:-/

Már voltatok? Mit mondtak???

2012. ápr. 20. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!