Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy neveljem a fiamat önzetle...

Hogy neveljem a fiamat önzetlenségre, ha én nekem is gond odaadnom a tulajdonomat másnak?

Figyelt kérdés

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok ezzel, de mindig mondom a fiamnak, hogy had játsszon a másik gyerek is vele. Majd visszakapod. Legtöbbször nem adják vissza, elszaladnak vele. Cserejátékot sem hoznak.

A másik, hogy én sem szívesen adnám oda pl. kocsimat, telefonomat, ruhámat másnak még kölcsönbe sem.

Sőt ami a legrosszabb, amikor a játszótéren közelítenek a gyerekek a játékainkhoz, lelkem mélyén azt gondolom: "menj már innen, játssz a sajátodéval, hozz magadnak"

Ez borzasztó.

A fiam nem veszi el másét, max elkéri, de már nyújtja is a cserejátékot, és két perc múlva megköszönve visszaadja a kölcsönkért játékot.

Most hogy kellene a fiamat nevelni, hogy semmennyire ne féltse a játékát, amikor én is féltem a saját dolgaimat is?

3éves

2012. febr. 22. 15:10
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, hogy offolok, de te nem vagy véletlenül egyke, van tesód?

Nekem nincs és voltak ilyen gondjaim a gyerekekkel kapcsolatban.

2012. febr. 22. 15:13
 2/18 A kérdező kommentje:

Amikor a kishugához közelítenek, mert hintában ül, akkor a fiam először a hinta elé áll és mondja, hogy az én testvérem. Neeee!

Legtöbb nem ért a szóból, csakazért is lökdösi a kislányomat a hintába. Fiam erre fellöki a másik gyereket.

Szívem szerint én is ezt tenném, utálom, ha idegenek, akár gyerekek fogdossák az 1 éves kislányomat.

Szóval, ha én ilyen vagyok, akkor mit várjak a fiamtól?????

2012. febr. 22. 15:14
 3/18 A kérdező kommentje:
van testvérem, 1.
2012. febr. 22. 15:14
 4/18 anonim ***** válasza:
Nem bantani akarlak, de benned van a hiba. Amig te ilyen vagy es igy gondolkozol, a gyereked sem lesz mas. Nekem ezek a dolgok sosem jelentettek gondot. A kislanyod sem kisbaba mar, miert baj, ha mas loki a hintat? ( ha azt normalisan tszik). Ha igy neveled oket, nem lesznek nyitott, baratsagos, onzetlen gyerekek, felnottek. De ugy latom, olyannak szeretned valojaban nevelni oket, amilyen te vagy. Ehhet jogod van, igy tisztazd le magadban a dolgot, aztan dontsd el, valojaban h is szeretned.
2012. febr. 22. 15:23
 5/18 A kérdező kommentje:

De tényleg csak úgy kölcsönadnád a kocsidat pl. nekem? Vagy a telefonodat? De komolyan!

Vagy ez tényleg gond, hogy én nem szeretek osztozni????

2012. febr. 22. 15:26
 6/18 krisztivan ***** válasza:
Ez nagyon jó kérdés és szerintem mindegyikünk így gondolja-legfeljebb nem vallja be-de én is féltem a dolgaimat és itthon a fiamat is arra szeretném nevelni hogy vigyázzon a sajátjaira.Persze kereteken belül.Ha pedig bárkinek bármit odaad az ugye nem vigyázás.Ugyanakkor én is elkéretem vele és vissza is adatom amás játékát és közben is "vigyáznia "kell rá.A legtöbb gyerek nem így van a játszón és bizony néha én is azt mondanám amit te:játsz a sajátoddal.És ha belegondolunk a buszmegállóban várnánk a buszt én pedig odaállnék és elvenném,kérném a telefonját egy vadidegennek akkor hova küldene?És mégis én is azt mondom a gyerekemnek hogy adja oda a játékát:-))
2012. febr. 22. 15:37
 7/18 A kérdező kommentje:

ugye, csak nem valljuk ezt be. De olyat elvárni egy most kibontakozó személyiségtől, egy pici 3 évestől, ami nekünk, felnőtteknek sem tetszik.

Én is odaadatom vele a játékot, sőt a hugánál méginkább figyelek erre, hogy együtt játszatok, szeressétek egymást, ne vedd el, csak megnézi, tudod pici......

De ő a testvére, az más.

De egy idegen, aki tényleg nem vigyáz és nem ad vissza és ez napi szintű, attól én is féltem és nem tudom, hogy hogy reagáljam le a fiam ilyen jellegű durvaságát, hogy ilyenkor utána megy, kikapja a kezéből vagy fellöki, csak vissza szerezze a sajátját.

2012. febr. 22. 15:44
 8/18 anonim ***** válasza:

"Fiam erre fellöki a másik gyereket."

Amilyen a Te hozzáállásod, olyan lesz a gyerekeidé is.Te csak gondolatban taszigálod az idegen gyereket, a fiad bizony sajnos meg is teszi. Neked már van annyi önkontrolod, hogy ne tedd, a fiad még kicsi, ő csak téged utánoz tudattalanul. Érzi rajtad, hogy szerinted ezzel bántja a másik gyerek a lányodat, ezért lesz agresszív.

Én személy szerint ki nem állhatom az olyan anyukákat és gyerekeiket mint Te vagy a játszótéren, ezért ritkán is megyünk.

Valahogy le kéne vetkőzni magadról ezt a fajta irigységet! Vidd a legócskább lapátot és arra is írd rá nagy fekete alkoholos filccel a gyereked nevét és így nem fog elveszni.

Én sem adnám oda idegennek az autómat, de sok egyebet megtettem a barátaimnak, sok mindent adtam önzetlenül. Egyszer majd én is vissza kapom ugyanazt a segítséget!

Te kire számíthatsz?

2012. febr. 22. 15:46
 9/18 A kérdező kommentje:

Itt most nem az értékről van szó. Mert adott esetben a 100ft-os lapát a fiam mindene, az övé, épp azzal akar játszani, a másiknak épp az kell, mert a fiam kezében van.

Én az olyan anyukákat nem szeretem, akik nem tudnak a gyereküknek játékokat-legalább cseréljenek egymással vinni, illetve, látva, hogy sír a fiam, hogy az ő hugát senki ne hintáztassa, mert az övé, de még akkor sem szól rá a gyerekére.

Na én meg az ilyet nem szeretem.

2012. febr. 22. 15:50
 10/18 A kérdező kommentje:

Igen, a barátjainak odaadja a fiam is, őket imádja, és igen tőlük kap cserejátékot.

Itt idegen gyerekekről van szó. Miért kellene odaadnia, csak és kizárólag neki?????

2012. febr. 22. 15:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!