Hogy neveljem a fiamat önzetlenségre, ha én nekem is gond odaadnom a tulajdonomat másnak?
Nem tudom, hogy ti hogy vagytok ezzel, de mindig mondom a fiamnak, hogy had játsszon a másik gyerek is vele. Majd visszakapod. Legtöbbször nem adják vissza, elszaladnak vele. Cserejátékot sem hoznak.
A másik, hogy én sem szívesen adnám oda pl. kocsimat, telefonomat, ruhámat másnak még kölcsönbe sem.
Sőt ami a legrosszabb, amikor a játszótéren közelítenek a gyerekek a játékainkhoz, lelkem mélyén azt gondolom: "menj már innen, játssz a sajátodéval, hozz magadnak"
Ez borzasztó.
A fiam nem veszi el másét, max elkéri, de már nyújtja is a cserejátékot, és két perc múlva megköszönve visszaadja a kölcsönkért játékot.
Most hogy kellene a fiamat nevelni, hogy semmennyire ne féltse a játékát, amikor én is féltem a saját dolgaimat is?
3éves
Ne haragudj, hogy offolok, de te nem vagy véletlenül egyke, van tesód?
Nekem nincs és voltak ilyen gondjaim a gyerekekkel kapcsolatban.
Amikor a kishugához közelítenek, mert hintában ül, akkor a fiam először a hinta elé áll és mondja, hogy az én testvérem. Neeee!
Legtöbb nem ért a szóból, csakazért is lökdösi a kislányomat a hintába. Fiam erre fellöki a másik gyereket.
Szívem szerint én is ezt tenném, utálom, ha idegenek, akár gyerekek fogdossák az 1 éves kislányomat.
Szóval, ha én ilyen vagyok, akkor mit várjak a fiamtól?????
De tényleg csak úgy kölcsönadnád a kocsidat pl. nekem? Vagy a telefonodat? De komolyan!
Vagy ez tényleg gond, hogy én nem szeretek osztozni????
ugye, csak nem valljuk ezt be. De olyat elvárni egy most kibontakozó személyiségtől, egy pici 3 évestől, ami nekünk, felnőtteknek sem tetszik.
Én is odaadatom vele a játékot, sőt a hugánál méginkább figyelek erre, hogy együtt játszatok, szeressétek egymást, ne vedd el, csak megnézi, tudod pici......
De ő a testvére, az más.
De egy idegen, aki tényleg nem vigyáz és nem ad vissza és ez napi szintű, attól én is féltem és nem tudom, hogy hogy reagáljam le a fiam ilyen jellegű durvaságát, hogy ilyenkor utána megy, kikapja a kezéből vagy fellöki, csak vissza szerezze a sajátját.
"Fiam erre fellöki a másik gyereket."
Amilyen a Te hozzáállásod, olyan lesz a gyerekeidé is.Te csak gondolatban taszigálod az idegen gyereket, a fiad bizony sajnos meg is teszi. Neked már van annyi önkontrolod, hogy ne tedd, a fiad még kicsi, ő csak téged utánoz tudattalanul. Érzi rajtad, hogy szerinted ezzel bántja a másik gyerek a lányodat, ezért lesz agresszív.
Én személy szerint ki nem állhatom az olyan anyukákat és gyerekeiket mint Te vagy a játszótéren, ezért ritkán is megyünk.
Valahogy le kéne vetkőzni magadról ezt a fajta irigységet! Vidd a legócskább lapátot és arra is írd rá nagy fekete alkoholos filccel a gyereked nevét és így nem fog elveszni.
Én sem adnám oda idegennek az autómat, de sok egyebet megtettem a barátaimnak, sok mindent adtam önzetlenül. Egyszer majd én is vissza kapom ugyanazt a segítséget!
Te kire számíthatsz?
Itt most nem az értékről van szó. Mert adott esetben a 100ft-os lapát a fiam mindene, az övé, épp azzal akar játszani, a másiknak épp az kell, mert a fiam kezében van.
Én az olyan anyukákat nem szeretem, akik nem tudnak a gyereküknek játékokat-legalább cseréljenek egymással vinni, illetve, látva, hogy sír a fiam, hogy az ő hugát senki ne hintáztassa, mert az övé, de még akkor sem szól rá a gyerekére.
Na én meg az ilyet nem szeretem.
Igen, a barátjainak odaadja a fiam is, őket imádja, és igen tőlük kap cserejátékot.
Itt idegen gyerekekről van szó. Miért kellene odaadnia, csak és kizárólag neki?????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!