Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Eddig egyedül aludt, gond...

Eddig egyedül aludt, gond nélkül, most üvölt és nem hajlandó. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

2 éves, eddig evés, fürdés, lefekvés, puszi sorrendben gyönyörűen aludt, 1-2 hónapja viszont nem és nem alszik, üvölt, hogy menjünk be és nem hajlandó elaludni. Ha hagynám, órákig visítana.

Mit csináljak?

2012. febr. 16. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Szintén zenész.

Pontosan ez volt nálunk. Január elseje óta nem hajlandó elaludni, csak kínlódik, szenved, sír éjjel 11-ig.

Nálunk az lett a vége, hogy mesét kezdtem olvasni neki. Arra alszik most el.

De sajnos így is előfordult, hogy kiolvastam egy könyvet és még mindig nem aludt, újra sírni kezdett, naaaagy adag türelmet vettem magamhoz és simogattam, nyugtattam.

2012. febr. 16. 21:55
 2/5 anonim ***** válasza:

Rajtad múlik, hogy bemész hozzá, és fogod a kezét, vagy mellé fekszel míg el nem alszik, vagy hagyod sírni, míg annyira ki nem fárad hogy elaludjon.

Nálunk ez 1 évesen volt, addig szépen elaludt magában a kiságyba, de utánna magunk mellé vettük, mert csak sírt és sírt. Azóta köztem és a férjem között alszik. Nekünk ez nem probléma, szeret köztünk aludni, végig alszussza nyugodtan az éjszakát, és mi is alszunk.

2012. febr. 16. 21:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyanez volt novemberben, már eléggé kivoltam.

Aztán utánaolvastam egy kicsit, és kiderült, hogy ilyenkor kezdenek konkrétan álmodni, kialakul bennük félelem sokmindennel (pl. sötét) szemben.

Az én fiam is sokkal jobban igényel engem, mint pl. fél évvel ezelőtt.

Nálunk azóta van esti mese is, és nov. óta sólámpa ég éjjel a szobájában. Próbáltam hogy éjszaka lekapcsolom, de azonnal felébred és ordít, hogy "vijjany".

Nem gondolom, hogy egy életre hozzászokik, majd elmúlik ez is.

Szerintem szinte biztos, hogy nem hisztiből csinálják a műsort, a sógornőm és a tesóm együtt szült velem, és a kis unokatesók is átmentek ezeken a fázisokon.

2012. febr. 16. 22:15
 4/5 anonim ***** válasza:

Próbálj meg rájönni, hogy mi a "problémája".

Fél valamitől nyilván, nem azért csinálja, hogy titeket "szórakoztasson".

Két éves korban teljesen normálisak a különböző "kényszerképzetek".

Kicsi lányom pl. a "farkasoktól meg az oroszlánoktól" fél. Ha ráteszünk egy pokrócot az ágyára, akkor alszik. :o)

2012. febr. 16. 22:47
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálunk is volt ilyen, pár hónapig velünk aludt el, de annyira kitolta az elalvást így, hogy visszatettem az ágyába és többet is ébred éjjel. Kb. 10 perc sírás volt és azóta újra az ágyában alszik el. Persze mindig is ott ültem mellette és most is meg kell várnom, míg elalszik. Néha ki akar jönni, hogy bújjunk össze, akkor kiveszem, kicsit úgy fekszünk, hogy a mellkasomon van, majd visszateszem és az ágyában alszik el.
2012. febr. 16. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!