Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 éves fiam nem alszik el...

1 éves fiam nem alszik el egyedül, később is gond lesz az elalvással?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalat azoknál, akiknél ez volt a helyzet és most más nagyobb a gyermek?
2010. júl. 5. 11:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
34%
Igen,gond lesz. Ha megszokta,hogy dajkálod,szórakoztatod,akkor még 2-3 éves korában sem fog egyedül elaludni. Csak úgy lehet leszoktatni,hogy hagyod sírni,és nem veszed fel. Csak ezt az anyukák nem fogasdják meg. Inkább nem alszanak ők sem.mert sajnálják a gyereküket.
2010. júl. 5. 11:55
 2/12 anonim ***** válasza:
68%

Kicsi még,szüksége van Rád,miért aludjon el egyedül?

De egyébként babánként változó.Az én fiam elalszik magától már kb 10 hós korától,de van h kellek hozzá,attól függ milyen a kedve,ilyen kor a kezét kell fognom.Én nem tartom gondnak ha anyás,attól még később változhat.

2010. júl. 5. 11:57
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is babusgattam régen meg most is mégis elalszik egyedül ennek semmi köze hozzá sztem.
2010. júl. 5. 11:58
 4/12 anonim ***** válasza:
43%
Nekem most 6 hónapos a kisbabám, és most tanítom egyedül elaludni (hasfájós volt, ezért jutottunk idáig). Nem bírnám sírni hagyni, mert ezt kegyetlenségnek tartom, de nem akarom, hogy még 1-2 éves korában is ringatnom kelljen. Úgy tudom, hogy amit 8 hónapos koráig megszokott, azt utána csak nagyon nehezen lehet megváltoztatni, és később is csak sokkal több sírás-rívás árán. Pár napja kezdtem, és már látszik a fejlődés. Megbabusgatom, halkan dúdolok, besötétítek, aztán az ágyikóba teszem, megpuszilom és kijövök. Aztán visszamegyek, mikor elkezd sírni, és leülök az ágy mellé, simizem a pociját, halkan nyugtatgatom, hogy mindjárt elalszol stb. Első nap 75 percig üvöltött, de nem hagytam magára. Másnap 45-50 percig, aztán fél órát, tegnap 10-15 percet, ma 5 perc alatt elaludt. 1 éves korban se add fel, mert később még nehezebb lesz - úgy tudom, ilyenkor 1-2 hét alatt szokja meg az új elalvási módot. Viszont, ha nem vagy elég elszánt, és igazából nincs ellenedre a mostani állapot, akkor inkább ne vágj bele, mert nagyon megterhelő érzelmileg az átszoktatás! Az első napokban én is bőgtem, miután elaludt a baba. Előbb-utóbb viszont magától is kinövi, talán 3 éves kor körül. Én nem láttam még 18 éves gyereket, aki az anyja ölében aludt volna el... :) Sok sikert!!!
2010. júl. 5. 12:06
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Simán ringattam még egy évesen, és pár nap alatt átszokott, illetve nem tudott elaludni a kezemben egyik napról a másikra. Addig csak úgy aludt el, és nem értettem hogy miért sír, aztán letettem és egy mekk nélkül elaludt egyedül. Most is így alszik, ha valamiért rossz napja van, akkor meg köztünk. 20 hós
2010. júl. 5. 13:03
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányom is ringatva aludt el még egy éves korában (este meg sokszor még a cicin). Aztán megpróbáltam úgy 15 hónapos kora körül, hogy ölbe veszem, megpuszilom és berakom az ágyába és ott simogatom kicsit. Aztán mikor ez működött, akkor már nem simogattam, csak keveset, majd a simogatást is elhagytam, de bent maradtam a szobában addig, amíg el nem aludt. Mostmár csak beviszem, betakarom, puszi és kijövök. Általában gyorsan elalszik, persze van, hogy kiszól még, hogy Anya, de akkor csak visszaszólok neki, hogy "itt vagyok, aludj szépen!".

A fokozatos leszoktatás pár hét alatt megvolt nekünk, de gondolom, ez nagyon gyerekfüggő lehet. Szóval ne aggódj, de próbálkozz! Nekünk sikerült, neked miért ne sikerülne?

2010. júl. 5. 14:03
 7/12 anonim ***** válasza:
62%
Szia! Nekem 15 hónapos a lányom, a kezemben alszik el. Nem zavar, egy felnőttet sem láttam még aki az anyja kezében aludna el, ha elég nagy lesz majd átáll.
2010. júl. 5. 14:18
 8/12 anonim ***** válasza:
73%

2,5 éves koráig mellettem aludt a lányom, aztán vettünk saját ágyat neki, nagyon szerette, belefeküdt gond nélkül, de azt nagyon igényelte, hogy ddig mellette maradjak a meseolvasás után, amíg el nem alszik. Én maradtam szívesen. Sose hagytam sírni. Miért alakítsak ki benne rettegést, szorongást egy olyan fantasztikus dologgal kapcsoaltban, mint az alvás, csak mert kezdődik a film a Tv-ben, vagy hasonlók.

Most 4 éves, meseolvasás, dúdolás, jóéjtpuszi és kijövök, ő pedig szépen elalszik egyedül, ha a mese alatt nem aludt volna már el.

2010. júl. 5. 14:30
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül lesz gond. a kisfiam 14 hónapos koráig szopizva aludt el, majd amikor elhagytuk a szopizást 1-2 nap alatt egyedül elaludt gond (sírás) nélkül. Most 23 hónapos, és most sincs semmi gond. Ne hallgass a vészmadarakra!
2010. júl. 5. 15:20
 10/12 anonim ***** válasza:
73%

miért kéne egyedül elaldunia.

az enyém 18 hós, és nem egyedül alszik el. de utána végigalussza az éjszakát.

2010. júl. 7. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!