1 éves fiam nem alszik el egyedül, később is gond lesz az elalvással?
Kicsi még,szüksége van Rád,miért aludjon el egyedül?
De egyébként babánként változó.Az én fiam elalszik magától már kb 10 hós korától,de van h kellek hozzá,attól függ milyen a kedve,ilyen kor a kezét kell fognom.Én nem tartom gondnak ha anyás,attól még később változhat.
Az én kislányom is ringatva aludt el még egy éves korában (este meg sokszor még a cicin). Aztán megpróbáltam úgy 15 hónapos kora körül, hogy ölbe veszem, megpuszilom és berakom az ágyába és ott simogatom kicsit. Aztán mikor ez működött, akkor már nem simogattam, csak keveset, majd a simogatást is elhagytam, de bent maradtam a szobában addig, amíg el nem aludt. Mostmár csak beviszem, betakarom, puszi és kijövök. Általában gyorsan elalszik, persze van, hogy kiszól még, hogy Anya, de akkor csak visszaszólok neki, hogy "itt vagyok, aludj szépen!".
A fokozatos leszoktatás pár hét alatt megvolt nekünk, de gondolom, ez nagyon gyerekfüggő lehet. Szóval ne aggódj, de próbálkozz! Nekünk sikerült, neked miért ne sikerülne?
2,5 éves koráig mellettem aludt a lányom, aztán vettünk saját ágyat neki, nagyon szerette, belefeküdt gond nélkül, de azt nagyon igényelte, hogy ddig mellette maradjak a meseolvasás után, amíg el nem alszik. Én maradtam szívesen. Sose hagytam sírni. Miért alakítsak ki benne rettegést, szorongást egy olyan fantasztikus dologgal kapcsoaltban, mint az alvás, csak mert kezdődik a film a Tv-ben, vagy hasonlók.
Most 4 éves, meseolvasás, dúdolás, jóéjtpuszi és kijövök, ő pedig szépen elalszik egyedül, ha a mese alatt nem aludt volna már el.
miért kéne egyedül elaldunia.
az enyém 18 hós, és nem egyedül alszik el. de utána végigalussza az éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!