Miért nem neveli meg sok anyuka a gyerekét? Nem tudja, hogy kell?
Mindennapos vendégek vagyunk a játszón és elképedve nézem az anyukákat, hogy mennyire nem nevelik a gyerekeket, mindent rájuk hagynak, ha hisztiznek, azonnal adják a kekszet, vagy éppen amit akarnak.
Ha erőszakosak más gyerekekkel, akkor is csak épphogy nem mosolyogva mondják, hogy jaj kisfiam, ezt nem szabad ám, szóval a gyerek marhára semmit nem fog az egészből, aztán csodálkoznak, ha a bölcsibe, oviba mindig az ő gyerekükkel lesz a baj.
Miért nem lehet a gyereket tisztességesen megnevelni? Nem fog sérülni a kis lelke, ha fegyelmet és rendet tanul.
Valaki magyarázza már meg, mire jó ez a túlzott kímélés.
Ennyi idősen szakembert emlegetni még butaság. Persze, vigye el szakemberhez, ha 2 évesen még nem jár, de azért, mert erőszakos a játszótéren? Hát, ez azért erős túlzás, szerintem. Nem biztos, hogy csak az anyuka a hibás, minden gyereknek más a habitusa. Azért mert a tied egy angyal, nem biztos, hogy ez csak a te érdemed, szerencséd volt.
Nekem 2 gyerekem van, az első egy kislány, igazi kisangyal, bármit meg lehet vele beszélni, nem szokott nyilvános helyen hisztizni. A fiam ellenben elég nehéz eset. Ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor eldobja magát, és a földön fetrengve ordít. Pedig nem ér vele célt, mégis ilyen.
Hát én nem értem miért kell rászólni egy gyerekre, hogy ne nyúljon az én gyerek játékaihoz. Én úgy örülök ha odajön valaki együtt játszani.
Ha valaki elvisz egy játékot és a fiam sír megpróbálja visszakérni de értelemszerűen senki kezéből nem tépi ki. Viszont az én fiam kezéből téptek ki játékot mert elhozott egyet! szerintem az a gyerek volt a neveletlen és irigy. De hozzáteszem minden gyereknek van irigy időszaka.
A verekedés mindennapos, szerintem a homok szórás sokkal veszélyesebb.
A keksz adást az tényleg nem jó módszer nagyon rossz szokássá válhat később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!