Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem neveli meg sok...

Miért nem neveli meg sok anyuka a gyerekét? Nem tudja, hogy kell?

Figyelt kérdés

Mindennapos vendégek vagyunk a játszón és elképedve nézem az anyukákat, hogy mennyire nem nevelik a gyerekeket, mindent rájuk hagynak, ha hisztiznek, azonnal adják a kekszet, vagy éppen amit akarnak.

Ha erőszakosak más gyerekekkel, akkor is csak épphogy nem mosolyogva mondják, hogy jaj kisfiam, ezt nem szabad ám, szóval a gyerek marhára semmit nem fog az egészből, aztán csodálkoznak, ha a bölcsibe, oviba mindig az ő gyerekükkel lesz a baj.

Miért nem lehet a gyereket tisztességesen megnevelni? Nem fog sérülni a kis lelke, ha fegyelmet és rendet tanul.

Valaki magyarázza már meg, mire jó ez a túlzott kímélés.

2012. ápr. 3. 13:59
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Ennyi idősen szakembert emlegetni még butaság. Persze, vigye el szakemberhez, ha 2 évesen még nem jár, de azért, mert erőszakos a játszótéren? Hát, ez azért erős túlzás, szerintem. Nem biztos, hogy csak az anyuka a hibás, minden gyereknek más a habitusa. Azért mert a tied egy angyal, nem biztos, hogy ez csak a te érdemed, szerencséd volt.

Nekem 2 gyerekem van, az első egy kislány, igazi kisangyal, bármit meg lehet vele beszélni, nem szokott nyilvános helyen hisztizni. A fiam ellenben elég nehéz eset. Ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, akkor eldobja magát, és a földön fetrengve ordít. Pedig nem ér vele célt, mégis ilyen.

2012. jún. 23. 19:33
 22/22 anonim ***** válasza:

Hát én nem értem miért kell rászólni egy gyerekre, hogy ne nyúljon az én gyerek játékaihoz. Én úgy örülök ha odajön valaki együtt játszani.

Ha valaki elvisz egy játékot és a fiam sír megpróbálja visszakérni de értelemszerűen senki kezéből nem tépi ki. Viszont az én fiam kezéből téptek ki játékot mert elhozott egyet! szerintem az a gyerek volt a neveletlen és irigy. De hozzáteszem minden gyereknek van irigy időszaka.

A verekedés mindennapos, szerintem a homok szórás sokkal veszélyesebb.

A keksz adást az tényleg nem jó módszer nagyon rossz szokássá válhat később.

2012. jún. 29. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!