Hol tart a mai szülőtársadalom, hogy az óvodát, óvó nénit (stb. ) teszi felelőssé, hogy nem neveli meg a gyereket? Ha a szülőnek 3 év alatt nem sikerült, miért tolja a felelősséget?
Nekem ezt már most sok minden nap végighallgatni a neveletlen gyerekek beképzelt, nagyképű, modortalan, vagy a siránkozó, nyafogó szüleiktől. Főleg, miután bebeszélik önmaguknak, hogy nekik miért is kellene érteni a gyerekneveléshez, amikor nem ez a szakmájuk, ennek ellenére persze már mindent megtettek.
Jajjj...
Akkor miért vállalnak gyereket?!
Egy gyermek felelősséggel jár, a szülőnek kell nevelni, nem másnak.
Sokszor én sem értem, miért kell elfogultnak lenni. Ha a gyermekem a hibás ez van, be kell látni, nem más kellene hibáztatni.
Hát pont a belátáson munkálkodnak a szülők! Kb olyan ritkán látok ilyet, mint a fehér holló.
Lökdösődő gyerek anyukája néz rám mint a hóemberre, amikor szóvá teszem a dolgot. Ja, a végén már nem bírtam és elvittem a lurkót, de csak pár lépésre. Kíváncsi voltam mi történik. Kb. 5 perc múlva neki is kezdett az anyuka a nevelésnek, mert addig keményen nézelődött és nem ért rá.
2,5 éves kisfiam kisautóból visszaeső 200Ft-ját lenyúló 5 éves anyukája közömbös tekintete.
Volt még neki 2 gyerkőce és komolyan mondom úgy tett, mintha nem lenne ideje figyelni.
Ja és apuka+a másik kettő is ott állt a kisautó körül és néztek minket. Akkor miért is játszották meg magukat?
Mit szóljak, amikor tényleg lassan meg kell tanítanom a 2,5 évesemet pofozkodni, mert más szülő nem ér rá nevelni?
Baromi könnyű áttolni, az bizti!
Egyébként a nagycsalád is szép, de ha sokan egyet sem tudnak nevelni, akkor mi a túrónak?
Azért ezen is el kéne gondolkodni!
Persze egy ember sem születik szülőnek, de kicsit meg kéne erőltetni magukat!
Tom Benko!
Szívemből szóltál! Totál igazad van!!!!!
Nem lehet általánosítani, vannak ilyen meg olyan szülők is.
Sokan nem mémrik fel előre, vagy legalább a gyermek megérkezése után sem érzik, hogy a gyereknevelés nem ugyan az mint vigyázni a gyerekre, együt lenni vele csupán.
Igen komoly munka, főleg ha tényleg jól és következetesen akarod csinálni.
Tényleg,sokkal egyszerűbb csak vigyázni rá és hagyni hogy csak úgy "legyen bele a világba", de ez nem nevelés.
Szerintem a legtöbb szülő kisiklik ebben a feladatban, elfáradnak még mielőtt elkezdődne a java. Aztán felszabadulnak, legalábbis úgy hiszik, mikor a gyerek óvodába kerül,és többet várnak el az óvónőktől,mint kellene.
Én így látom.
De azért azt az oldalt is be kell látni,hoyg az sem állapot, hogy sok helyen a gondozók/óvónők csupán arra figyelnek hoyg éppenhoyg ne essen baja a gyereknek, de gyakorlatilag nem is foglalkoznak velük. Ez meg a másik véglet.
Hisz azért ha úgy vesszük a gyerkőc egész napokat tölt el az oviban, és bár addigra mire óvodás korú az alapokat a szülők már jó esetben lefektetik, de vannak szituációk, amiket ott kell megélni, áttélni és tanulni belőle - és ebben van nagy feladata az óvónőknek.
Nah, megint jól elengedtem magam :-)
Nagyon igazad van, kedves előző hozzászóló!
Talán még annyival egészíteném ki, hogy ha a pedagógus nevelni "szeretné" a gyereket - ha már a szülő nem képes rá - , akkor ne sértődjön meg a kedves anyuka és apuka, ne álljanak bele szerencsétlen tanárba/tanítóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!