Hol tart a mai szülőtársadalom, hogy az óvodát, óvó nénit (stb. ) teszi felelőssé, hogy nem neveli meg a gyereket? Ha a szülőnek 3 év alatt nem sikerült, miért tolja a felelősséget?
mondjuk szerintem a nevelés nem ütést jelent :)
a tanítók tanulnak pedagógiát, nevelésmódszertant is, meg pszichológiát is. rengeteg továbbképzés van, ahol tanulhatnának. + szerintem a személyiség is nagyon fontos. én láttam már gyereket, aki az egyik óvónő csoportjában agresszív volt, a másikéban pedig egy bárány - csak azért,mert a pedagógus észrevette a benne rejlő pozitív képességeket és azt élezte ki. szerintem igen is, feladata a nevelés is, nem csak a tanítás. az óvónőnek ugyanúgy.
Utóbbi főleg annak köszönhető, hogy már nincs alkalmassági vizsga a tanárképzőkben, nincs folyamatos kontrollja a tanári munkának és nincs becsülete sem a tanításnak, sem a tanulásnak.
Érdekes módon nekem eddig egyetlen szülővel volt problémám az elmúlt 10 év alatt - pont egy kislányát elkényeztető, mimózává nevelő fajtával, aki azért is jobban akarta tudni nálam még a szakomat is.
Nem azért, probléma mindig lesz az iskolákban, mindig is volt, de általában könnyű a megoldásuk, ha a szülő és a gyerek is partner benne. Ezekről nem is megy ki információ, ezért néha úgy tűnik, hogy rengeteg szülő/gyerek problémás, pedig, ugyan igen nagy a számuk, kisebbségben vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!