Ez most azt jelenti, hogy nyugodtan szülhetek természetes módon, semmi baja nem lesz a szememnek? Vállalja ezzel a doki a felelősséget a szemeimért?
6,5 dioptriás a szemem
A szülész elküldött szemorvoshoz, aki csak ráirta a dioptriákat egy papirkára.
35 hetes kismama
Szia!
Elég erős nekem is sajnos a szemhibám, de azt javasolta a doki, hogy jól erősen szorítsam össze a szemem nyomások közben, és ne nyissam ki. Így tettem, szülés után kb. 1 évvel elmentem szem-vizsgálatra, megnyugtattak: nem romlott. Egyébként ez alapállapotban a jó szeműeknek is ajánlatos!
Én úgy tudom, hogy 10-es dioptria alatt semmi akadálya a hüvelyi szülésnek,és ezt szakember mondta.De mindenképpen menj el szemorvoshoz, szülés előtt, és után is.Járok szülésfelkészítésre, és nekünk ott elmondta a szülésznő, hogy aki szemüveges vagy kontaktlencsét hord, mindenképp nézesse meg a szemeit még szülés előtt szemésszel.Majd ő eldönti, hogy engedélyezi -e a hüvelyi szülést.De ehhez egyéni mérlegelés kell.Mert sima szülésnél akkora a nyomás, hogy az kárt okozhat a retinában.Szerintem nálad ez nem áll fenn, de majd a szemész eldönti.Jó babavárást, könnyű szülést!
34 h km
Én temészetes úton szültem meg a 4 kg-s fiam, pedig -8-as a szemem. Semmi baja nem lett a szememnek.
Előtte nekem is megnézték a retinám és azért engedték a rendes szülést, mert mindent rendben találtak.Nem a dioptria számít, hanem a szemfenék állapota.
Egyébként nekem két helyen, két főorovsnő is megnézte és egyik sem csinált pupillatágítást, csak belenéztek a szemembe egy műszerrel ill. az optikában ahol a kontaktlencsémet szoktam venni, a doktornő megnézte 2 géppel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!