Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki hogyan fenyítí-fegyelmezi-n...

Ki hogyan fenyítí-fegyelmezi-neveli az engedetlen gyerekét?

Figyelt kérdés
2009. márc. 17. 12:46
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ez szerintem attól is függ, milyen idős a gyerek. Ha idősebb, már lehet vele "komolyan" beszélni, ha kisebb, akkor ez nyilván hasztalanabb. Én egyebként rá szoktam szólni (mindig ugyanazt mondom, hogy tudja belőle, hogy rosszat csinál) és ha önmagára nézve veszélyes dolgot művel, ráütök egy picit a kezére, ami inkább "lelki fájdalom".
2009. márc. 17. 13:10
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát szerintem a korától és a természetétől nagyon függ. Nyilván egy egyébként csendesebb, "jó gyereket" nem érdemes drasztikusan fegyelmezni, ha csak egyszer-egyszer fordul elő, hogy kibújik belőle a kisördög. Egy sorozatosan rosszalkodó, akaratosan engedetlen gyerekkel más a helyzet.

Amíg kicsi, 1 év körüli, addig hangosan elhangzó tiltással ("nem szabad"-dal) és ha ez nem működik, akkor felkapja az ember és elviszi onnan máshova (másik szobába, stb.). Ha hisztizik, akkor legfeljebb kineveti az ember, amitől mérges lesz ugyan, de azért rájön, hogy nincs sok értelme a hisztinek.

Ha már nagyobbacska és direkt, sorozatosan bosszantásból csinálja, akkor rá lehet már kiabálni, ha ez sem hatásos, akkor egy picit (!) rá lehet csapni a kis kezére, vagy fenekére. A sorozatos hisztire hatásos lehet, ha a rosszaság után egy kicsit egyedül hagyod a szobában, hogy gondolkodhasson el a dolgon, érdemes-e rosszalkodni.

2009. márc. 18. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!