Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A 2 és fél éves kislányom...

A 2 és fél éves kislányom nagyon engedetlen. Hogy kezelitek, ha nem fogad szót?

Figyelt kérdés
Következetes vagyok, mert amit nem szabad, nem szabad akkor sem, ha hisztizik. Viszont azt nem tudom, hogy helytelen-e, ha nem akar valamit megcsinálni(fogmosás, alvás, ebéd és ilyenek) akkor, amivel éppen játszik, azt mondom, hogy elveszem tőle és nem fog tudni vele játszani. Vagy ha valamit nem csinál meg nem lesz meg az. ez végülis zsarolásnak minősül? Vagy azt mondom, hogy mehet a sarokba gondolkodni, hogy miért nem fogad szót. Ez ugye nem fegyegetés? Mit szoktatok tenni, ha engedetlen? Pl nem akar normálisan enni és harcol a csokiért vagy nasiért és nem engedek, akkor felállítom az asztaltól és annyit mondok, hogy akkor korgó pocakkal maradsz, mert normálisan kell enni. Ezek rossz dolgok? Mert hatásosak általában.
2010. jún. 3. 09:07
 1/2 anonim ***** válasza:

A következetes neveléshez szükség van büntetésre is. Ez gyerekenként változó, hogy melyik gyereket mivel lehet büntetni. (van akit nem érdekel, ha elveszik a játékát, van aki elüldögél a sarokban) tehát te érzed a te gyerekednél mi működik.

Ami zsarolás, az a szeretet megvonása, tehát a "nem szeretlek, ha...", "odaadlak másnak, ha..." , valamint nem nagyon érdemes nagyon távoli dolgokkal példálódzni, mert a gyerek nem érti. Tárgyakat elvehetsz tőle.

És nem érdemes mindezt gyakran csinálni,mert egy idő után egyre kevésbé használ. Tehát inkább próbáld először figyelemeltereléssel beszüntetni a viselkedését, ha ez nem működik, akkor jöhet a büntetés.

2010. jún. 3. 09:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Igen próbálok figyelmet elterelni. De pl, ha a máméknál vagyunk, alig lehet hazacsalni, na olyankor mit találjon ki az ember? Pl ebéden vagyunk, vagy este kell hazajönni, tudja, hogy alvás lesz, mikor hazajön és ezért mindent kitalál, csak hogy húzza az időt. Pedig tudja, hogy így is úgy is jönni kell, sose volt olyan, hogy nem kellett aludni, vagy fürödni és hasonlók. De mindig bepróbálkozik valamivel. :)

Persze nem büntetem mindig, de napi 1 alakalmon biztos van, nagyon piszok mostanában, direkt fel akar hergelni, ami nem könnyű, de volt 1-2 alkalom, hogy nálam is elszakadt a cérna. Olyankor bújik, szeretlek anya és minden van. Én meg imádom és ölelgetem, de közben mondom, hogy csúnyán viselkedett és anya ezt nem szereti, ilyen kicsit mérges. Annyál jobban bújik. Nem lehet rá haragudni, de muszáj fegyelmezni. Ahogy elfordul, már mosolygok is, csak ő ne lássa, mert akkor ezt is kihasználja. :D

Köszönöm a válaszod.

2010. jún. 3. 10:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!