Miért nem neveli meg sok anyuka a gyerekét? Nem tudja, hogy kell?
Mindennapos vendégek vagyunk a játszón és elképedve nézem az anyukákat, hogy mennyire nem nevelik a gyerekeket, mindent rájuk hagynak, ha hisztiznek, azonnal adják a kekszet, vagy éppen amit akarnak.
Ha erőszakosak más gyerekekkel, akkor is csak épphogy nem mosolyogva mondják, hogy jaj kisfiam, ezt nem szabad ám, szóval a gyerek marhára semmit nem fog az egészből, aztán csodálkoznak, ha a bölcsibe, oviba mindig az ő gyerekükkel lesz a baj.
Miért nem lehet a gyereket tisztességesen megnevelni? Nem fog sérülni a kis lelke, ha fegyelmet és rendet tanul.
Valaki magyarázza már meg, mire jó ez a túlzott kímélés.
szerintem csak megjátsszák magukat. Szomszéd is éppen csak ejnyebejnyézik, aztán egyszer meg mondta, hogy előkerül a fakanál meg a hideg zuhany-otthon a 4 fal között.
Nem hiszem, hogy állandóan a gyerekre hagynak mindent, mert akkor kis vadállat lenne belőle.
Neked nincs gyerekd? vagy a tied az áldott jó gyerekek közé tartozik ahol a szülö azt hiszi az övé az áldott jó, de még sem. vagy az aki túl fegyelmezi majd 18 évesen bombát rombbant az iskolában?
Ha van gyereked, és jársz valami miatt játszóra, tudod, hogy a gyereknevelés nem fehér és fekete.
vannak neveletlen gyerekek, vannak olyan anyukák akik túl nevelik, és vannak maguktól hisztizö gyerekek.
én rengeteget foglalkozom a lányommal, de tegnap egy példa. 2 kislány babakocsit toltak a játszóra. lányom imádja öket, másfél évesen nem nagyon értette ö miért nem próbálhatja ki. nem adták kölcsön, én meg mondtam hogy nem. rögtön elvágta magát a homokban. kicsit sírt, habár nem volt nagy ordítás, de hisztizett. habár nem adtam neki semmit, átmentünk egy másik játékhoz. vannak szituk amiben nehezen boldogul egy anyuka.
és könnyü kívülröl megítélni valakit.
Nem tudod hogy hogyan is élnek, lehet a játszó az egyetel ahol keksszel vagy csokival eltudja érni amit akar, otthon lehet egyedül neveli, apa semmit nem segít, vagy nincs is otthon, lehet óriási problémáik vannak.
minden gyerek és anya is más, és a gyereknevelés igen nehéz, és ne ítélkezz mert megítéltetsz. azt hiszem a biblia valahogy így mondja. vagy is még lehet a te gyerekeddel majd probléma, és te szégyenkezhetsz mert ítélkezel mások felett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!