Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem neveli meg sok...

Miért nem neveli meg sok anyuka a gyerekét? Nem tudja, hogy kell?

Figyelt kérdés

Mindennapos vendégek vagyunk a játszón és elképedve nézem az anyukákat, hogy mennyire nem nevelik a gyerekeket, mindent rájuk hagynak, ha hisztiznek, azonnal adják a kekszet, vagy éppen amit akarnak.

Ha erőszakosak más gyerekekkel, akkor is csak épphogy nem mosolyogva mondják, hogy jaj kisfiam, ezt nem szabad ám, szóval a gyerek marhára semmit nem fog az egészből, aztán csodálkoznak, ha a bölcsibe, oviba mindig az ő gyerekükkel lesz a baj.

Miért nem lehet a gyereket tisztességesen megnevelni? Nem fog sérülni a kis lelke, ha fegyelmet és rendet tanul.

Valaki magyarázza már meg, mire jó ez a túlzott kímélés.

2012. ápr. 3. 13:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

szerintem csak megjátsszák magukat. Szomszéd is éppen csak ejnyebejnyézik, aztán egyszer meg mondta, hogy előkerül a fakanál meg a hideg zuhany-otthon a 4 fal között.

Nem hiszem, hogy állandóan a gyerekre hagynak mindent, mert akkor kis vadállat lenne belőle.

2012. ápr. 3. 14:03
 2/22 anonim ***** válasza:
Valamelyik nap volt egy hasonló kérdés itt...nálunk az a jellemző hogy anyukák úgy gondolják, a gyerekek majd elrendezik egymás közt, vagyis farkastörvény- az erősebb győz...és mit ad isten az ő gyerekük az erősebb-hisztisebb-akaratosabb...És még azt vallják hogy majd felnőtt korukban így tudnak jobban érvényesülni, ha jó erőszakosak lesznek.
2012. ápr. 3. 14:06
 3/22 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 3. 14:07
 4/22 anonim ***** válasza:
76%

Neked nincs gyerekd? vagy a tied az áldott jó gyerekek közé tartozik ahol a szülö azt hiszi az övé az áldott jó, de még sem. vagy az aki túl fegyelmezi majd 18 évesen bombát rombbant az iskolában?

Ha van gyereked, és jársz valami miatt játszóra, tudod, hogy a gyereknevelés nem fehér és fekete.

vannak neveletlen gyerekek, vannak olyan anyukák akik túl nevelik, és vannak maguktól hisztizö gyerekek.

én rengeteget foglalkozom a lányommal, de tegnap egy példa. 2 kislány babakocsit toltak a játszóra. lányom imádja öket, másfél évesen nem nagyon értette ö miért nem próbálhatja ki. nem adták kölcsön, én meg mondtam hogy nem. rögtön elvágta magát a homokban. kicsit sírt, habár nem volt nagy ordítás, de hisztizett. habár nem adtam neki semmit, átmentünk egy másik játékhoz. vannak szituk amiben nehezen boldogul egy anyuka.

és könnyü kívülröl megítélni valakit.

Nem tudod hogy hogyan is élnek, lehet a játszó az egyetel ahol keksszel vagy csokival eltudja érni amit akar, otthon lehet egyedül neveli, apa semmit nem segít, vagy nincs is otthon, lehet óriási problémáik vannak.

minden gyerek és anya is más, és a gyereknevelés igen nehéz, és ne ítélkezz mert megítéltetsz. azt hiszem a biblia valahogy így mondja. vagy is még lehet a te gyerekeddel majd probléma, és te szégyenkezhetsz mert ítélkezel mások felett.

2012. ápr. 3. 14:12
 5/22 A kérdező kommentje:
Van gyerekem, hiszen ezért járunk játszóra. Érdekes, nekem sikerült megtanítanom azt is, ha más holmijához akar nyúlni, elég annyit mondanom, nem a miénk, nem szabad. Nincs hiszti és követelődzés, mert tudja, hogy az nem az övé és pont. Az pedig csakis a szülő szégyene, ha egy önző, akaratos és hisztis gyereket formál belőle. Vannak problémás gyerekek, azokhoz szakember kell, a többi gyereket meg nevelni kell, akárhogy is nem tetszik sok anyukának. Az én gyerekem sem egy angyal, de megtanítottam viselkedni, eszébe nem jutna csak szórakozásból más gyereket fejbe verni vagy fellökni.
2012. ápr. 3. 14:24
 6/22 anonim ***** válasza:
63%
Utolsó leírta a tutit!
2012. ápr. 3. 14:24
 7/22 anonim ***** válasza:
74%
Én is egyetértek a negyedik válaszolóval! Különbözőek vagyunk, szülők és gyerekek is, más-más habitussal, más nevelési elvekkel!
2012. ápr. 3. 14:32
 8/22 anonim ***** válasza:
86%
Két lányom van,a nagy nyolc a kicsi két és fél éves.A nagylány tündéri gyerek volt,a hisztit kizárólag akkor mutatta be,ha elcsúsztunk a napunkkal és fáradt volt,oviba és a suliba nyugodtan megyek érte,rosszat még nem hallottam róla.A kicsi hisztis,rossz,borzasztó nehéz vele,hidd el mindent megpróbálok,pár hónapja volt olyan időszak,hogy nem mentem vele zenebölcsibe,mert ha nem kapta meg amit akart,akkor fejbe vágta a másik gyereket,az arcomról égett a bőr.Semmit nem tehettem,mint hogy leszidtam,mondtam,hogy kérjen bocsánatot és büntetésből hazavittem.Ne gondold,hogy meghatotta,volt már nálunk gondolkodó szék,sarokba állítás,eltiltás,most hisztinél a láthatatlanná válással próbálkozok,de baromi nehéz.volt,hogy úgy éreztem,megbuktam,mint anya,aztán mindig talpra állok.Fél év alatt elértem,hogy nem verekszik,már megkérdezi dolgokra,hogy szabad-e és bizony volt már olyan szitu is,hogy sírva fakadt,hogy anya én próbálok jó lenni,de nem sikerül.szóval haladunk előre,de nem olyan egyszerű,mint gondoltam.Erős akaratú,okos gyermekem van,nem kényeztetjük őt,mégis ilyen.Mindkét lányunkat igyekszünk ésszerűen nevelni,de a kicsi két és fél évesünkkel nehezen bírunk.A két gyerek nagyon különböző,pedig édestestvérek,ráadásul sokkal tudatosabb vagyok,hiszen második gyerek.
2012. ápr. 3. 14:41
 9/22 A kérdező kommentje:
Nehogy kitaláljátok már, hogy szó nélkül kéne hagynom, ha szándékosan bántják a gyerekemet és az anyja nem szól rá. Ha valaki kudarcot vall a nevelésben, akkor ne szégyelljen tanácsot kérni akár szakembertől, mert nyilván nem hatékony az, amit csinál. Soha nem a gyerek a hibás, hanem mindig a szülő. Persze, hogy vannak elevenebb vagy hisztisebb gyerekek, de a határt meg kell tudni húzni, ami nagyon sok szülőnek nem sikerül. És had ítélkezzek már olyanról, vagy legyen meg a véleményem, akinek a gyereke harap meg karmol. Gondolom, akinek a gyerekét bántják, az nem azon filózik éppen, hogy vajon egyedül neveli-e szerencsétlen, vagy milyen nehéz sorsa is lehet annak az anyának.
2012. ápr. 3. 14:42
 10/22 anonim ***** válasza:
0%
.
2012. ápr. 3. 14:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!