Anyukák mit szólnátok ha ez történne veletek az oviban?
Figyelt kérdés
Ma voltunk a kislányommal nyílt napon az oviban, akinek az apukája afrikai származású és megörökölte a kreol bőrét.Az egyik gyerekkel szeretett volna játszani a lányom, de láttam, hogy annak az anyukája elhúzta onnan a gyerekét és mondta neki, hogy ne menjen oda a lányomhoz, mert cigány gyerekekkel nem szabad játszani.Nekem ez nagyon fájt, mert a lányomat tisztán, rendesen járatom, ápolt család vagyunk és szerintem abszolút látszik, hogy nem azért kreol mert cigány származású.Előre félek, hogy ki fogják így közösíteni az oviban, bár az óvónénik nagyon kedvesek voltak.
Nekem biztos nagyon rosszul esne, ha akármilyen okból diszkriminálnák a gyerekemet, de ezt a megjegyzést különösen butának gondolom. És ha cigány lett volna, akkor mi van?Hú.
Én megkérdezném az óvónéniket, hogy az oviban van-e helye az ilyen rasszista megnyilvánulásoknak, és tesznek-e azért, hogy a gyerekek ilyen szempontból toleránsak legyenek.
2012. márc. 20. 15:03
13/30 anonim válasza:
Remélhetőleg nincs több ilyen korlátolt anyuka az oviban.
A falunkban van egy szintén kevert rasszú kisfiú, még nincs 3 éves. Amikor mennek a bátyjáért - aki egyébként fehér, mert más az apukája,- egy csomó gyerek odaszalad megszeretgetni. A gyerekek ugyanis vonzódnak a különleges dolgokhoz, emberekhez. Ezt a kisfiút például Csokibabának becézik, és nagyon élvezi a figyelmet.
Amúgy nagyon szép a kislányod, büszke lehetsz rá.
2012. márc. 20. 15:06
14/30 anonim válasza:
Kisfiam csoportjában is van egy félvér kislány, nagyon szép, akárcsak a Te kislányod. Itt soha nem szólt senki semmi rosszat rá, szerencsére intelligens szülők vannak erre.
Én tuti beszóltam volna vmit, hogy pl. én sem szeretném ha a gyermekem olyan szülő gyermekével játszana, aki annyira tudatlan, hogy keveri az afrikait a cigánnyal.
Mondjuk én cigányellenes sem vagyok, én hiszek abban, hogy mindenki embernek születik, bőrszíntől függetlenül és a tetteink határozzák meg, hogy emberként is halunk-e meg.
2012. márc. 20. 15:06
15/30 anonim válasza:
Csokibaba, ez nagyon tetszett:) édesek lehetnek:)
2012. márc. 20. 15:08
16/30 anonim válasza:
Tényleg nagyon szép,bájos kislány,egyálltalán nem néz ki cigánynak.Annyira utálom az ilyen embereket és úgy fáj a szívem értetek.Én bíztosan beszóltam volna finoman az anyukának...különben is miért kell elhúzni egy cigány kisgyerektől is a gyerekét amíg az normálisan közeledik felé és csak játszana?Nem csoda,hogy annyi undok gyerek van ha a szülők is ilyenek....
2012. márc. 20. 15:31
17/30 anonim válasza:
gyönyörű a kislányod:)
én biztos beszóltam volna annak az anyukának!
2012. márc. 20. 15:38
18/30 anonim válasza:
Gyönyörű a kislányod, és szomorú amit írsz. Nekem most az jutott eszembe, hogy amikor mi ovisok és alsó iskolások voltunk nekünk is voltak cigány csoporttársaink, és mi barátkoztunk velük, és valahogy nem volt ilyen elkeserítő a helyzet, mint most. De sajnos mára már mindennapos a helyzet amit írsz, főleg olyan településeken, ahol nagy a roma lakosság aránya. Nálunk olyan 30% a hivAtalos statiszikai arány a településen, de az ovis csoport több mint fele cigány, mert nekik sokkal több gyerekük születik, és mert a tehetősebbek elhordják a gyerekeiket más városokba. Az én kisfiam az első héten úgy jött haza az oviból, hogy ő szerelmes, és persze egy cigány kislányba. Én is majdnem padlót fogtam, de még a kisfiamnak sem tettem megjegyzést, a kislányra. A mi ovinkba azért rendesen kiutálnák az ilyen beszólós anyukát.
2012. márc. 20. 15:39
19/30 anonim válasza:
Jaj, de gyönyörű leányzótok van!!! Egyáltalán nem olyan mint egy cigány kislány! Csodállak az önuralmadért, én tuti a helyszínen agyonvertem volna a másik anyukát! Hüly.e pics@...
2012. márc. 20. 16:49
20/30 anonim válasza:
Istenem, de gyönyörű :) Sajnos építőleg nem tudok hozzászólni, én valószínűleg csúnyán beolvastam volna neki, de megérdemelne egy tépést is.. Szerintem irigy. Ennyire szép kislányt nagyon ritkán látni. Örülnék egy ilyen szépségnek :) Nem tudtam megállni, hogy ne írjak, annyira édes. Ha ilyet tapasztalnék, biztos lenne hozzá egy-két szavam, szerintem te se hagyd annyiban. Őszintén gratulálok hozzá :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!