Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van itt olyan többgyermekes...

Van itt olyan többgyermekes anyuka, aki ezt a végleges megoldást válaszotta?

Figyelt kérdés

Gondolkodom rajta, hogy elköttetem magam. A következők az okok:

májfunkció-probléma miatt nem szedhetek gyógyszert

spirálom van, de zavar szex közben, az orvos sem tud mit mondani, valószínűleg anatómiailag ilyen "rövid" vagyok

nincs pénzem nuvaringre

a helyi fogamzásgátlók (pharmatex) semmit sem érnek

kondomot nem akarunk használni, idegenkedünk tőle és drága is, macerás is

Állandó parában vagyok, nehogy terhes legyek, mert nincs megfelelő háttér mégegy picinek, és (nem is kell magyarázni ezt, mindenki maga tudja) nem szeretnék még egy babát, teljes család vagyunk így. Elvetetni nem bírnám, ha becsúszna, egyszerűen nem menne, de ennyi erővel meg egész életemben szülhetném sorra a gyermekeket :)

Tehát marad a végleges megoldás. Van aki így döntött, több gyerkőc vagy akár egy után? Esetleg gyermektelenül? Hogy élted meg, mit szólt a környezeted?

Érdekel az is, mit gondolsz erről az egész végleges-dologról. Hogy ezzel érvelnek ellene, mi lesz ha mittudomén akármi baja lesz a többi gyerekednek és akarnál mégegyet szülni, sosem tudni mit hoz az élet, megromlik a kapcsolatod és szülnél egy másik pasinak, stb....Személy szerint nem tudok ezzel mit kezdeni. Szerintem hülyeség ezzel ellenérvelni, hogy "és ha kipusztul a mostani családod?!" persze, akkor örülök majd magamnak, milyen bölcs voltam? :) vagy nem jól látom?

2012. márc. 20. 11:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
1 vagyok,hallgass a barátnődre,ha nekem ilyen barátnőm lenne összetenném mindkét kezem.nem akar rosszat.szerintem ne dönts,függeszd fel mondjuk 2 évre és térj vissza a kérdésre akkor.puszi,én nem hivlak :)
2012. márc. 20. 21:16
 12/21 A kérdező kommentje:
:)))))) aranyos itt nagyon mindenki :)
2012. márc. 21. 06:01
 13/21 anonim ***** válasza:
Szia mi lenne, ha a párod köttetné el magát? Úgy tudom, a férfiaké visszafordítható, és hasat sem kell miatta szurkálni.
2012. márc. 24. 22:11
 14/21 anonim ***** válasza:

Én a harmadik után sem akartam ezt, most várom a negyedikem és már megvan rá az engedély, szüléskor megejtjük a műtétet.

Az ember változik, én várnék még a helyedben kicsit, nehogy megbánj bármilyen lépést később.

2012. márc. 26. 07:58
 15/21 anonim ***** válasza:
Én nem lennék képes erre. Egyszerűen nem érezném magam teljes értékű nőnek terméketlenül.Másrészt jól írták előttem, hogy nem tudhatod mit hoz a jövő. Megnyeritek a lottót, meghal az amerikai nagybácsi, tudomis én, meg a párkapcsolatoddal sem tudhatod mi lesz 10 év múlva, amikor még mindig fiatal leszel és lehet hogy nagyon fogsz vágyni újra egy kisbabára. Nem tudhatod hogy fogsz akkor érezni, gondolkodni, akkor már nagy kamaszok lesznek a gyerekeid.
2012. márc. 26. 09:02
 16/21 anonim ***** válasza:

25 évesen 2 gyerkőccel én inkább keresnék más megoldást. Én 36 leszek áprilisban, 2× szültem császárral, a második terhességnél voltak gondok az előző heggel és a doki emiatt nem ajánl egy harmadik terhességet. Soha nem is szerettem volna 3. gyerkőcöt, de amikor ezt kimondta az orvos, nagyon rosszul esett, hogy de mi van, ha mégis. Azóta sokszor elgondolkodok ezen, pedig már 3 éves a kicsi.

Annyi minden történhet még veled az életben, a negatív dolgokat félre téve is, olyan fiatal vagy, 10, de akár 15 év múlva, amikor a nagyok már nagyok és babáznál újra, még szülhetsz.

Ha meg mégis elkötteted magad, nem kell a környezetnek tudni róla, elég, ha a férjed és a doki tudja.

2012. márc. 26. 09:02
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is így döntöttem, sőt viszonylag fiatalon, 26 évesen. Mi hasonló okok miatt választottuk ezt a megoldást. Két terhességből 5 gyerekünk lett. Egyszerűen rettegnék még egyszer teherbe esni. Most vagyok 38 és egyáltalán nem bántam meg. Nem is tudnék már újból babázni most, hogy a nagyok már majdnem felnőttek, nem lenne erőm újból végigcsinálni. Persze tegyük hozzá azt, hogy nem tudom milyen lehet egy gyerekkel, mert nekem ez sose jött össze. Nekem is azt mondta anno az orvos, hogy nagyon gondoljam meg, mert visszacsinálni macerás és nem is mindig lehet. Anyósomék kiakadtak egy kicsit, mert szerintük ezt nem szabad befolyásolni, ha jönni akar a gyerek, hadd jöjjön. De én úgy vagyok vele, hogy amíg nekem kell eltartani, addig hadd legyen az én döntésem, hogy hány gyereket vállalok. Egyébként én mindig úgy voltam vele, hogy nem akarok féltestvért a gyerekeknek. Ha vele valami történt volna, akkor sem vállaltam volna mással gyereket.
2012. máj. 28. 15:45
 18/21 anonim ***** válasza:

csináltassa meg a párod.

pasiknak egyszerűbb, és visszafordítható

(persze, ne csald meg)

2012. máj. 28. 17:01
 19/21 anonim ***** válasza:

Ha így gondolod,akkor persze kötesd el magad,ha nincs más megoldás.

Mi gumival védekezünk,de nem szeretem,így szerintem felíratok gyógyszert megint.De 35 fölött nem tudom lehet-e még szedni fogamzásgátlót.

4 gyerkőc anyukája (35)

2012. máj. 28. 20:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Én is tervezem.Majd 40 éves leszek,amikor ősszel megszületik a 3. gyerekünk,és nem akarunk többet.A gumit nem szeretjük,fog.gátló KIZÁRT az én koromban,a hüvelykúpok,krémek nem tutik,a spirált nem bírom(volt,de méhgyulladást kaptam)én pedig nem szeretnék már teherbe esni(ha meg véletlen megesne az abortusz szóba sem jöhet,nem tudnám elvetetni a gyerekemet).Jövő hónapban megyek a dokinőmhöz,akkor beszélek vele.A férjem is támogat,a család,és a környezetem véleménye-ebben az esetben-abszolút nem számít.
2012. máj. 28. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!