Hogyan lehetne megélni a tél hátralevő részét köhögésmentesen egy többgyermekes családban?
szia. Az én kisfiam most 2,5 éves és hónapokig volt felső légúti megbetegedése. A dokinénink ezért írt fel egy kifejezetten erre való immunerősítőt. Horror drága, de úgy látszik bevált. Broncho-Vaxom.
Köhögésre pedig találtam egy csodaszert. Izlandi zúzmó kivonat gyerekeknek a DM-ben kapható. Kifejezetten köhögésre van.
Szia!
Ha nem lázasak a gyerkőcök, nyugodtan menjetek levegőzni! A friss levegő nem árt.
Én nem tömöm a gyerekeket semmien multivitaminnal, cebiont is csak akkor kapnak, ha náthásak, köhögnek. Mi mindig sokat vagyunk a levegőn, kivéve ha lázasak. Betegség esetén is csak a minimális gyógymódot alkalmazom, nem tömöm őket mindenféle csodaszernek kikiáltott akármivel. És én főleg a népi gyógymódok felé húzok:) pl. köhögés esetén is inkább hagymatea, disznózsír, mint a gyógyszerek.
Sógépen nem tudom mit értesz. Nekünk inhalátor gépünk van itthon, mivel kruppra hajlamosak a fiúk. Ebbe salvus vizet töltök. Nagyon jó kis találmány, de nem minden betegségre jó alkalmazni.
Nagyon jól hurutosít, köptet, megindítja a váladékot.
Jobbulást és kitartást:)
Nálunk ugyan még csak egy gyerkőc van, de a 2 éves fiam bölcsis és állandóan beteg, konkrétan hetente megyünk a dokihoz.
Én is kipróbáltam már mindent, de gyorsan kiderült, hogy ez sem jó, az sem jó.
Most pár napja használjuk ezt a gépet
és úgy tűnik, ez végre úgy működik, ahogy ígérték.
Ezen kívül a fiam is kap Ribomunylt, szintén ovosi javaslatra, ami a visszatérő légúti megbetegedéseket hivatott megelőzni. Remélem hatni fog, mert ez is piszok drága, meg unom is már, hogy 3 nap bölcsi, 2 hét otthon.
Én is erre a gépre gondoltam. Várom a későbbi tapasztalataidat is!
Az előtte szólónak is köszönöm a válaszát. Ma kivittem a két kicsit a napsütésbe, de megijesztett a látvány, hogy a középső a hideget csak úgy nyeli, miközben köhög. Nem szeretném, hogy a torkára szaladó hideg rontson a helyzeten, ezért pár perc múlva betereltem. A szája elé tartott sál meg a nedves, hideg levegőt engedi a tüdejére-ezen morfondíroztam. Túldramatizálom?
Ajánlom neked a vöröshagyma teát!
A gyerekeimmel is ugyan ez megy minden télen. Ilyenkor elkezdjük a minden nap 1-2 pohár hagyma teát, és a köhögés szinte aznap megszűnik!
A lányom borzasztóan beteges, az oviban az óvónénik már azt mondták, hogy ő az "indikátor" (ahogy ő beteg lett, utána pár nap múlva többen is). Egy professzor ajánlotta nekünk ezt a teát a következő eljárás szerint:
3-4 vöröshagyma héját felteszed kb. 1 liter vízben.
Hagyod forrni, majd 10-15 percre lefeded.
Utána bőséges cukorral vagy mézzel adod, esetleg citrommal. Az íze így még finom is!
Tényleg nagyon jó! A családban már "bevált" recept! Ezerszer jobb, mintha multivitaminokkal tömnéd őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!