Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan lehetne megélni a tél...

Lárifári kérdése:

Hogyan lehetne megélni a tél hátralevő részét köhögésmentesen egy többgyermekes családban?

Figyelt kérdés
Ezen a télen gyermekeim (4, 2 éves, ill. 7 hónapos)állandóan felsőlégúti panaszoktól szenvednek. Most már a legkisebb is hurutosan köhög, folyamatosan folyik az orra, egyik betegségből ki, a másikba be. A köhögéses időszak hosszúra nyúlik, így alig tudunk kimozdulni a házból, hogy levegőzzünk egy nagyot. Marad a szellőztetés. Almát, narancsot, banánt adok nekik, meg olykor-olykor Cebiont. A picinek azonban túl savas a narancs, nem bírja a popsija, így ez a C-vitamin-forrás is ugrik. A gyorsabb felépülés reményében orrszívózunk, orrcseppet használunk, Prospan, ACC stb., de egyszerűen nem tudunk kikecmeregni a betegeskedésből. Kedves Anyukák! Nektek milyen módszer vált be? Használtatok már esetleg sógépet?
2012. febr. 16. 13:21
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

szia. Az én kisfiam most 2,5 éves és hónapokig volt felső légúti megbetegedése. A dokinénink ezért írt fel egy kifejezetten erre való immunerősítőt. Horror drága, de úgy látszik bevált. Broncho-Vaxom.

Köhögésre pedig találtam egy csodaszert. Izlandi zúzmó kivonat gyerekeknek a DM-ben kapható. Kifejezetten köhögésre van.

2012. febr. 16. 13:29
 2/17 anonim ***** válasza:
szia.mi forever kid vitamint adunk a gyerekeknekmés ha netan fájna a torka akkor a First nevezetű sprét használom,amit hamar lehozza a gyulladast
2012. febr. 16. 13:33
 3/17 A kérdező kommentje:
A Forever, meg mindenféle Aloe Veras termékkel kapcsolatban fenntartásom van, mert egyszer úgy leszúrt egy doki, amikor az ödémás lábamra kezdtem alkalmazni valamelyiket, hogy egy életre elvette a kedvemet. Az első Válaszolótól azt szeretném kérdezni, hogy a legkisebbnek is lehet adni ezeket a termékeket? Vényköteles a doktornéni által felírt csodaszer?
2012. febr. 16. 13:44
 4/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha nem lázasak a gyerkőcök, nyugodtan menjetek levegőzni! A friss levegő nem árt.

Én nem tömöm a gyerekeket semmien multivitaminnal, cebiont is csak akkor kapnak, ha náthásak, köhögnek. Mi mindig sokat vagyunk a levegőn, kivéve ha lázasak. Betegség esetén is csak a minimális gyógymódot alkalmazom, nem tömöm őket mindenféle csodaszernek kikiáltott akármivel. És én főleg a népi gyógymódok felé húzok:) pl. köhögés esetén is inkább hagymatea, disznózsír, mint a gyógyszerek.

Sógépen nem tudom mit értesz. Nekünk inhalátor gépünk van itthon, mivel kruppra hajlamosak a fiúk. Ebbe salvus vizet töltök. Nagyon jó kis találmány, de nem minden betegségre jó alkalmazni.

Nagyon jól hurutosít, köptet, megindítja a váladékot.

Jobbulást és kitartást:)

2012. febr. 16. 14:22
 5/17 anonim ***** válasza:

Nálunk ugyan még csak egy gyerkőc van, de a 2 éves fiam bölcsis és állandóan beteg, konkrétan hetente megyünk a dokihoz.

Én is kipróbáltam már mindent, de gyorsan kiderült, hogy ez sem jó, az sem jó.

Most pár napja használjuk ezt a gépet

[link]

és úgy tűnik, ez végre úgy működik, ahogy ígérték.

Ezen kívül a fiam is kap Ribomunylt, szintén ovosi javaslatra, ami a visszatérő légúti megbetegedéseket hivatott megelőzni. Remélem hatni fog, mert ez is piszok drága, meg unom is már, hogy 3 nap bölcsi, 2 hét otthon.

2012. febr. 16. 14:54
 6/17 A kérdező kommentje:

Én is erre a gépre gondoltam. Várom a későbbi tapasztalataidat is!

Az előtte szólónak is köszönöm a válaszát. Ma kivittem a két kicsit a napsütésbe, de megijesztett a látvány, hogy a középső a hideget csak úgy nyeli, miközben köhög. Nem szeretném, hogy a torkára szaladó hideg rontson a helyzeten, ezért pár perc múlva betereltem. A szája elé tartott sál meg a nedves, hideg levegőt engedi a tüdejére-ezen morfondíroztam. Túldramatizálom?

2012. febr. 16. 15:11
 7/17 A kérdező kommentje:
Közben próbálom párásítani is a levegőt, mert csak tegnap vettem észre a kritikus százalékot a mérőn (ennyit a tapasztalt anyukáról...), de a radiátorborogatás, vizes tál csak 5-10%-ot segít. Régen volt hidegpárásítónk, de gyorsan tönkrement, meg ha lekapcsoltam, ismét ugyanolyan kevés lett a páratartalom, hogy jóformán éjjel-nappal mehetett volna, sőt, csak abban a sávban mért többet a hygrométer, ahová a párásító áromoltatta a levegőt. Tudtok esetleg erre valamit ajánlani?
2012. febr. 16. 15:18
 8/17 anonim ***** válasza:

Ajánlom neked a vöröshagyma teát!

A gyerekeimmel is ugyan ez megy minden télen. Ilyenkor elkezdjük a minden nap 1-2 pohár hagyma teát, és a köhögés szinte aznap megszűnik!

A lányom borzasztóan beteges, az oviban az óvónénik már azt mondták, hogy ő az "indikátor" (ahogy ő beteg lett, utána pár nap múlva többen is). Egy professzor ajánlotta nekünk ezt a teát a következő eljárás szerint:

3-4 vöröshagyma héját felteszed kb. 1 liter vízben.

Hagyod forrni, majd 10-15 percre lefeded.

Utána bőséges cukorral vagy mézzel adod, esetleg citrommal. Az íze így még finom is!

Tényleg nagyon jó! A családban már "bevált" recept! Ezerszer jobb, mintha multivitaminokkal tömnéd őket.

2012. febr. 16. 17:21
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszi! Kipróbáljuk!
2012. febr. 16. 19:05
 10/17 anonim ***** válasza:
Én meguntam a sok betegséget, meg a rengeteg gyógyszert. Heti kétszer sóbarlangba viszem 3/4 órát. Én szépen elücsörgök, ő pedig a homokozókészlettel lapátolja a sót. Semmi baja nincs azóta.
2012. febr. 16. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!