Többgyermekes anyukák, testvérféltékenység? Kérlek tapasztalatokat is írjatok?
Nálunk kereken 3 év a korkülönbség.Mikor az öcsi olyan picuri volt mint a tied,sokszor szopizás közben a nagyobbiknak olvastam mesét,énekeltünk,mondókáztunk.Mikor öltöztettem a kicsit kértem válassza ki melyik rugit adjuk rá.Mindig mondtam,hogy amikor ő ilyen pici volt akkor ezt és ezt csinálta,így és így volt...stb.Szóval beszéltem egyfolytában,téma a nagynak szólt,de maga a duma mind a kettőnek.Nagy élvezte,hogy csak róla van szó,a kicsi meg,hogy be nem áll a szám.Kb 8 hónapos lett a fiacskám mikor kezdődött a féltékenység,tehát nálunk a kicsi lett féltékeny.Szeretik egymást,igazából csak akkor féltékeny,ha engem ölelget a lányom vagy apa,akkor azonnal jön ő is.Talán közre játszik,hogy még szopik.Most 17 hónapos és egyre anyásabb......
Sokkal több törödést igényel ilyenkor a nagyobbik,mint a kicsi.Kicsi még csak eszik,alszik,nézelődik.Mondókázzatok,énkeljetek együtt a kicsinek úgy hogy a nagy az öledben ül a kiságy előtt,tehát őt ölelgeted,de a kicsivel is foglalkozol egyben.Jó móka:)
Picid még csak 4 napos,azért meg kell szoknia a nagy tesónak,hogy anyának már van egy másik babája is:)Nem megy ez egyik napról a másikra.Lényeg,hogy a nagy tesó érezze,hogy őt ugyanúgy szeretitek!!!Sőt még jobban!
Mama meg ne mondjon butaságokat,szegény még azt sem tudja mi az a testvér,ő szíve szerint visszavinné a kórházba:)még reménykedik,hogy csak pár napig lesz nálatok:)
Az én lányom kb 4 hét után közölte:"anya mégis jó lesz EZ nekem,nem kell kicserélni!"
Sok sikert és boldog gyereknevelést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!