2 gyermekes anyukáktól tapasztalatokat, véleményeket várok. Ti hogyan csináltátok? Bővebben lent.
Nálunk 17 hónap van köztük.
Mivel a nagyobbik meglehetősen felületes és rossz alvó, valamint szoros testkontaktust igényelt akkoriban (így jött ki rajta a féltékenység, vagy nem is tudom, de egészen elképesztő módon matrica volt hónapokig) ezért kezdetben úgy alakult, hogy ő a gyerekszobában aludt apával, én meg a hálószobában a csecsemővel. Így mindenkinek ki volt elégítve a szeretgetési és pihenési igénye is. (egyébként amennyire csak lehetett, igyekeztem bevonni a nagyobbat a babás teendőkbe, ez elég jól bevált nálunk is)
Kb 6 hós volt a pici, mikor megpróbáltuk összetenni őket éjjelre, de pont akkor indultak meg a fogai, és végül várnunk kellett míg lecseng ez a fogzós mizéria. Így kb 8 hós korától alszanak közös szobában. Eddigre nagyjából átaludta az éjszakát, legalábbis már nem kelt enni, de így is sokszor keltették-keltik egymást. Most 3 és 1.5 évesek, és bizony mivel rossza alvó a nagy, rendszeresen megzavarja az éjjeli nyugalmát a kicsi, amit ő előbb-utóbb megun és akkor átjön hozzánk aludni - szinte napi rendszerességgel nálunk köt ki hajnalban. Sajna az nem működik, hogy visszakísérem, mert akkor jön a hiszti és keltené az öccsét.
De legalább mindenki a saját helyén fekszik le este, én már ezt is haladásnak élem meg. :-)
Azt hiszem, ha mélyebb alvók lennének, akkor simán alhatnának szépen egymással akár a kezdetektől is. De így muszáj volt a mi kényelmünket az ő igényeik alá rendelni átmenetileg. Úgyis túl hamar nőnek, mire észbekapok, már lakli kamaszok lesznek és eszük ágában se lesz még a kezemet se megfogni, nemhogy megölelni vagy velem aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!