Másfél éves kisfiam bántja a macskánkat, hogyan reagáljak?
Nem gond, ha ráütsz a kezére, e miatt ne legyen lelkiismeret furdalásod.Meg kell tanulnia, hogy nem bánthatja, mert mi lesz ha véletlen visszakap, vagy esetleg másik cicával is így bánik, és az nem reagál ilyen jól?
A lényeg szerintem, hogy meg tudd különböztetni mikor bántja direkt, úgymond "bántásból" és mikor van az, hogy nem tudja kontrollálni a mozdulatait.
Lényegében mindkét esetben szólj rá, hogy ezt nem lehet, mutasd meg hogy kell simogatni(gondolom ezt megtetted már) és ha ennek ellenére is direkt megveri, akkor nem teszel neki rosszat, ha ráütsz a kezére!!
Anyuméknál van egy kiskutya, kisfiam 15 hónapos, és ő is marcangolta egy időben,de már nem bántja.Nem rövid folyamat, türelem, kitartás kell hozzá.
De pont tegnap volt, hogy úgy rálépett, hogy vonyítva ugrott fel a kutyus:/
Hát meg kell tanulniuk hogy legyenek finomak...
Én fiamnak mutogathattam, csak a saját kárán tanult. Mikor nem figyeltem, akkor is csesztette. Kétszer megkapta a kis kezét. Még csak 1 éves lesz, de már tudja, hogy nem tépjük a macskát.
(Nyilván én sem így akartam megtanítani, már egész jól haladtunk a simogatással, amikor rátalált a fülére és elkezdte tépni. Ja, és nem, nem vertem el a macskát, le lehet pontozni. Magát védte.)
Nagyon okos kisfiú, szerintem nagyon is jól tudja kontrollálni a mozgását, és ha akar, tud szépen simogatni. Minket már nem bánt egy ideje, sikerült megtanítani. Nekem úgy tűnik, élvezi a dolgot, talán azt is, hogy kihoz vele a sodromból :( Egyébként nagyon kedves kisfiú, és a cicán kívül senkit sem bánt mostanság. Azért is aggódom, mert a kistesó már itt van a pocakomban, mi lesz, ha majd ővele is ezt fogja csinálni? Igaz, addig még jópár hónap el fog telni...
Lehet, hogy a cicán vezeti le az összegyűlt indulatait?
Csak úgy tudom elkülöníteni őket, ha kirakom a cicát, de akkor meg ezért sajnálom, ott ül kint a hidegben az üvegajtónk előtt, és néz be szomorúan... Hülyén hangzik, de én már örülnék neki, ha egyszer végre megkarmolná a fiamat, amikor bántja...
A cica szimplán dinka, már rég meg kellett volna karmolnia, és akkor rájönne a gyerek, hogy hoppá, ez fáj.
Én is nyúztam a cicánkat kiskoromban, aztán jól megkapta a kezem, úgyhogy aztán tépés helyett simogattam. :)
első vagyok. na jól le lettem pontozva :)
na de akkor leírom.
engem megkarmolt pár éve a cicám. nem nagyon, mikor a reggelijét kapta akkor picit, véletlenül.
délben már az orvosok körülöttem ugráltak mert elég gyorsan jött fel a lila csík...
szóval én akkor is azt mondom, hogy veszélyes lehet egy karmolás :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!