Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan reagáljak a hisztire?...

Hogyan reagáljak a hisztire? /bov. Lent/

Figyelt kérdés
Másfél éves kislányom mostanában ha nem kap meg valamit vagy nem az torténik,amit o szeretne,levágódik a foldre és belecsapkodja a fejét vagy nekifut fejjel a falnak,kozben uvolt.Ha leszidjuk,még jobban sír,mit tegyunk ilyenkor?
2010. márc. 11. 15:18
 1/5 anonim ***** válasza:
37%
szódavíz :) gyors, praktikus, hatásos :)
2010. márc. 11. 15:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálam eddig 2 dolog vált be a hiszti kezelésére a 22 hós kislányomnál:

- egyáltalán nem veszek tudomást róla amíg hisztizik. Úgy teszek, mintha ott se lenne. Múltkor is nem akart feljönni a játszóról és végigüvöltötte a lépcsőházat. Itt a lakásba leült az ajtó előtt és üvöltött tovább. Én meg szépen levettem a kabátom, csizmám, előkészítettem az ebédet... közben 2 percenként megkérdeztem, hogy "na, abbahagyod a nyafit?" Végül 6 perc után feladta, mert látta, hogy nem ér el vele semmit.

- a másik, hogy ilyenkor beteszem a kiságyába és csak akkor jöhet ki, ha már nem nyafizik. Ez is kb. 5-6 percig tart.

Remélem te is hamarosan sikerrel jársz! :-)

2010. márc. 11. 15:27
 3/5 anonim ***** válasza:
68%
Barátnőm 2 éves hiszi királynőjénél is a víz a legtutibb. 2x kapott 3. alkalommal már csak a poharat kellett felé vinni!!! És lám......:)
2010. márc. 11. 22:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én ilyenkor leülök valahova a szobában a szőnyegre (szemmagasságban a gyerekkel) és csak ülök ott nyugodtan és várom, hogy lecsillapodjon; ha érintésközelbe jön, akkor óvatosan megsimogatom, ha rám néz, akkor beszélek hozzá ("tudom, hogy nagyon haragszol, de így nem lehet viselkedni, megvárjuk amíg lecsillapodsz és megbeszéljük"). Nem kell hogy értse, elég ha látja, hogy ott vagyok vele és nem vesztem el a fejemet. Aztán ha kicsit magához tér, ölbe veszem és elmesélem neki, hogy mi történt ("tudom, hogy nem akarod ..., de most akkor is muszáj, mert...").

A hideg vizet olyan módszernek tartom, ami kivételes és végső esetben bevethető, de amúgy horror. A hideg víz büntetés, és a gyerek megtanulja tőle magába fojtani az érzéseit, de nem tanulja meg kezelni őket, nem tanulja meg felismerni és megkülönböztetni a negatív érzéseit (harag, csalódás, kétségbeesés, irigység eleinte mind UGYANAZT a hisztit váltja ki, és ha csírájában bünteted, akár szidással, akár mással, akkor ennek az lesz a vége, hogy négyévesen ha rosszul érzi magát bármi miatt, akkor azonnal szorongani is fog). Ha tombolás közben nyugodt maradsz és szóban megfogalmazod helyette, hogy most épp miért tombol, akkor fogja érezni, hogy megérted, és meg fog tanulni egyedül lecsillapodni. Meg fogja érteni, hogy szabad haragudnia, irigykednie, dühösnek lennie stb., és amit kontrollálnia kell, az a VISELKEDÉSE; nem szabad tehát csapkodni, földhöz verni magunkat, ütni, rúgni, ordítozni. És végülis ezt akarod neki megtanítani, nem?

2010. márc. 11. 22:44
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekünk is az vált be ,amit az utolsó válaszoló írt.

Most lesz 2 éves a fiam és amikor elkezdene hisztizni,már mondom is hogy mit miért nem szabad, várni kell ,először ezt csináljuk utána amit te szeretnél.STB nagyon ügyes megérti és bólogat,persze másfél évesen még nem volt ilyen könnyű,de hogyha higgadtan kezeled a helyzetet,akkor hamarabb megnyugszik . És amikor úgy gondolod,hogy úgysem figyel,mert ordít hidd el hallja amit mondasz,és minden egyes alkalommal megértőbb lesz.

És a hiszti kell az idegrendszer fejlődéséhez.Neked pedig nagyon sok türelmet kívánok hozzá!

2010. márc. 12. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!