Anyukák! Túlélési módszerek hisztire?
Segítsetek légy szíves, hogyan lehet túlélni a dackorszakot?
Egyszerűen már nem bírok a kislányommal(2,5 éves). Lassan már teljesen kikészülök ettől az állapottól(most, hogy beteg-náthás, még rosszabb a helyzet). Soha semmi nem jó, mindenre csak a nem, nem nem. Néha üvölteni tudnék. (persze nem üvöltök, tűrök, próbálok uralkodni a helyzeten)
Meddig tart ez, Praktikák, taktikák? Bármi! Köszönöm!
Rá kell hagyni, figyelmen kívül kell hagyni, mintha nem is hallanád. Ha dacoskodik dacoskodj vissza. Érezze, hogy nem ő az úr a háznál:)
A hideg vizes módszert alkalmazta anyám mikor kicsi voltam, loccsantott szembe hideg vízzel, egyből lecsillapodtam...Mondjuk ha ezt a módszert javasolnám nem tartanám magam pszichológusnak:P (zárójelben megjegyzem azért mint utolsó eszköz nem olyan rossz:)) mondjuk a gyereknek nagy sressz ha nagyon váratlanul éri, szóval nem ajánlom ezt a módszert, voltak akik megdadógódodtak a hideg vizes módszertől...szóval kicsit se játék)
türelmet javaslok. És azt mondom, hogy a hiszti jót tesz a gyerek értelmi fejlődésének!!!bizonyítottan, szóval még örülni is lehet neki. Egyszer egy tanárom azt mondta, hogy ha a gyermekeink majd hisztizni fognak akkor még cukkoljuk őket, hogy fejlődjenek:D (na ember legyen a talpán...:P)
Lássa a gyerek, hogy nem hat Rád a hiszti és akkor befejezi, meglátod. Figyelemelterelés az egész. Vagy figyelemfelkeltés...:) a lényeg ugyanaz.
Üdv:)
Igen, szerintem is a legjobb módszer a figyelmen kívül hagyás. Ha épp nem hisztis, szeretgesd, babusgasd, de amikor hisztizik, ne foglalkozz vele.
Én nem javaslom a hideg vizet sem, bár van, akinél beválik (állítólag). Végső kétségbeesésemben egyszer megpróbáltam. Soha többet nem akarom látni azt a rémületet a szemében...
Szerencsére nem lett semmi hosszútávú hatása, de én nagyon szégyelltem magam utána miatta.
Szerintem mond neki azt, amikor ellenkezik hogy ha mindíg nemet mond akkor nem fogod szeretni, és itthagyod őt, és többé nem fog látni.
De csak tipp...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!