Megüt a kislányom (2 éves), mit reagáljak?
szia! én a helyedben ezzel próbálkoznék:
ha legközelebb megüt Te kezdj el sirni orditani egy fetrengést is bevállalhatsz a padlón (próbáld meg nem elröhögni hanem komolyan vágj szenvedő arcot). Majd a megütött végtagodat fájlald stb. szoval mintha legalább eltört volna. Ez esetleg elrettenti.
hát mondjuk én nem engedném hogy szétharapjon meg üssön...
a kérdező soraiból meg azt veszem ki hogy aggodik tehát aboszlut olyan anyukának titulálom aki napi 420 puszit ad a lánynak. Szerintem ez bohóckodás. Nálunk is volt (harapás) de elmult a fent emlitett taktikával.
Első voltam.
Szia!
A lányom dettó, ő is 2 éves. Én beállítom a sarokba, és addig ott marad, míg bocsánatot nem kér, ha kinevet és nem akarja komolyan veni, pár percre rácsukom a szobája ajtaját, na utána tuti, hogy bocsánatot kér, és mindig megígéri, hogy többet nem csinálok ilyet. Hát remélem előbb utóbb be is tartja és eredmnyre vezet a nevelés!
Vissza ne üss, én is próbáltam, de annál inkább csinálja, ahogy előttem is írták, most nagyon abban a korban vannak, hogy utánoznak.
Szia!
Nálnuk is előfordul (régebben gyakoribb volt) ilyesmi, kisfiam 2 éves múlt. Próbáltam én is megfogni a kezét, vagy picit ráütni amikor ő megütött,de ez nekem nem vált be. Egyre jobban felhergelem vele,egy idő után meg sem hallja mit mondok... hiszti lesz...stb. Viszont azt tapasztaltam, hogy ha megüt és elmondom neki, hogy ez fáj anyának...nem szabad ilyet csinálni...megkérdezem tőle, hogy mit kell csinálni azzal akit szeretünk? akkor hamar "bocsánatot" kér, megsimizi az arcom és odabújik..."megszeretget". Gyorsan lezárjuk a témát, beszélgetünk, játszunk tovább, mintha mi sem történt volna. Mióta így teszek egyre ritkábban fordul elő,talán lassan ki is növi. Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!