Mikor érdemes elkezdeni a bilire szoktatást? Mikor érett
meg rá a gyerek?
18 hónapos kor körül.
4 gyerkőc anyukája
2012. jan. 24. 14:32
1,5 és 2,5 éves kor között érdemes vele megpróbálkozni, szerintem. Az én kislányom most 3,5 éves. Másfél volt, amikor először próbálkoztunk, a bili érdekelte, de nem értette a dolgot, nem erőltettük. Vártunk fél évet. Amikor kettő lett már szépen beszélt, meg is értette mit is kellene csinálni, ha ráült, vagy ráültettük bele is pisilt...csakhogy ha kellett neki, akkor nem szólt...ezt a részét csak 2,5 évesen értette meg. Magyarul két évesen még volt rajta nadrágpelenka, és amikor csak lehetett biliztettük, és két és fél évesen egy hét alatt szobatiszta lett...vagyis SZÓLT, mert szerintem ez a szobatisztaság.
2012. jan. 24. 14:33
3/13 A kérdező kommentje:
Mit csináljak ha 2 éves 4 hónapos lányom már érti hogy miről lenne szó, de azt mondogatja hogy a pelusba pisilni kakilni jó és kétségbeesetten sír ha mondom hogy bilibe/wc-be kell nem a pelusba már. Pedig már volt hogy szólt, vagy én láttam hogy wc-re kell mennie és akkor mentünk és sikeres is volt. Nem eröltetem de jó lenne már leszokni a pelusról mert ha képes rá akkor gondolom nem tesz jót ha én meg ráhagyom...
Első vagyok.
Nekünk a zenélős bili tökéletesen bejött.Próbáld meg te is.Mindenféle figurásba lehet kapni 1200 ft körül mozog.Nekem a kisfiam egyik napról a másikra rászokott s megkedvelte,pedig mégcsak 2 éves volt decemberbe.
Ha belepsil,kakil egyből zenél.Hidd el tetszeni fog neki.
2012. jan. 24. 14:42
Nem tudom, a gyerkőc 26 hónapos és még nem szól. Van bili is és szűkítő is, ült már néha rajtuk, de nem foglalkoztatja. Néha elővesszük, de nem érdekli még. Ez nagyon gyerek függő. Szerintem nem baj ha későn lesz szobatiszta, semmi értelmét nem látom erőltetni a dolgot.
2012. jan. 24. 14:56
6/13 A kérdező kommentje:
Lehet kipróbáljuk akkor, csak én szerettem volna inkább egyből a wc-re mert hallom hogy sok gyerek már ott kezdi,és akkor nem kellene mindíg takarítani a bilit is.. és kiakadtam amikor tesóméknál a gyerekek belekakáltak a bilibe és 2 óra múlva mikor mentem pisilni akkor találtuk meg...
Ha ennyire elutasítja, akkor ne erőltesd. Esetleg vegyetek együtt aranyos bugyikat, hogy azt felveheti majd, ha nem kell pelenka. Ne mond, hogy a bilibe/WC-be KELL neki pisilni, inkább csak ajánld fel, hogy abba is pisilhet, mint a nagyok. Közben sokat dícsérd, hogy ő már milyen nagy, és ügyes, már ezt is, meg azt is meg tudja csinálni (öltözni, egyedül szépen eszik, rajzol...stb)
2012. jan. 24. 15:00
Nem kell szoktatni, majd az lesz magától. Kisfiam nyáron volt 2,5 éves. Hiába volt itthon a nagy meleg miatt gatyeszba, szólt ha belepisilt/kakilt és kész. De nem volt hajlandó WC-re ülni, se bilire. 33 hónaposan szólt, hogy kakilnia kell és ment a WC-re. 2 hét alatt nappalra szobatiszta lett, 1 hónap után már a nappali alváshoz sem kellett pelus. 1 hete éjjelre sincs pelu, februárba tölti a 3-at.
2012. jan. 24. 18:16
Nyárig nyugodtan várhatsz. Akkor nem kell sok ruha rá, vagy lehet akár meztelenül is melegben, és akkor talán könnyebb lesz.
2012. jan. 25. 07:09
Első vagyok!Attól függetlenül,ha már bilizik,vegyél Wc szűkítőt és arra is rá tud ülni.Nekünk rá szokott,de csak néha.Bár az igazsághoz hozzátartozik,mivel van egy nagyobb fiútestvére ellesi tőle s azért ül néha ő is rá,így nekem persze tényleg könnyebb dolgom van.De már kakislt s pisilt is így.Sőt néha már figurázza,hogy álva pisil még a pililbe is.Nekünk ez a zenélős nagyon bevált.
A tesódékon viszont kiakadtam,hogy még 2 óra múlva is ott van a pilibe.Miért nem öntik ki?????
2012. jan. 25. 09:07
Kapcsolódó kérdések: