Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Volt már összetűzésetek az...

Volt már összetűzésetek az óvónővel? Ha igen min? Nyeltetek a gyerek miatt vagy veszekedtetek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 23. 19:19
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Igaz nem nagy ugy de mindig azzal nyaggatnak hogy a gyerek nem tud összeadni, és tanítsam otthon! Meg csak jövőre megy suliba úgyhogy csak simán megmondtam neki hogy mi inkább meg játszunk mint tanulunk. Meg a hülye ovis bal miatt jegyzi meg mindig hogy a csoportból csak mi nem voltunk meg, de köszönöm nekem vannak barátaim majd elmegyek szórakozni azokkal a szabad szombat esteimet meg inkább a gyerekekkel töltöm.
2012. jan. 23. 19:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Egyik éjjel a kislányom (4éves volt) arra ébredt, hogy összehányta magát. Semmi előjele nem volt, se hányinger, se semmi. Kérdezgettük, hogy rosszul van-e? Nem evett-e meg valamit az oviba, amit nem szabad? (bogyókra, játékokra gondoltunk) Erre elmesélte, hogy nem evett semmit, csak a babgulyást ebédkor, de azt sem akarta. Mondtam neki, hogy miért ette akkor meg? Kiderült, hogy az ovónő azt mondta nekik, hogy addig nem állhatnak fel az asztaltól, amíg meg nem eszik az egészet..

Reggel útban a dokihoz bementünk az oviba. Ott a drága ovónéni kapásból azzal fogadott, hogy mi baja a gyereknek? Erre megkérdeztem, hogy őszerinte mi? Semmi konkrétat nem mondtam..de már megszólalt, hogy mi nem erőltettük.

Itt nekem is elborult az agyam. Ott akkor megmondtam neki, hogy még egy ilyen előfordul, akkor ne kerüljön a szeme elé, mert nem állok jót magamért.

Amúgy vele sok gond volt (másoknak is). Nem engedte ki a gyerekeket wcre, megrángatta őket, trágárul beszélt velül..

Nem egy szülő kapta már el emiatt.

2012. jan. 23. 20:42
 3/6 A kérdező kommentje:
én azt látom hogy az óvónők szeretik a jól idomított "gépeket", de hát a gyerek nem mind olyan van egyénisége, egyiknek ez megy jól másiknak az... ez van, erre szerződött...ezt választotta hivatásnak nagyon felháborodom ha azt mondja ez már nem kéne hogy gond legyen, ezt nem így kéne, nincs idő külön minden gyereket babusgatni ez az kívánságot teljesíteni stb. hát akkor miért lett óvónő? nem tudom vidéken hogy van ott biztos jobb a helyzet itt a fővárosban elég gáz
2012. jan. 23. 22:05
 4/6 anonim ***** válasza:
amit írt az egyik válaszoló az összeadásról...elképedve hallottam egy ismerőstől hogy a suliba már úgy kell beíratni a gyereket hogy olvasni tud!! meg akkor ugye számolni..kérdem én: az miért nem elég nekik az iskolában?????
2012. jan. 23. 22:46
 5/6 anonim ***** válasza:

"amit írt az egyik válaszoló az összeadásról...elképedve hallottam egy ismerőstől hogy a suliba már úgy kell beíratni a gyereket hogy olvasni tud!! meg akkor ugye számolni..kérdem én: az miért nem elég nekik az iskolában?????"

Bizony-bizony ,éppen ma beszéltem két anyukával akiknek kisiskolás gyermekeik vannak,és hátránnyal indul az a gyerek aki nem tud számolni,olvasni,írni.

Elvárják a pedagógusok...azt mesélte az egyik anyuka,hogy ő még az oviban kérdezte az óvónőt,hogy tanítsa e a gyereket otthon,azt mondták nem kell,mert majd az iskolában úgyis tanulnak,az iskolában pedig lemaradottnak,fejlesztésre szorulónak voltak nyílvánítva azok az első osztályosok akik nem tudtak számolni,olvasni,írni.

Azt mondta a tanítónő,hogy ő normál gyerekekre lett oktatva,nem olyan gyerekekhez akik nem tudnak számolni,olvasni stb...

Az anyukák mesélték,hogy az alsós tamítók ahelytt,hogy tanítanák a gyereket pedagógus kollégát ajánlanak a felzárkóztatásra az olvasni,számolni még nem tudó elsősök számára heti többszöri többezer forintos fejlesztésre.

Az én kisfiam 5,5 éves jár gyógypedagógushoz,mert figyelemzavaros,remélem,hogy jövő ősszel teljesen meg tud felelni az iskolai követelményeknek (számol,olvas ,ír már).

Muszáj előre fejleszteni,tanítani őket,mert nagy hátránnyal indul az a gyerek akinek a szülője bízik abban,hogy majd a tanítónéni megtanítja neki!

2012. jan. 23. 23:06
 6/6 anonim ***** válasza:

Pedagógiával foglalkozom, anyuka is vagyok, de még kisóvodás a gyerkőcöm. Elszörnyedtem azon, amit írtok... Hogy lehet ilyen elvárása egy tanítónak?! Mi az ő dolga saját véleménye szerint, ha nem az, hogy írni, olvasni, számolni tanítsa az elsősöket?! Dilettánsok ezek, nem pedagógusok:(

A kérdésre válaszolva: nekünk volt összetűzésünk az óvónénivel, de csak kisebb. Nem egyeztek a pedagógiai elveink. Megkértem, hogy ne vezesse félre a gyerekemet, mert én is mindig az igazat mondom neki, akkor is, ha hazugsággal vigasztalható lenne.

2012. jan. 24. 06:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!