Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogyan éritek el, hogy a...

Ti hogyan éritek el, hogy a gyerek ne "lakja be" az egész lakást?

Figyelt kérdés

Komoly csatákat vívok a két ovisommal, hogya játékaikat CSAK a saját szobájukban tartsák, és ne szórjanak pl. dominót végig az előszobában, vagy dugdossanak figurákat a kanapéba, de főleg a hálószobámban zavar leginkább a kupi tőlük.

Próbálkozom.

Nektek milyen módszereitek vannak erre?

2012. jan. 22. 12:11
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
van egy nagy két ajtós kulcsos szekrény, a játékok 90% abban van, főleg az apróbbak. így egy játék ki, egy be. nincs vita..
2012. jan. 22. 12:19
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
semmilyen a lakás értünk van értük is,amit kérek hogy játék után pakoljunk össze.ez megy is.Inkább azt tanitsd meg nekik hogyan kell összepakolni.gondolom neked is megy ha 3 évesem megteszi simán.
2012. jan. 22. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is az a rendszer van, hogy addig nincs új játék elővéve, míg a régit el nem pakolták.
2012. jan. 22. 12:58
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Lévén csak két szoba van nálunk, az enyém és az övém, így nem tudja sok helyre rakni a játékait. Amúgy meg elmondtam neki, hogy a saját szobájában úgy rendezi el a játékait, ahogy akarja, csak nehogy elessen bennük, de az én szobámban max. 1-2 játéka lehet.

Kicsim teljesen meg is értette, ha tanulok vagy dolgozok és átjön, tényleg csak 1-2 játékot hoz át. Ha más kell neki, érte megy és a régit vissza viszi.

Most 33 hónapos.

22F

2012. jan. 22. 13:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Én mondjuk nem is akartam. A játékai zöme az ő szobájában vannak, kisebb része nálunk is, a tv alatt tároló dobozokban. Előveszi, játszik velük, ha nem kell elpakolja. A saját szobájából is át szokott hozni mindenfélét, ha nem kell azt is viszi vissza.

Mondjuk a mi hálónk nappali is egyben. Néha találok az ágyamban is kis katonákat, meg autót, de nem zavar.

Azt nem szeretem, ha a konyhába hozza be a játékait, mert az pici, a fürdőbe se lehet, ott megvannak a fürdős játékok, be is tartja ezeket a szabályokat.

2012. jan. 22. 13:32
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van játszószoba, és a nappalinkban egy játszósarok. Amúgy ha valamit széthordanak azért nem haragszom, viszont összeszedetem velük :-)

35.N

2012. jan. 22. 13:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a nappaliban van a játszósarok, az emeleten pedig a háló szobák, így oda nem zavarhatom még fel. A lenti rész pedig ugyanúgy az övé is, így ott rendszerint szétpakol, és próbáljuk megtanítani, hogy össze is kell maga után. Szerintem később sem fog zavarni ha a nagy játszásban szétpakol.

2 éves kislány anyuja

2012. jan. 22. 14:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Probalom, de nem megy:-( 2 eves a lanyom, de ugy nezunk ki, mint a felrobbantott jatekbolt. Egyedul a WC az szent, illetve a haloszobaba sem cipel be semmit, illetve, ha be akar, akkor en kikuldom jatekkal egyutt. Egyebkent a szobaja, az eloszoba es a nappali allandoan tele van. Raadasul jo nagy konyhank van es igazabol ott "elunk", igy az is tele jatekkal. Neha, ha raszolok, elramol, de meg nem jellemzo. Probalom neha a segitseget kerni, hogy egyutt ramoljunk el, de ez sem mindig valik be.
2012. jan. 22. 22:42
 9/10 anonim ***** válasza:
Két éves volt, amikor az új lakásunkba költöztünk. Ebben van az ő szobája, a miénk, ami a nappali is egyben, konyha és fürdő. Akkor rögtön tisztáztuk vele, hogy az ő szobájában lehet játszani, de a többi helyiségbe nem vihet játékot (kivéve a fürdő, ha visz be játékot fürdeni). Megértette. Nem szeretm, ha mi szobánkban van, mert, ott sok veszélyes dolog van. Szekrények sarka fejmagasságban, számítógép zsinórjai stb. Meg a mi ugye a tv-ben "csúnya mesét" nézünk, ami nem neki való, tehát ezért sem szeretem, ha átjön. Ha játszunk vele, akkor mi is megyünk az ő szobájába és ott van játék. Megértette, és már két éve így van nálunk.
2012. jan. 23. 08:26
 10/10 anonim ***** válasza:

Naponta 2x mindig összepakoltatok velük, meg amúgy állandóan papolok, hogy amivel már nem játszanak, azt pakolják el maguk után.

A nagy (5 éves) már vevő erre, de a kicsi (2 éves), meg a dackorszak kellős közepén van és mindenre élből "NEM, csúnya anya" a válasza, így vele nem állok le vitázni. Néha segít magától, néha meg leáll játszani közben.

Viszont a nagy meg mindig azzal jön, hogy a kicsi is kupit csinált, akkor ő miért nem segít, miért csak neki egyedül kell összepakolnia azt, amit együtt pakoltak szét...

Jaj, úgy unom már az egészet!

Az biztos egyébként, hogy még csírájában jó elfojtani ezeket a dolgokat. Pl. ha látom, hogy már nem játszanak a társasjátékkal, akkor rájuk szólok, hogy pakolják is össze. Ha nem teszem, akkor mellé odakerül még vagy 5 másik játék és persze szétszóródnak, összekeverednek a darabjai, akkor már sokkal nehezebb összepakolni.

2012. jan. 23. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!