Ti hogyan éritek el, hogy a gyerek ne "lakja be" az egész lakást?
Komoly csatákat vívok a két ovisommal, hogya játékaikat CSAK a saját szobájukban tartsák, és ne szórjanak pl. dominót végig az előszobában, vagy dugdossanak figurákat a kanapéba, de főleg a hálószobámban zavar leginkább a kupi tőlük.
Próbálkozom.
Nektek milyen módszereitek vannak erre?
Lévén csak két szoba van nálunk, az enyém és az övém, így nem tudja sok helyre rakni a játékait. Amúgy meg elmondtam neki, hogy a saját szobájában úgy rendezi el a játékait, ahogy akarja, csak nehogy elessen bennük, de az én szobámban max. 1-2 játéka lehet.
Kicsim teljesen meg is értette, ha tanulok vagy dolgozok és átjön, tényleg csak 1-2 játékot hoz át. Ha más kell neki, érte megy és a régit vissza viszi.
Most 33 hónapos.
22F
Sehogy. Én mondjuk nem is akartam. A játékai zöme az ő szobájában vannak, kisebb része nálunk is, a tv alatt tároló dobozokban. Előveszi, játszik velük, ha nem kell elpakolja. A saját szobájából is át szokott hozni mindenfélét, ha nem kell azt is viszi vissza.
Mondjuk a mi hálónk nappali is egyben. Néha találok az ágyamban is kis katonákat, meg autót, de nem zavar.
Azt nem szeretem, ha a konyhába hozza be a játékait, mert az pici, a fürdőbe se lehet, ott megvannak a fürdős játékok, be is tartja ezeket a szabályokat.
Nálunk van játszószoba, és a nappalinkban egy játszósarok. Amúgy ha valamit széthordanak azért nem haragszom, viszont összeszedetem velük :-)
35.N
Nálunk is a nappaliban van a játszósarok, az emeleten pedig a háló szobák, így oda nem zavarhatom még fel. A lenti rész pedig ugyanúgy az övé is, így ott rendszerint szétpakol, és próbáljuk megtanítani, hogy össze is kell maga után. Szerintem később sem fog zavarni ha a nagy játszásban szétpakol.
2 éves kislány anyuja
Naponta 2x mindig összepakoltatok velük, meg amúgy állandóan papolok, hogy amivel már nem játszanak, azt pakolják el maguk után.
A nagy (5 éves) már vevő erre, de a kicsi (2 éves), meg a dackorszak kellős közepén van és mindenre élből "NEM, csúnya anya" a válasza, így vele nem állok le vitázni. Néha segít magától, néha meg leáll játszani közben.
Viszont a nagy meg mindig azzal jön, hogy a kicsi is kupit csinált, akkor ő miért nem segít, miért csak neki egyedül kell összepakolnia azt, amit együtt pakoltak szét...
Jaj, úgy unom már az egészet!
Az biztos egyébként, hogy még csírájában jó elfojtani ezeket a dolgokat. Pl. ha látom, hogy már nem játszanak a társasjátékkal, akkor rájuk szólok, hogy pakolják is össze. Ha nem teszem, akkor mellé odakerül még vagy 5 másik játék és persze szétszóródnak, összekeverednek a darabjai, akkor már sokkal nehezebb összepakolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!