Hogyan szoktassam rá a gyerekemet, hogy maradjon ülve étkezés alatt?
Nemsokára 2 éves lesz. Az első pár falatot a székben tölti, majd állandóan elrohangál és egy-egy falatért mindig visszajön.
Igazából erre helyeztem a hangsúlyt, (most már látom, hogy ez kevés volt :( hogy ne rohangáljak utána, ezért tudja, hogy csak ott az asztalnál kap. Föl is mászik szépen a székbe, majd amint a szájában van a falat megint elviharzik.
Mit csináljak?
Tedd nyilvánvalóvá, hogy te vagy a főnök.
Közöld vele, hogy addig tart az étkezés, amig ott ül. Ha elmegy, akkor az azt jelenti, hogy jól lakott.
Ha elviharzik, akkor tedd el a kaját, és ne adj neki, akkor se ha visszajön, és kéri. +-szor éhen marad, ne félj, utána már tudni fogja, hogy meg kell maradnia a seggén.
Legyél következetes, különben a fejedre nő.
Úristen, hát mi az, hogy a kölkök az asztal körül rohangálnak, az anyja meg tud mit csinálni???
Rángassa meg, aztán rakja a székre!
Ezt már meg lehet csinálni egy 23 hós kisfiúval, amit írtál kedves Második válaszoló? Vagy várjak még vele?
Szóval úgy értem, hogy ezt már tényleg felfogja és megérti?
Nálunk az a "szabály", hogy ha feláll az etetőszékben, akkor vége az étkezésnek. Szájtörlés, előke le és csókolom, mehet a dolgára. Mondjuk ő nem tud egyedül kimászni a székéből, lehet hogy érdemes lenne nektek is venni egy olyat (ikeában 4050.- Ft Antilop néven fut). Ezekhez van "biztonsági öv" is, ha a szép szó nem használ, bár én ennek nem vagyok híve.
(Sógornőmék konkrétan oda szigszalagozták egyszer a gyereküket, amikor már elegük lett a kimászkálásból. Megtanulta.)
#2 vagyok.
Persze, hogy megérti. Mikor felkel, hogy elvágtasson, akkor kedvesen ezt mondod: "Elég volt? Egészségedre!", és elpakolsz. Mikor visszakocog és kér még, akkor csak mondd neki, hogy már befejezte. Ezt 1-2 percig húzd el, és mikor már nagy a kámpics, és jön a bömbi, akkor kegyelmezz meg. De legközelebb már hagyd ki neki azt az étkezést. Ennél jobb lecke nincs. Ne félj, utána mint a kisangyal ott fog ülni.
Köszönöm, megpróbálom.
Noha pl közös reggeliknél, vacsoránál nem tudok elpakolni, mert a férjemmel mi még eszünk, de valamit azért kitalálok :)
Persze ha erre is van ötlet, szívesen várom!
amíg esztek, miért ne ehetne ő is? Teríts meg neki, ne etesd! Tud ő enni. Ha fel akar állni, szólj rá, hoyg itt marad! Ha elmegy, rakd el a tányérját. Ültödben tedd félre.
De egyszer esetleg elmehet, akkor csak figyelmeztesd, másodszor tényleg
Másik lehetőség: egyetek nyugodtan, ne érdekeljen, hoyg ő szaladgál vagy sem, s ha ti végeztetek, leszeded az asztalt.
Mondjuk legkésőbb 3 éves korban azért elvárható, hoyg akkor álljon fel az asztaltól, ha megengeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!