Sokat eszik a fiam?
2 éves lesz februárban, és a férjem szerint túl sokat eszik, és kövér. 15 kg, 92 cm.
Reggelire általában eszik egy joghurtot, egy fél szelet kenyérrel. Majd tejeskávé. Tízóraira egy banán, esetleg müzli tejjel. (Felnőtt adag). Ebédre egy nagy tányér leves, meg egy felnőtt adag második fogás. Uzsira megint. Vacsora 6-kor, általában egy fél szelet kenyér.
Én inkább örülök, hogy jó az étvágya, mert a nagyobbik gyerekkel meg pont amiatt kínlódom, hogy nem akar semmit enni. De a férjem szekál, hogy túlsúlyos lesz.
Szia! Kisfiaim is ilyen jó étvágyúak voltak tavaly. Márciusban 3 évesek lesznek,és már visszább vettek az evéssel kapcsolatban :)
Reggelire ők is kenyeret ettek, ebédre leves+második, uzsonna joghurt+gyümölcs, vacsora kenyér volt. Ma is így van, csak kevesebbet esznek. Nem mindegy, mekkora a felnőtt adag, vannak ki étkű felnőttek is. Milyen levest szoktál főzni, tartalmas, sűrű, sok zöldséggel? Mi szokott lenni a második?
Az uzsonnát sokallom, hogy tud annyit megenni? Próbáltál vmi könnyebb ételt adni uzsira, azzal nem éri be? Sok folyadékot fogyaszt? A banánnal viszont vigyázzatok,mert magas a kálium tartalma, nekünk heti kettőt javasolt a védőnő.
Ami a súlyát illeti, szerintem nem sok. 2 évesen ők 90 centi magasak, és 14 ill. 15 kg voltak. A "könnyebb" babám többet evett :)Most lassan 3 évesen olyan +3 kilót híztak még, és nagyon arányos a testalkatuk. Ha hajlamos a hízásra, az ellen nem lehet tenni, de én sosem éheztettem őket. Igaz, nincs nasi, rágcsálnivaló, édesség, inkább az egészséges ételek vannak nálunk. Szörpöt isznak, vagy teát.
A lányom egyébként 3,5 éves, 18 kg, 110 cm, és igen soványka. (Szerintem elég erős csontozatú, az oviban ő a legnagyobb.) Hát ő nagyjából pár kanál levest eszik, meg két falat másodikat. De ha nem vigyázok, akkor a fiam megeszi a ő adagját is. Fura, hogy ekkora különbségek vannak gyerekek közt. Mondjuk a lányom elég sokat beteg most, a fiam nem kapja el, szerencsére.
Anyu is azt mondja, hogy majd az oviban leadja, mert úgyis sokat lesz beteg. Igazából még nem találom kövérnek, csak a feneke, meg a combjai nagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!