Megszólt az óvónéni, mert szerinte túl sokat eszik a gyerekem!?!?!?
3 éves a lányom, 4 napja jár oviba, és eddig is mindig kiemelték, tegnap már céloztak rá, hogy jó lenne, ha reggelizne otthon, ma meg konkrétan elmondták, hogy kellemetlen nekik, mert pl a mai tízórai darabra kiadott péksüti volt.
Megkérdeztem, hogy akkor most csomagoljak neki, vagy mire gondolnak, de azt mondták azt nem lehet, csak ne hozzam éhesen. Hiába mondtam, hogy ez nem így van és amúgy is jó étvágyú volt mindíg, éreztem, hogy nem hittek nekem, meghint kiemelték a reggelit, megint mondtam, h dehát eszik otthon - nem tudom mit tegyek?!?! Megalázó volt ez az egész számomra, nem is tudom, mit kezdjek most ezzel.
7-kor reggelizünk kiadósan, kb 8-kor érünk a boltba, ott kap egy kinder tejszeletet v pinguit v valami hasonlót, és elmajszolja mire odaérünk az ovihoz. És a délelőtt folyamán kiadósan tízóraizik is, repetázik stb és 11 körül meg egyre kérdezgeti az ebédet....
Amúgy vékony-törékeny alkatú a lányom (1 méter és 14 kiló) arányos, csinos, de rettentő aktív és mozgékony (leugrálja szerintem), felszívódási gond nincs, nem beteges, széklete stb minden rendben. Itthon is kiadósan eszik, a bölcsiben is így volt és az ottani gondinéniknek nem jelentett problémát....
Adjatok tanácsot, mi a fenét kezdjek ezzel az egésszel?
Jaj de édes lehet :) (bocsánat de ezt le kellett írjam, nálunk a másik véglet van ugyanis és úgy vágytam mindig egy ilyen jóevő gyerekre) :)
Szerintem is próbálj meg olyat adni reggelire ami lassan felszívódó szénhidrát mondjuk vmi fehérjével. Banán, teljes kiőrlésű kenyér, zsömle ilyesmi, sajttal tejföllel,túrókrémmel, tojással szóval ilyesmit.
Mert amik a köztudatban reggeliként futnak (cukros gabonagolyók,lekváros,mézes nutellás fehérkenyér, tejszelet,akkor ezek a jóreggelt kekszek, müzliszelet) pont hogy egyszerű cukrosak, így felnyomják a vércukor szintet, majd 1 óra múlva leesik, így nem csoda ha éhes.
Az óvónők oké hogy szólnak, de akkor engedjék meg hogy bevigyél ételt mert ez amit mondtak hogy reggeliztesd (dehát reggelizteted) viszont be meg nem vihetsz semmit, ez egy patt helyzet, innen akkor mi a kiút?
Hidd el, nem jelent különösebb problémát az oviban sem, csupán még nem ismerik a kislányodat.Egyébként az ételt személenként kapják az oviban és mindenkinek ki kell adni az egész adagot.. Így sajnos nehezen megoldható a repeta. azt viszont nem értem, miért nem engedik, hogy vigyél plusz kaját! mi mindig megengedtük, hisz nem egy kisgyerek csak félnapos és nem is kérnek ebédet, így ők otthonról hoznak tízórait.
Különben meg nem kell felvenni az ilyen dolgokat! Az óvónők még nem ismernek, nem ismerik a szokásaitokat. Sajnos manapság elég sok gyerek érezik üres hassal reggelente az óvodába, iskolába.. Ők csupán felhívták a figyelmed egy megfigyelésükre. Te meg szépen, nyugodtan mondd el, hogy a te gyereked ilyen kis haspók, imád enni. Ennyi, ezt nem szabad megalázásként értelmezni! Gondolom, nem másik 5 szülő előtt mondták (mert az tényleg helytelen). egy óvónő anyuka
De jó nektek! :) Az enyémbe meg úgy kell beletuszkolni minden ennivalót, pedig nassit sem kap, csak gyümölcs van a fogások között... És szintén 3 éves (lesz) 102 cm és 15,5 kg. Nem tudom mitől.
Én vinnék be kekszet, vagy olyasmiket amiket szeret a lányod, és megkérném az ovónőket, hogy ha éhes, adjanak neki... Persze lehet, nem ártana többet bevinni, mert biztos lesznek kis kíváncsi éhes tekintetek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!