Megszólt az óvónéni, mert szerinte túl sokat eszik a gyerekem!?!?!?
3 éves a lányom, 4 napja jár oviba, és eddig is mindig kiemelték, tegnap már céloztak rá, hogy jó lenne, ha reggelizne otthon, ma meg konkrétan elmondták, hogy kellemetlen nekik, mert pl a mai tízórai darabra kiadott péksüti volt.
Megkérdeztem, hogy akkor most csomagoljak neki, vagy mire gondolnak, de azt mondták azt nem lehet, csak ne hozzam éhesen. Hiába mondtam, hogy ez nem így van és amúgy is jó étvágyú volt mindíg, éreztem, hogy nem hittek nekem, meghint kiemelték a reggelit, megint mondtam, h dehát eszik otthon - nem tudom mit tegyek?!?! Megalázó volt ez az egész számomra, nem is tudom, mit kezdjek most ezzel.
7-kor reggelizünk kiadósan, kb 8-kor érünk a boltba, ott kap egy kinder tejszeletet v pinguit v valami hasonlót, és elmajszolja mire odaérünk az ovihoz. És a délelőtt folyamán kiadósan tízóraizik is, repetázik stb és 11 körül meg egyre kérdezgeti az ebédet....
Amúgy vékony-törékeny alkatú a lányom (1 méter és 14 kiló) arányos, csinos, de rettentő aktív és mozgékony (leugrálja szerintem), felszívódási gond nincs, nem beteges, széklete stb minden rendben. Itthon is kiadósan eszik, a bölcsiben is így volt és az ottani gondinéniknek nem jelentett problémát....
Adjatok tanácsot, mi a fenét kezdjek ezzel az egésszel?
2. vagyok! Persze, hogy az általad felsoroltak elég tartalmasak. csak azt hittem, hogy tejes gabonapehely a reggeli.
És mi a helyzet az ovi mentes napokon? Akkor se bírja ki reggelitől ebédig?
Köszönöm a válaszokat!
A tejet-kakaót szereti, bár reggelire mindig mentateát kér, az a kedvence.
Valaki kérdezte, hogy itthon is ennyit eszik-e, kibírja
-e délig: igen, de reggeli és tízórai, valamit tízórai és ebéd között csak gyümölcsöt kapnak (van egy másfél évesem is), nálunk ez a szabály, különben tényleg egész nap zabálnának mindketten.
Nem cukros, legalábbis 20 hósan nem volt az ( egy műtét miatt alaposan kivizsgálták) - és már akkor is jól evett, nem látok különbséget az étkezési szokások között.
A fiam is nagyevő egyébként, nemtom mi lesz, ha kamaszok lesznek, kiesznek a vagyonból minket :-)
Nem fehérliszteseket szoktam sütni, hanem teljes kiőrlésűt-, rozs-, kukorica-, grahamlisztes kenyereket.
Holnap megpróbálok egyezkedni az óvónénivel, szeretnék partner lenni...
Bölcsis lányom dettó :) Nekem is szóltak, hogy az én lányom az egyetlen, aki minden egyes étkezésnél repetát kér. Miután erőteljesen éreztetni kezdte a gondozónő, hogy szerinte problémás a gyerek (mert aztán az élő fába is belekötött, nem telt el nap, hogy valami gondja ne lett volna a gyerekkel)
Fogtam magam, és bementem panaszt tenni a vezetőnél. Először gondoltam szóban, és udvariasan (ezen legyen a hangsúly, nehogy aztán ellened forduljon mindenki, de még így is utána számíthatsz rá, hogy a neved mindenki tudni fogja). Ha nem lesz rend, akkor írásban fogok, mert azt kötelesek már kivizsgálni, ha pedig a gyerek további atrocitásnak van kitéve, akkor a helyi gyermekvédelemhez fogok fordulni.
Szerencsére sikerült rájuk hatnom. Tegnap pl kétszer is kért a paradicsomsalátából (uzsonna) és kapott. Igaz már nincs is mosolygás és "kedves anyuka"zás, de teszek rá nagy ívben, nem barátkozni akarok velük.
A gyerek legyen jóllakott, legyen kialudva, érezze jól magát, ne érje állandó szekálás a nevelő által. Fizetek és elvárom, hogy azt kapjam amiért fizetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!