Doki szerint sokat eszik 1 hónapos babám, hogyan szoktassam át ritkább/kevesebb evésre? (bővebben lenn)
Sziasztok! Babám 1 hónapos, tápszeres, 10szer eszik egy nap (összesen 600-630 ml), 40-90ml közötti mennyiségeket, 1-3 óra időtartamra. 2,8 kg-mal született, most majdnem 4 kg. Doki szerint nem szabadna ennyit ennie.
Segítséget kérek, Ti hogy szoktatnátok át ritkább étkezésre? Előre is köszönöm!
Miért mi a baja a dokinak? Bukik a babád? Vagy hasfájós? Vagy van valami más tünet?
Mert, ha semmi baja, és úgy ennyit eszik, akkor szerintem egészségére.
Amúgy nekem nem tűnik soknak a 600 ml, ha az átlagot nézzük, akkor ez ideális egy 4 kilós babának!
Második vagyok: én most az egész napi mennyiséget néztem, az nem eget rengető.
A 10x-i étkezés lehet, hogy az, bár egy 1 hónapos baba van, hogy ennyiszer eszik, épp azért mert kisebb adagokat eszik, de többször.
Bocsi, de nekem ez még mindig nem atyaúristen.
A napirend majd alakul, persze alakíthatsz rajta, és adhatod neki ritkábban a tápszert, de ha eszeveszettül sírt, mert valóban éhes, akkor inkább anyai megérzéseidre hallgass, és adj neki enni.
Igaza van a dokinak. A mennyiség is sok,de egy hónapos korban a 4 kg is.
Az első jól írta. Csak 3 óránként etesd,és éjjel ne.
Sehogy!
De magadat szoktasd rá, hogyha sír, ne egyből arra gondolj, hoyg éhes. Másért is sírhat. Ám ha éhes, akkor meg kell etetni. Nem hiszem, hoyg 10-szer éhes. Csak eszik, pedig lehet h fázik, vagy unatkozik, vagy melege van. De ha tényleg éhes, hát akkor egyen.
A súlya soknak tűnik, de igazából egyes babák hihetetlen gyorsasággal nőnek, unokahúgom is így volt vele.
Megpróbálhatod kevesebbszer etetni őt.
De ha valóban éhes, akkor én sem vonnám meg tőle.
Amúgy sógornőm kislánya is 2750 grammal született, és 1 hónaposan már majdnem 4 kilós volt. Baromi sokat evett és nagyon sokszor (1,5 óránként kért enni és tényleg megette az adagot, és nem bukott, és nem fájt semmije!).
Ő 2 hónapos koráig ilyen volt, majd leállt és normalizálódott a helyzet.
Úgyhogy szerintem sem kell rögtön megijedni és azt hinni rosszat tettél, és jesszus...
Ha jó étvágyú és kiegyensúlyozott, akkor semmi baja.
De persze próbáld ki, hogy ritkábban eteted, és beválik-e. Éjjel is adhatsz neki, ha éhes, és magától kel enni.
Szerintem is be fog állni majd egy rendszer, most csak behozta a "lemaradást", és én sem gondolom, hogy itt iszonyatos probléma lenne.
Ok, köszönöm az eddigi hozzászólásokat, és ötlet, hogy hogyan? Mert sír szegényem, nem kicsit... már már inkább ordít, ha nem adok neki ekkor kaját.
Melege lenne, vagy fázna, eddig nekem nem tűnt úgy, hogy ez lehetne az indok. Unatkozni, hát nem tudom mivel lehetne jobban lefoglalni, de tornázunk, beszélgetek vele, sétálunk...
Kérlek írjatok ötleteket, hogyan tudom kitolni az időt, mert azért szerintem az nem megoldás hogy esetenként sírjon fél- egy órát, mert még nincs kajaidő.
Köszönöm!
Most nem azért, de biztos 1000%, hogy éhes?
Nem lehet, hogy fáj a hasa?Ilyenkor kezdődik kb..
A sok tápitól is fájhat neki ám!!Rendesen van széklete?Sok esetleg kevés?
Cumizik?ilyenkor lehet elég lenne neki csak a cumi, hogy megnyugodjon!
Az elején én is minden nyikkanásra azt hittem, hogy éhes, de mint kiderült ez nincs így egyáltalán!!
Anyatejes volt még ilyenkor a babám, amit korlátlanul ehetett, de ha elolvasod a tápszeres dobozon az írást, azon ott van, hogy kiszáradást, és bevizesedést is okozhat a babáknál!
Mindent próbálj ki!!Én sokat ökörködtem a lányommal, meg még most is.Énekeltem neki, tornáztunk, sétáltunk a lakásban!Foglald le.És ellenőrizd, hogy nem e fáj valamije!
Kezdő anyukaként 1000%-ra nem tudom mondani, hogy éhes, de az öklét folyamatosan csuklóig benyomja a szájába, cuppog, majd fájdalmasan kiköpi és sírni kezd. Ez volt az első gyanúm arra, hogy éhes.
Ha több tápszert adok neki, akkor sem eszi meg mindet, tehát úgy gondolom, ő ezzel jelzi, ha már nem éhes.
Ha enni adok neki,úgy kapja be a cumisüveget, mintha már egy hete nem evett volna, a vége felé pedig lenyugszik, akkor szépen eszik már. Emiatt is gondolom, hogy éhes.
Széklete rendszeresnek mondható, napi 2-3 szori, krémes állagú, tehát nem híg,és nem is szilárd. Úgy tudom ez ideális lehet.
Ezeknél a sírásoknál próbálok vele mindig sétálni, átmenni másik szobába, hogy ott is tudjon nézelődni, beszélgetek neki, tornázunk is...
Szerintem jól van, mert amikor nem éhes, akkor teljesen mintababaként viselkedik, könnyű kiszámítani.
A 10szeri étkezés, meg a kórházban lett szerintem elrontva. Ugyanis csak annyi látszott, hogy ha cicire teszem, akkor becuppintja és elvan. De 10-15 perc után hatalmas ordításba kezdett mindig. Ma már tudjuk, kevés a mirigyem, és kevés volt neki a tej, emiatt éhes maradt, és a kórházban nagyon sokszor ettünk,de pont ezért keveset tudott mindig enni. Mostanra 10 alkalomra csökkent az étkezéseink száma, de szeretném ezt 6-7 alkalomra levinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!