Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Doki szerint sokat eszik 1...

Kerria kérdése:

Doki szerint sokat eszik 1 hónapos babám, hogyan szoktassam át ritkább/kevesebb evésre? (bővebben lenn)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Babám 1 hónapos, tápszeres, 10szer eszik egy nap (összesen 600-630 ml), 40-90ml közötti mennyiségeket, 1-3 óra időtartamra. 2,8 kg-mal született, most majdnem 4 kg. Doki szerint nem szabadna ennyit ennie.

Segítséget kérek, Ti hogy szoktatnátok át ritkább étkezésre? Előre is köszönöm!

2011. dec. 29. 21:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hát igen.Nagyon úgy tűnik, hogy megszokta a gyakori evést!

Vagy tényleg a hasa fáj, és ez megnyugtatja!Próbáld ki 2 étkezés között az édeskömény teát, vagy van még nagyon sok módszer a hasfájásra.Minden babánál más jön be.Anyatej mellé nem kell folyadék, de a tápszeres babáknál kell 1-2 korty!Erre figyelj oda.

Én is kezdő anyuka vagyok.Muszáj, hogy feltaláljuk magunkat.Ha már az orvos is sokallja az étkezéseket, akkor érdemes csökkenteni.

Szóval lehetőségek:

-cumi

-2 étkezés között folyadék

-hasfájás kezelés

-foglalkozás (torna, ének, csörgő zörgő bármi.....vagy bármi.Már nem emlékszem, hogy ilyenkor meddig látnak, de én lányom imádta ha táncolok neki!!)

Lehet, hogy csak a cicid hiányzik neki!Nekem 3 hónaposan elapadt a tejem, de még vagy 2 hónapig amikor feküdtem a babám mellett akkor hagytam szopizni.Gyakran arra aludt be.Egyszerűen csak meg nyugtatta!

- Tápszer váltás?Nem tudom ez segít-e, de érdemes lenne beszélni a dokival!

Mindent próbálj ki!!!LE a kalappal az előtt, aki az első szülött gyereknél mindent pöcre tud!!Én sem tudom, és te sem, ezért kell próbálkozni! :)

2011. dec. 29. 23:30
 12/21 anonim ***** válasza:

Az elején én is így voltam,első babás anyukaként talán mindent elkövettem amit nem szabadott volna :)

Nincs itt olyan nagy gond szerintem!A 10 étkezés sok,úgy tudod eltolni az evéseket,hogy minden nap 10 perccel később eteted meg.Nálunk ez bevált.Tehát ha pl 2,3,4 órakor eszik,holnap 2.10,3.20,4.30-kor kapjon enni.Ezt szépen lassan csináld nála,minden nap kicsi eltolásokkal addig míg be nem áll a "normális" szintre.Nálunk ez 2-3 hétig tartott.Kisfiam hasfájós volt,folyton sírt.Babádnak nem fáj a pocakja?Egyszer azt olvastam,hogy akkor is fájhat ha sűrűn kapnak enni,mert a tápszer megemésztéséhez kb. 3 óra kell nekik.

A másik véleményem az,hogy nem kell mindig megfogadni a dokik és védőnők tanácsát.Ők mindig azt mondják "mennyit kell,mennyinek kell lennie" Ezzel ellentétben minden baba más és tuti nem úgy fog fejlődni,hogy az mindenkinek jó legyen.Én az első hónapban elkövettem egy nagy hibát,hallgattam a védőnőmre.Első vizsgálatnál azt mondták a kisfiam sokat eszik,nagyon gyorsan gyarapszik és nem szabad ennyit adni neki.Itassam teával ha éhes.Szegénykémnek napokig hallgattam a sírását.:(2 hét múlva a következő mérésnél,másik védőnőtől megkaptam,hogy ez a gyerek sovány és nem eszik eleget,etessem sűrűbben.Na akkor eldöntöttem,hogy nem foglalkozok velük többet.

Bocsánat amiért hosszú lett,de remélem megtudtalak nyugtatni :)

Most 1 éves kisfiam teljesen átlagos testalkatú,mosolygós,ügyes kis fickó.Nálatok is így lesz,csak figyeld a jelzéseit és tudni fogod neki mi a jó.

2011. dec. 29. 23:36
 13/21 A kérdező kommentje:

Sajnos a cumit úgy kiköpi, hogy szó szerint röpül... :(

Ma a folyadékkal próbálkoztunk, vízzel. Teát nem merünk adni, mert ha jobb íze van, akkor félő nem kell neki majd a tápszer.

Még sajna nem lát olyan messzire, de körberaktuk játékokkal, és mindig másikat mozgatok, zörgetek meg neki.

Köszönöm Neked a tippeket, ezzel már el tudok indulni legalább.

Tökéletes anyuka sosem leszek, mert szerintem ilyen nincs, de szeretnék minden tőlem telhetőt megtenni annak érdekében, hogy egészségesen fejlődjön, és boldog, kiegyensúlyozott legyen. :)

2011. dec. 29. 23:41
 14/21 A kérdező kommentje:

23:36-os Neked is nagyon köszönöm, ez a 10 perces eltolás nem tűnik drasztikusnak, ezt még megpróbáljuk.

Köszönöm a bátorítást, a megnyugtatást is, jól esik ilyenkor minden pozitív válasz. Szép estét!

2011. dec. 29. 23:44
 15/21 anonim ***** válasza:

Jó oké az enyém is 4 kiló volt mikor megszületett, de egy hónaposan nem volt 7 kiló. Ha ilyen ütemben gyarapodott volna mint a kérdezőé.

És ha az általános dolgot nézem, hogy 6 hónapos korára duplázza meg a súlyát a baba, akkor is soknak tűnik ez a gyarapodás. Mégha azt mondom egy kis súlyú baba gyorsabban dupláz, de nem ennyire gyorsan. Több mint 1 kiló egy hónap alatt.

Én is eltolnám az étkezéseket, 1 óránként még anyatejes babát sem tanácsos szoptatni, nemhogy tápszert adni, kizártnak tartom, hogy egy ekkora mennyiségű tápszer után 1 órán belül újra éhes legyen.

2011. dec. 30. 00:20
 16/21 anonim ***** válasza:

És még egyébként tapasztalt két gyerekes anyaként, azt mondom, ha ilyet mond a doki, akkor baj van, de azt neked kell kitalálnod hol és mi. Mert az már egyéni. A doki csak azt jelzi valami nincs rendben, de a többi a te anyai megérzéseidre van bízva.

Például az én 8 hónapos kisfiamnál mondták, akit szoptattam, hogy baj van, nincs meg a fél liter tejalapú táplálék, vegyek tápszert vagy tejitalt neki és azt adjam, mert sovány is és nem gyarapodott és valójában én a kimerültségtől észre sem vettem, párom mondta egész éjjel szoptattam a babát. Ahányszor felnézett szoptattam.

És gondolkodtam, bár nem tudtam mennyit szopott a babám, nem tejitalt vettem, hanem egy üveges bébiételt, életében először kapott azt, mert addig én főztem, és ebédre azt adtam neki. Na egész éjjel ott ültünk az ágya felett, mert nem kelt fel egyszer sem szopni és aludt egész éjjel. Doki mondta, valahogy biztos nem jól állítottam össze a kaját vagy nem volt meg benne az a tápanyagmennyiség amire a babának szüksége volt. De a lényeg nem a tejalapú volt kevés és nem is a vacsora.

De tudnék hosszan írni történeteket még.

Szóval hallgass a dokira, mert tapasztalt, tanult, de neked kell tudnod, mikor adsz gyógyszert, milyen gyógyszert, az én dokim már az antibiotikumot is úgy adja, szükség szerint anyuka, döntse el. Meg a kitöltetlen igazolást, szükség szerint, ahogy látja. Úgyhogy rád van bízva a dolog, kitaláld, mit tegyél. Az orvos csak abban segít felhívja a figyelmed, gond van.

2011. dec. 30. 00:29
 17/21 anonim ***** válasza:
az én babám tisztán anyatejes volt, nem mértem mennyit evett, de igény szerint szoptattam, és bár nekem is mondta a doki, hogy a napi 10 alkalom nagyon sok, egyen csak 3 óránként, de egyszerűen ez nálunk kivitelezhetetlennek tűnt, és én inkább tojtam a jótanácsokra, pláne hogy sokat olvastam akkorra már az igény szerinti táplálásról. az első 4 hónapban havonta közel 1 kilót hízott a babám, aki amúgy 3.38 kg-mal született, aztán lelassult a gyarapodás. sosem volt kövér, és ma már teljesen átlagos testalkatú, kb. 14 kilós három éves. szerintem a legtöbb anyatejjel tápláló anya gyakrabban szoptat 3 óránál, és mégcsak kimérni sem tudják a baba adagját, sokkal könnyebben érvényesülnek így a baba egyéni igényei. a tápszeres babák igényei sem kevésbé változatosak, de mintha tőlük jobban elvárná mindenki, hogy a nagykönyv szerint egyenek. amúgy testsúlykilogrammonként 150 milit kell számolni kábé, így egy négy kilós babánál a 600 mili napi adag egyáltalán nem sok.
2011. dec. 30. 00:36
 18/21 anonim ***** válasza:
én is első babás anyuka vagyok. igaz nekem nem tápszeres volt a babám, de ennyiszer tuti evett mint a tied. 2,7 kg-al született. eleinte nem mértem, de 2,5 hónapos korában kórházba került, akkor több mint 5 kg volt. szerencsére mert több mint 1 kg-t fogyott,még jó hogy volt miből!
2011. dec. 30. 07:03
 19/21 anonim ***** válasza:

23.36-os vagyok.

Az,hogy most ennyit hízott a babája nem azt jelenti,hogy folyamatosan így fog gyarapodni!Kis súllyal született és behozta a lemaradását,ennyi.De az is lehet,hogy ő egy erősebb baba lesz.Nem lehet tudni,de éheztetni nem kell.Lesz még olyan is,hogy azért fognak szólni,mert nem hízott annyit amennyit kellett volna neki.Nálunk is mindig így volt,egyik hónapban sokat fejlődött,másik hónapban visszaesett.Sok minden befolyásolja majd,mozgásfejlődés,fogzás,hozzátáplálás.

Én volt,hogy 8x szoptattam éjjel a kisfiamat,mert fogzott és csak a cicin nyugodott meg.A védőnők,orvosok teljesen hülyének néztek és folyton azt hallottam,szoktassam le róla.Hát nem szoktattam,leszokott Ő maga amikor már nem fájt neki a kis ínye.Próbáld kicsit kitolni az étkezéseket úgy ahogy írtam,ha nem megy a 10 perc próbáld 5-tel és meglátod minden rendben lesz. :)

2011. dec. 30. 08:33
 20/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy haladtok? :)

2012. jan. 6. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!