El van maradva a kisfiam?
Februárban lesz két éves, és sok szempontból olyan, mint egy csecsemő. Nem igazán lehet vele kommunikálni, a nem szabad, vagy csináld ezt, azt dolgokra nem reagál. (Persze lehet, hogy csak szelektív a hallása.) Beszélni alig beszél pár szót, kirakózni nem akar, a mesekönyv is kb. 5 másodpercre köti le. Rajzolni nem akar.
A lányom ennyi idősen már hallgatta a mesét több percen át, kirakózott, és elég folyékonyan beszélt, és gyönyörűen kidekorálta az előszobát (ne, ez nem hiányzik). Tudom, hogy vannak különbségek gyerekek közt, de a férjem állandóan azzal jön, hogy kórosan el van maradva a többiektől.
utolsó: erdiek vagytok? itt pesten elhajtottak, hogy kicsi még, koraiba vigyem (budai, bhrg)
fura, hogy nincs altalanos szabaly ra
Mosolyog, néz a szemembe. De nagyon makacs, az tény. Pl. mostanában kezdtem el kérdezgetni, hogy mondja, hogy hogy hívják. A lányom ennyi idősen válaszolt rá, igaz, azt mondta rá, hogy baba, vagy hogy csaj.
Amikor elkezdtem kérdezgetni, valami halandzsa volt rá a válasz, aztán mondtam neki, hogy mondd legalább, hogy baba.
Mondta is szépen, hogy baba. De később már megmakacsolta magát, és most nem mond semmit, a világon, bármit kérdezek, csak rejtélyes mosoly rá a válasz.
Az nem baj, ha nem érdekli a kirakó? Most karácsonyra kapott építőjátékot, és próbálkozott vele, de nem sikerült, és otthagyta, nem kitartó. A fakirakóval is úgy van, elétettem, megpróbálta beletenni, nem ment, otthagyta.
A mesekönyvet tényleg csak lapozgatni akarja, de ha megállok mesélni, akkor hiszti van.
Na, majd januárban megkérdezem a védőnőt, hogy mi legyen. Nem pestiek vagyunk, egyébként.
Köszönöm szépen a válaszokat.
szia, utolsoelotti vagyok (a korais)
az en fiamat se erdekeltek ennyi idosen.
nemsoka 3 lesz, de a kirako meg most se (csak az a fa, tudod ahol alakokat kell beletenni)
olvasni meg heti 1x 10 percre, ha rajon
a duploval meg ugy van, hogy kiadja, hogy mit epitsek :D
fakockaval egyebkent nehezebb, mert "nem ragad", mint a duplo.
szerepjatekokat viszont imadja
a masik, hogy ne eroltesd, hogy mondjon ezt azt, mert ellenkezo reakciot ersz el vele, hidd el, fogja magatol mondani orommel (en ebben a korban mar mondokaztam, enekeltem, tudtam egy csomo mindent, a szomszed kislany is hatsoros barokk kormondatokban beszelt ket evesen, de a fiuk egyreszt kesobb ernek, masreszt meg masban jobbak) (pl az en fiam kaszkador lesz ezek alapjan, szivrohamot hoz mindenkire, meg olyanokat csinal, hogy kismotorral lezug a nagylejton, kerdik nem aggodok, mondom nem, profi)
szoval nyugi
probalkozz sokmindennel, pl nyomda, ha a rajz nem is, vagy vizfestek az mindig jo a pancsolas miatt, solisztgyurma, barkacskeszlet, stb
pl a fiam keteves kora ota imad bowlingozni. latta tvben, es kesz volt, orakig nezte (ahogy a snooker vilagbajnoksagot is), eloben elvittuk bowlingozni, het guritasig elvezte, de addig isszonyatosan! azota el-eljarunk doktorneni utan pl, most legutobb kapott az ottani bacsitol guritast segitot (mozgasserulteknek lehet eredetileg), azzal nelkulunk tudott guritani, hat kesz volt :D
mindenkinel mas az, amire felvillanyozodik, lehet hogy meg csak nem talaltatok meg.
a korai fejlesztot ettol fuggetlenul ajanlom, megnyugtataskepp.
Én is emiatt aggódom, de a védőnőm szerint nincs gond, az én fiam márciusban lesz két éves. Nem érdekli a mesekönyv, csak kb. 5 szót mond érthetően, borzasztóan hisztis, kérésre szerintem direkt nem reagál, ha kérek valamit tőle földhözvágja, ha megúnja a játékot, szétdobálja de durván. Imádja viszont az állatokat, a szabad levegőn történő játékot, homokozót.
Attól is szenvedünk, hogy más gyereke vígan elvan a babakocsiban vagy a bevásárló kocsiban, a mi fiunkkal kész cirkusz a bevásárlás is, mindent lepakolna, ledobálna a polcokról, ha nem engedjük rohangálni ordít, hisztizik, így szegény férjem cipeli. A lányok előbb érnek, előbb is beszélnek általában, szerintem nincs baj a fiaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!