Tényleg ennyire el van maradva az 11 hónapos kisfiam?
Ma volt nálam a védőnő, és megcsinálta az 1 éves státuszt. Nem is igazán értem, mert ekkora gyereknél 1 hónap is sokat számít. Elég sok negatív értékelést kapott.
Pl. ha nézegeti a mesekönyvet, mutogatja-e az állatokat. Hát, nem. De a függönyre szokott mutogatni, hogy ott a kutya. A mesekönyvet csak csapkodja, ha kérdezem, hogy hol a kutya, az egész tenyerével rácsap a könyvre.
Eszik-iszik-e egyedül? Hát, ez is érdekes, mert szerintem 1 évesen kicsit fura lenne. Ha a kezébe adok egy darab kenyeret, akkor azt persze megeszi, de pohárból én itatom.
Ha idegen helyre megyünk, jól fogadja? Hát, 2 gyerekem van, autó nincs, vidéken lakunk hova mennék idegen helyre? Fogalmam sincs hogy fogadja, de idegen emberektől fél. A védőnőtől is sírva fakadt, bár elég hamar megnyugodott.
Jár-e már egyedül? Nem jár, de feláll, és bútorok mentén lépeget. 11 hónaposan kötelező járni? A lányom 15 hónaposan indult el.
Beszédre is rákérdezett, pár szót mond, ezt is kevésnek találta. A lányom többet beszélt, az igaz, de ő volt a helyi rekorder. A szomszéd kislány pl. 2,5 éves koráig semmit nem mondott.
Szóval ez kicsit fura nekem, a védőnő szerint többet kéne foglalkoznom a gyerekkel. Tény, hogy az első gyerekhez képest kevesebbet játszom vele, de nincs is annyi időm rá. Meg nagyon jól elvan a 2 gyerek együtt, örültem neki, hogy nem kell egész nap nekem szórakoztatni a gyermeket.
Szia. Szerintem ez a védőnő buta:)
Kis fiam 12 hónapos és most voltunk 1 éves státuszon. És ugyan azokat csinálja mint a tied semmivel sem többet. De nekem nem mondta a védőnőnk,hogy le lenne maradva.
Azt mondta jó ez így ahogy van. Nem minden baba egyforma.
Ne is foglalkozz vele.:)
További szép estét és jó babázást.
Semmi baj nincs a piciddel, nyugi.
Én ma voltam státuszvizsgálaton a fiammal (3. gyerek), tök ugyanezeket csinálja, de a mi védőnőnk tiszta elégedett volt.
A képeskönyvben persze nem mutat rá a macira, de ha kérdezem, hol vannak a halacskák, azonnal az akvárium felé fordul. Azt mondta a védőnő, ez lényegében ugyanaz, kérdezel valamit, ő pedig ÉRTI a kérdést, ez a lényeg.
Önállóan nem jár, csak kapaszkodva, de a státuszlapon is ez szerepel kérdésként "oldalazva lépeget-e"
A beszéd alatt szótagokat értenek, pl. nálunk a tetetete, meg ilyesmi megy nagyon :-)
Az evésről meg annyi, hogy próbálkozik -e önállóan enni. Hát próbálkozna, ha hagynám, de persze, hogy nem tud, és nem is kell tudnia, csak érdekli a kanál, ha a kezébe adod, utánozni akar téged, és esetleg odateszi a kanalat a tányérhoz, de tuti,hogy a szájába veszi-
Semmi gond, ne aggódj.
Védőnénire meg .....na ja, ne hallgass, tudod, a te gyereked, ráadásul második, észrevennéd, ha gond lenne
Üdv,
Ninamina
Èn külföldön élek és itt kaptunk egy egészségügyi kiskönyvet ahol minden vizsgáltkor bele írják mekkora agyerek stb.. és mit kell tudni, ha nem tudja x-ik.
szóval ez a 10-12-ik hónapban lesz. (nekem a dokim minden ilyen vizsgálatot az utolsó hónapban csinál pl a féléves is 6-7ik hónap ami azt jelenti hogy már el fog múlni 6 hó mikor megyünk.)
szóval itt az áll hogy másznia kell a könyökön és térden, álljon fel (mennie nem kell), üljön egyenes háttal biztosan, mutasson az ujjával. vagy is szerintem semmi baja nincs, de te is tudod mert van már másik gyereked.
Nincs itt semmi gond a kisfiaddal!
Én már annyira unom ezt a mostani divatot, hogy a védőnőnél van egy újfajta lista, amin ikszelget...
Általánosságban elmondható, hogy eleinte a 2.szülött lassabban érik, de nemsokára behozza a lemaradást, mert a nagyobbtól sokat tanul.
Az én kisebbikem sem tud annyi mindent, mint annó a bátyja.
Az enyémet sem érdekli, hogy hol a kutya a könyvben, nem mutatja, hol a feje, hasa, stb... De sok egyéb téren fejlettebb, mert van amit már most megtanult, ellesett a bátyjától. Minden gyerek másképp fejlődik.
Nyugi! Tojd le a védőnődet...
utolsó vagyok
Még annyit, hogy én is hiába foglalkoznék többet a picivel, nem megy. Hiába ülök le mellé, ő nem tud ülni fél percig sem, mert mennie kell, fel kell fedeznie a világot és csak azzal játszik, foglalkozik, amit ő kinéz magának. Ha én odamegyek hozzá, és próbálom fejleszteni, már nem olyan izgalmas a dolog, és odébb áll...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!