Tényleg ennyire el van maradva az 11 hónapos kisfiam?
Ma volt nálam a védőnő, és megcsinálta az 1 éves státuszt. Nem is igazán értem, mert ekkora gyereknél 1 hónap is sokat számít. Elég sok negatív értékelést kapott.
Pl. ha nézegeti a mesekönyvet, mutogatja-e az állatokat. Hát, nem. De a függönyre szokott mutogatni, hogy ott a kutya. A mesekönyvet csak csapkodja, ha kérdezem, hogy hol a kutya, az egész tenyerével rácsap a könyvre.
Eszik-iszik-e egyedül? Hát, ez is érdekes, mert szerintem 1 évesen kicsit fura lenne. Ha a kezébe adok egy darab kenyeret, akkor azt persze megeszi, de pohárból én itatom.
Ha idegen helyre megyünk, jól fogadja? Hát, 2 gyerekem van, autó nincs, vidéken lakunk hova mennék idegen helyre? Fogalmam sincs hogy fogadja, de idegen emberektől fél. A védőnőtől is sírva fakadt, bár elég hamar megnyugodott.
Jár-e már egyedül? Nem jár, de feláll, és bútorok mentén lépeget. 11 hónaposan kötelező járni? A lányom 15 hónaposan indult el.
Beszédre is rákérdezett, pár szót mond, ezt is kevésnek találta. A lányom többet beszélt, az igaz, de ő volt a helyi rekorder. A szomszéd kislány pl. 2,5 éves koráig semmit nem mondott.
Szóval ez kicsit fura nekem, a védőnő szerint többet kéne foglalkoznom a gyerekkel. Tény, hogy az első gyerekhez képest kevesebbet játszom vele, de nincs is annyi időm rá. Meg nagyon jól elvan a 2 gyerek együtt, örültem neki, hogy nem kell egész nap nekem szórakoztatni a gyermeket.
A lányom 3 éves, de vele is mindig a frászt hozta rám. Vele sem volt rendben semmi, szerinte, mindenhova akart küldözgetni, de végülis a gyerekorvos azt mondta, hogy nem kell.
Ő kb. 2,5 évesen kezdett el egyedül enni, de az igaz, hogy nem is nagyon engedtem neki. Ki a fenének van kedve napi 5-ször öltöztetni, meg csutakolni a konyhát? A kisfiammal is így vagyok.
A mesekönyvet ma este is próbáltuk, de egyáltalán nem érdekli, hogy hol van a kutya, csak azt nézte, hogy de szép színes. De ha kimegyünk az udvarra, és meglátja a kutyát, majd kimászik a babakocsiból és kiabál neki, hogy kutya, kutya. Ha meg a macskát látja meg, akkor mondja neki, hogy szia cica. Persze nem úgy, mint egy felnőtt, szótagolva, meg torokhangon, de azért határozottan felismerhető. Én már ennek is örültem.
Az én lányom a jövő héten lesz 11 hónapos, de ezek szerint akkor ő is "el van maradva". Egyedül persze még nem eszik, csak ő is a kenyeret v. kiflit majszolgatja. Bútorok mellett oldalazva lépeget. Őt sem érdekli a könyvben a kutya, bár ha élőben látja, akkor brümmög rá :); apának úgy kiabál, hogy Ádá, Nikolett nevű nővérét Ede, még jó, hogy engem ajának. Az "okos fejét" azt mutogatja, de az orrát, szemét stb; azt nem! Nem is akar olyankor rám figyelni. Még a játékokon sem (maci, kutyus, baba stb).
Szóval: Ne foglalkozz a védőnőddel! Hisz már van tapasztalatod a nagyobbik gyerekeddel! Nehogy már lelkiismeret furdalásod legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!