Kisfiam 5 és fél éves, és még nem tud biciklizni. El vagyunk maradva?
Szerintem hagyjátok rá. Ha nem tanul meg csak 30 évesen akkor sem veszít semmit. Egyébként meg ha ennyire fél az autóktól akkor nem is szabad vele az úton gyakorolni. Amúgy sem vinném ki a gyerekem. Az enyém most tanult meg ő csak 1 évvel fiatalabb a tiednél. De nem engedem az útra.
Még anyukámék sem engedték, pedig ott nincs forgalom. Szóval hagyjad. Valószínű még nem elég érett hozzá. Nem hiszem,hogy a lábával van gond. Hanem csak a félsz az egyensúlyvesztéstől,az autók, tehát mindentől ami kicsit bizonytalanabbá teszi a dolgot.
Jövőre is ráér.
Nem nagy neki esetleg a bicikli?
Lehet, hogy túl magas, túl sok erőlködésbe telik, ezért nem élvezi.
Kétkerekűvel én is csak 7 éves korom körül tanultam meg, de egész pici, kerékenpedálos háromkerekűvel már 3 évesen nyomtam.
Nincs a rokonságban, a szomszédságban, közeli játszótéren hasonló korú gyerek (vagy még inkább több), aki szeret biciklizni? Oda kellene hordani a tiédet is gyakran a biciklivel együtt, a gyerekek szeretnek utánozni, meg irigyek is, olyan nincs, hogy a másik biciklizik, ő meg nem! :) Biztos megfigyelted már, ha az egyik játszik valamivel, akkor a másiknak is az kell, még ha addig fél éve nem is nyúlt hozzá.
anyukám 63 éves és még nem tud biciklizni. Meg úszni sem. Úgyhogy szerintem ráértek...
egyébként én úgy tanultam meg biciklizni, hogy a támkerekek mellet egy bot (ásónyél) is fel volt rögzítve a biciklire, úgy, hogy hátrafelé és felfelé lógott ki. Ezt apukám tudta fogni és a kis billenéseket ki tudta védeni, amíg bártabb nem lettem.
Én 3 évesen már tekertem,viszont a hugomat 9évesen tanitottam meg biciklizni.Addig nem is érdekelte,hogy nem tud,csak csúfolták.
Szerintem ha olyan helyen próbálnátok,ami nem olyan forgalmas és ráérezne,hogy ez nem is félmetes,biztos menne.De ha nem se marad le.Bizzátok rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!