Mit tesztek/tennétek az alábbi szituációban?
Ha 2-3 év körüli dackorszakban lévő gyermeketek egy áruházban nem kapná meg az éppen kinézett játékot, vagy egyszerűen nem az lenne amit ő akar, ezért földhöz vágná magát, visítana torka szakadtából, és ennek tetőzéseként elkezdené az arcotokat ütni, csapkodni, a hajatokat tépni? Közben mindenki titeket nézne, és várná a reakciót.
Elsősorban olyanok válaszát várnám, akiknek ilyesmi temperamentumos gyereke van, és akikkel már megtörtént hasonló.
Feküdj le mellé a földre, de komolyan. Az én fiam eddig egyszer csinált ilyent áruházban, az apja lefeküdt mellé és pont úgy kezdett viselkedni mint ő. Hisztizett, csapkodta a földet, a gyerek annyira meglepődött, hogy azonnal abbahagyta a hisztit, soha többé nem volt gond. Persze én nem mertem volna megcsinálni, de az apukáját a legkevésbé sem zavarta, hogy mit szól egy csapat idegen. Egyébként a reakciók a többi embertől többeknél is nevetés volt.
Én úgy kezelem, ha nyűgösebb, hisztisebb, hogy leguggolok hozzá, elmagyarázom, hogy miért nem kaphatja meg, vagy miért nem lehet ezt, vagy azt. Legtöbbször megérti, ha mégsem, leteszem a cuccomat, megfogom a kezét és kifelé viszem, közben mondom neki, hogy akkor te engem az ajtó előtt megvársz. Még soha nem jutottunk el az ajtóig, mert rögtön abbahagyja a cirkuszt. Mondjuk ezek közül csak az első esetben volt igazi földön fekvős nagy hiszti a többi nem volt vészes.
Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok!
Hát igyekszem majd továbbra is figyelmen kívül hagyni, vagy otthagyni ilyen helyzetekben, bár most nagyon nehéz, mert támad rám, nekem esik és üt mindenhol, ahogy írtam. Így maximum elrohanni lehet előle. :-(
Megütni azért sem szeretném még egyszer, mert félek, hogy a végén arra is immunis lesz.
Tudom nem könnyű.Én is ebbe a szituba vagyok,most volt 2 éves pár napja.Mindig minket néznek,mert kiabál is ráadásul.
Én meg azt se tudom,hogy meneküljek.
4 gyerkőc anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!