Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tesztek/tennétek az...

Mit tesztek/tennétek az alábbi szituációban?

Figyelt kérdés

Ha 2-3 év körüli dackorszakban lévő gyermeketek egy áruházban nem kapná meg az éppen kinézett játékot, vagy egyszerűen nem az lenne amit ő akar, ezért földhöz vágná magát, visítana torka szakadtából, és ennek tetőzéseként elkezdené az arcotokat ütni, csapkodni, a hajatokat tépni? Közben mindenki titeket nézne, és várná a reakciót.

Elsősorban olyanok válaszát várnám, akiknek ilyesmi temperamentumos gyereke van, és akikkel már megtörtént hasonló.

2011. dec. 17. 22:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%
De ha használ és észhez tér tőle, akkor miért ne? Ki kell zökkenteni a hisztiből, és lehet, hogy őt ezzel lehet. Még az is elképzelhető, hogy nem is fogja fel, hogy pofont kapott, csak azt, hogy hoppá, mi ez.
2011. dec. 17. 22:51
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Feküdj le mellé a földre, de komolyan. Az én fiam eddig egyszer csinált ilyent áruházban, az apja lefeküdt mellé és pont úgy kezdett viselkedni mint ő. Hisztizett, csapkodta a földet, a gyerek annyira meglepődött, hogy azonnal abbahagyta a hisztit, soha többé nem volt gond. Persze én nem mertem volna megcsinálni, de az apukáját a legkevésbé sem zavarta, hogy mit szól egy csapat idegen. Egyébként a reakciók a többi embertől többeknél is nevetés volt.

Én úgy kezelem, ha nyűgösebb, hisztisebb, hogy leguggolok hozzá, elmagyarázom, hogy miért nem kaphatja meg, vagy miért nem lehet ezt, vagy azt. Legtöbbször megérti, ha mégsem, leteszem a cuccomat, megfogom a kezét és kifelé viszem, közben mondom neki, hogy akkor te engem az ajtó előtt megvársz. Még soha nem jutottunk el az ajtóig, mert rögtön abbahagyja a cirkuszt. Mondjuk ezek közül csak az első esetben volt igazi földön fekvős nagy hiszti a többi nem volt vészes.

2011. dec. 18. 07:08
 13/16 anonim ***** válasza:
59%
Az áruházban is ugyanazt kell csinálni a hisztivel, amit otthon. Nem figyelni rá. Határozottan megfogni a kezét, mindegy, hogy földhöz veri magát, mindegy, hogy toporzékol, nem figyelsz rá, akár dúdolgathatsz is magadban és kiviszed az áruházból. Én pofont nem adtam volna neki, az a legmegalázóbb bárkinek, ha felpofozzák. Az ne érdekeljen, hogy az emberek néznek és várják a reakciót, le kell sz@rni, mindenki foglalkozzon a saját dolgával. A lényeg, hogy amennyire lehet, őrizd meg a nyugalmad! 3,5 éves kislány anyukája.
2011. dec. 18. 09:27
 14/16 anonim ***** válasza:
pfúú ,hát még velem se történt ilyen,3 éves fiam még ilyen hisztit nem produkált,de a kérdezőé se,eddig.Hát lehet én sem menekülök meg tőle.A toporzékolás és visítás volt a legnagyobb hiszti eddig.de ezt oda nem figyeléssel mindig tudtam kezelni.De most simán meglehet vele mindiet beszélni,mert most is van hogy nyávog,nyafog sír valamiért,de mindig ki lehet zökkenteni egy számára jobb ígéretté,vagy érdekesebb dologgal.meg a megbeszéléssel.aszt hiszem én sem figyeltem volna rá,de megértelek,hogy elszaladt a pofon,bár én sem tudtam volna megütni,de lehet ez jó lecke volt.
2011. dec. 18. 12:18
 15/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok!

Hát igyekszem majd továbbra is figyelmen kívül hagyni, vagy otthagyni ilyen helyzetekben, bár most nagyon nehéz, mert támad rám, nekem esik és üt mindenhol, ahogy írtam. Így maximum elrohanni lehet előle. :-(

Megütni azért sem szeretném még egyszer, mert félek, hogy a végén arra is immunis lesz.

2011. dec. 18. 20:58
 16/16 anonim ***** válasza:

Tudom nem könnyű.Én is ebbe a szituba vagyok,most volt 2 éves pár napja.Mindig minket néznek,mert kiabál is ráadásul.

Én meg azt se tudom,hogy meneküljek.

4 gyerkőc anyukája

2011. dec. 19. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!