Tejallergiás babák anyukái! Ti mit tesztek tejfölös ételekbe tejföl helyett, például rakott krumpliba?
A hulalában van kazein. A tejfehérje allergiás véletlen se tegyél bele.
Rizstejszínt szoktam tenni tejföl helyett.
Hulalát véletlenül se, mert egyrészről valóban tartalmaz kazeint (tejfehérje), másrészről pedig egy műsz.r az egész!
A margarin is az, de ahelyett sajnos nem találtam még mást :(
Amúgy én is rizs- vagy zabtejszínt használok, de a rakott dolgoknál sajnos nem ugyanolyan, mint a tejföl és a sajt, így azt letakarom pluszban alufóliával is.
Levesekbe, főzelékbe, tejszínes ételekbe viszont kiválóan helyettesíthető velük a tejföl és a tejszín.
Többnyire semmit. Én ezeket úgy készítem, hogy amit lehet, megfőzök egy pörköltszerű ételnek, majd ezt öntöm rá a tésztára, krumplira. Ha illik hozzá, keverek bele paradicsompürét vagy ebbe a pörköltfélébe zabtejszínt vagy kukoricakeményítőt, majd így tolom be a sütőbe alufólia alatt. Ezt a módszert pl. rakott tésztánál, rakott krumplinál, rakott karfiolnál használom.
Nekünk ez elég jól bevált, de az elmúlt egy évben már annyira hozzászoktunk a tej- és tojásmentes kajákhoz, hogy már ki se érezzük a rizstej, zabtej, kukoricakeményítő ízét.
Pedig mi tartottuk el a férjemmel a tejfölgyárakat, míg nem volt gyerek!:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!