Tejallergiás 21 hós ikreimnek miből tejbegrízt?
Nálunk a kukoricakása volt a favorit.
Olyan mint a gríz, de édeskés picit. Én sima vízzel főztem meg, és tettünk bele pl. fahéjat, vagy egy szétnyomkodott banánt. (Lányom a szójára is allergiás volt...)
Nálunk is a rizstejes változat a menő és van. cukorral is fel szoktam kicsit turbózni :)
Nagyon jó még ilyen módon a rizskoch (főzöl egy tejberizst, átöntöd tepsibe és sütőben megsütöd). Enyémeknek az a kedvenc édessége!
Nálunk a tej és a szója is már pár hetes korukban kiderült (a második lányom is allergiás lett ezekre). Anyatejesek voltak, és első lányomnak erőteljes hasgörcsei voltak, órákon át üvöltött vigasztalhatatlanul, gyakorlatilag minden nap, és a hasfájós cuccok semmit nem használtak.
Aztán eszembe jutott, hogy a szülésznő mondta, hogy túl sok tejet ne igyak. Nekem is volt kis koromban valami tejallergia félém, így kipróbáltam, hogy leálltam a tejjel. A hasgörcsöket mintha elvágták volna. Görcsösen figyeltem, nehogy becsússzon valami, mégis volt megint néhány erős hasgörcse. Addigra már rájöttem, hogy ahhoz képest, hogy én elfogyasztottam a problémás táplálékot, kb. 20-24 óra múlva jön a hasgörcs. És akkor mondtam a férjemnek, aki kérdezte, hogy mit ettem előző nap, hogy semmit, csak pizzát. Majd hetekkel később megint volt egy görcs, ugyanaz a szitu, mit ettem? Semmit, csak pizzát. És akkor beugrott, hogy ugyanazt a mélyfagyasztott pizzát ettem, mint előző alkalommal. Átnéztük a dobozon az összetételt, és a szójafehérje volta az egyetlen olyan alkotóelem, ami problémát jelenthetett.
Nagy lányom 2,5 éves korára kinőtte mindkettőt, a kicsi most két éves múlt, épp várjuk a vérteszt eredményét... Sajnos neki még vannak tünetei, a tejtermékektől pöttyös kiütések a bőrén, a szójától hasgörcs.
Rizstejből csináld! :)
Nálunk is tej + szója allergia. Tejallergia 2 éves korban lett diagnosztizálva, szója allergia rá félévvel :(
Rizs- vagy zabtejből. DM-ben 400-500 Ft körül van 1 liter.
Viszont nekem az a tapasztalatom vele, hogy kevesebb kell belőle, mint a tehéntejből. Tehát pl. míg a rendes tejbegrízhez nekem fél liter tejhez 4 ek. búzadara kell, ha rizstejből készítem, elég max. 4 dl, különben nagyon híg lesz. Mondjuk a tejbegríznél ez annyira nem is lényeg, inkább a pudinggal szívtam meg már többször is emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!